پست داک ( فوق دکتری یا پسادکتری) چیست؟ چگونه برای پست داک اپلای کنیم؟
این روز ها تقاضا برای خواندن پست داک یا همان دوره پسا دکتری ( فوق دکتری) بسیار زیاد شده است و این موضوع عوامل مختلفی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
پست داک در واقع یک دوره آموزشی نیست، بلکه دوره ای می باشد که مهارت های تحقیق و پژوهشی در اولویت است.اغلب محققان به مدت 5 سال یا بیشتر (بسته به نوع موسسه، سازمان یا دانشگاه مدنظر) در یک فیلد مشخص و زیر نظر یک استاد راهنما کار می کنند. یکی از علت هایی که تقاضا برای خواندن پست داک زیاد شده است نه تنها برای داشتن گواهی رسمی آن بلکه برای دریافت حقوق در طی سال های تحقیق است. البته برخی از کشور ها این گواهی رسمی را هم حتی اعطا نمی کنند.
در ایالات متحده آمریکا 90 هزار نفر تقریبا در حال فعالیت و گذراندن دوره پست داک می باشند. در مرحله پست داک فرد شهریه ای پرداخت نمی کند و فقط از مزایای گذراندن این دوره بهره مند می شود. البته نباید گذراندن این دوره را ساده گرفت چرا که اگر فرد مهارت های پژوهشی کافی را نداشته باشد و نظم لازم برای به موعد رساندن امور را رعایت نکند، قطعا با مشکلاتی رو به رو خواهد شد.
محل پرداخت هزینه های مربوط به دوره پست داک را غالبا موسسه میزبان تامین می کند و گرنت هایی هم به پژوهشگر برای کارهای تحقیقی ارائه می دهند که ممکن است با همکاری سایر ارگان ها و موسسات باشد.اما وجود برخی از محققان در موسسات نیز مشاهده می شود که خود تمامی هزینه ها را متقبل شده اند، این محققان علاوه بر پژوهش های مربوطه می توانند از راه تدریس دروس مختلف به دانشجو های دکترا یا سایر مقاطع امرار معاش کنند و حقوق ناچیزی داشته باشند.
به طور کلی اگر بخواهیم برآورد کنیم میزان حقوق دریافتی دانشجوهای پست داک، کم تر از یک استادیار در دانشگاه است و بیشتر از یک دانشجوی بورسیه شده.
از اولین شروط پذیرفته شدن فرد برای گذراندن دوره پست داک تایید توسط یک استاد می باشد و تایید این استاد مبنی بر توانایی حمایت مالی و علمی موسسه، سازمان یا دانشگاه است و لازم به ذکر است تایید به معنای استخدام فرد در آن سازمان و موسسه و دانشگاه نمی باشد. ( شیوه های پیدا کردن استاد)
مدارک لازم برای دریافت پذیرش پسادکتری
- دریافت پذیرش نامه از یک استاد معتبر برای این دوره
- مدارک مقاطع قبلی
- توصیه نامه از یک استاد معتبر که به خوبی به توانایی های فرد واقف باشد
- انگیزه نامه ای که هدف فرد از تحصیل را به وضوح روشن می سازد
- پروپزال تحقیقاتی
- رزومه قوی تحصیلی شامل: مقالات چاپ شده، گواهی نامه ها، موفقیت های علمی و تحصیلی
- پاسپورت
- مدارک شناسایی: کارت ملی و شناسنامه
برای یافتن این پوزیشن تحصیلی بهترین راهکار این است که فرد به سایت دانشگاه های مختلف در کشور مدنظر مراجع کند و قسمت postdoc را جست و جو و رشته های مختلف را بررسی کند. همچنین ما در بورسیه پلاس پوزیشن های مختلف تحصیلی را درج میکنیم که می توانید از پوزیشن های درج شده در سایت ما نیز استفاده بفرمایید. همچنین در صفحه لینکدین بورسیه پلاس روزانه به معرفی پوزیشن های دکتری و پست داک می پردازیم، توصیه میکنیم حتما این صفحه را دنبال کرده و پست ها را مطالعه نمایید. لینکدین بورسیه پلاس
در ادامه با برخی از پوزیشن های پست داک در کشور های مختلف همراه شما خواهیم بود.
پست داک در آمریکا به چه صورت است؟
کسانی می توانند در جست و جوی پوزیشن پست داک در آمریکا باشند که دانشجوی سال آخر دکتری هستند یا فارغ التحصیل هستند و مدرک خود را دریافت کرده اند. مدت زمانی که متقاضی می تواند سپری کند با توجه به استاد راهنمای وی تعیین می شود ولی اگر به طور معمول بخواهیم در نظر بگیریم طول مدت این پوزیشن در کشور آمریکا بین 3 تا 5 سال می باشد اما چنانچه فرد نتواند در این مدت مقرر این دوره را طی کند و امور پژوهشی خود را به ثمر برساند قابل تمدید است.
بورسیه های پست داک موجود در آمریکا
یکی از بورسیه هایی که در آمریکا وجود دارد برای دانشجویانی است که در علوم آزمایشگاهی و سلولی تخصص دارند و علاوه بر این رزومه ای قوی در زمینه ی چاپ مقالات معتبر و تالیفات علمی دارند. بودجه این بورسیه از طریق سازمان ها و موسسات معتبری در آمریکا تامین می شود. از مزایای این بورسیه پرداخت شهریه تحصیلی و همچنین پرداخت 16000دلار به مدت زمان 5سال می باشد.
دومین بورسیه برای دانشجویان آمار و آمار زیستی بسیار مناسب است، متقاضیان می بایست به برنامه نویسی و زبان انگلیسی مسلط باشند. بودجه این بورسیه هم توسط موسسه ای تامین می شود که برنده جایزه نوبل در سه دوره بوده است. برای پیدا کردن پوزیشن های پست داک در کشور آمریکا می توانید از این سایت استفاده نمایید.
پوزیشن پست داک در نروژ
فارغ التحصیلان رشته های فیزیک، شیمی، معدن و سایر رشته های مرتبط که سابقه کار با میکروسکوپ نیروی اتمی را داشته باشند در اولویت دریافت این بورسیه قرار دارند. زمینه تحقیقاتی این پوزیشن Mineral Surface Science می باشد. کمک هزینه ای که برای این بورسیه اعطا می شود، سالانه 60 تا 67 دلار است. برای پیدا کردن پوزیشن های پست داک در کشور نروژ می توانید از این سایت استفاده نمایید.
بورسیه های پست داک برای کانادا
کانادا بورسیه های متنوعی برای انواع رشته در پوزیشن پست دکتری دارد و از جمله کشور هایی است که تقاضا برای آن بسیار بالا می باشد. بورسیه های پست داک در رشته های پزشکی و زیسیتی این کشور از شهرت بالایی برخودارند.
بورسیه ای که از طرف یکی از مراکز برتر دنیا در زمینه سرطان به افرادی ارائه می شود که در حیطه مکانیزم مولکولی نشانهگذاری یاخته و نقش آن در سرطان کار کرده باشند و علاقه به پژوهش در این زمینه دارند.
یکی دیگر از بورسیه های مشهور پزشکی در کانادا، بورسیه ای است در زمینه زیست شناسی محاسباتی و بیوانفورماتیک که به دارندگان مدرک دکترا ارائه می شود. افرادی که در زیست شناسی محاسباتی و آمار زیستی سابقه ی پژوهشی دارند در الویت دریافت این بورسیه هستند.
بورسیه دیگر از طرف آزمایشگاه علوم اعصاب سلولی اعطا می شود که زمینه تحقیقاتی آن الکتروفیزیولوژی و تصویربرداری دینامیک است. متقاضیان بهتر است در زمینه ی الکتروفیزیولوژی سلولی کار کرده و سابقه داشته باشند و علاقه مند پژوهش در این زمینه باشند.
توصیه ی ما برای یافتن بهترین پوزیشن های پست داک مراجعه به سایت دانشگاه های مدنظرتان است اما همچنین می توانید برای یافتن بورسیه های پست داک کانادا به این وبسایت مراجعه کنید و بورسیه مورد نظرتان را در زمینه رشته تحصیلی و علاقه خود پیداکنید.
ضمنا به خاطر داشته باشید امکان تمدید مهلت گذراندن پست داک فقط در برخی کشور ها امکان پذیر است و برای اقامت بعد از اتمام دوره نیاز به تغییر نوع اقامت خود داشته باشید.
سلام
من دانشجوی دکترای مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت (سال سوم) هستم . ۴۰ سال سن دارم و ۲ مقاله isi تا الان دارم . همچنین ۱۱ سال سابقه کار در پارس جنوبی دارم و همچنان شاغل هستم . متاهل و صاحب یک فرزند . می خواستم بدونم اگر بخوام برای پست داک اقدام کنم شرایطم از نظر سنی و رزومه کاری و علمی چطور ارزیابی میشه،؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام وقتتون بخیر توصیه میکنم وقت مشاوره با کارشناسان مون رزرو بفرماید تا به صورت تخصصی راهنمایی تون کنند
سلام وقت بخیر برای استاد دانشگاه در رشته ی امار که مقاله های متعدد isi و نمره ایلتس ۶.۵ داره . ویزای تحصیلی برای پست داک آمریکا میتونه بگیره؟ و بعد از اون امکان تبدیل به ویزای کاری و اشتعال تو همون رشته براش وجود داره؟
بله چرا نشه ویزا گرفت؟
بله باید شغل پیدا کنید و تبدیل کنید
با سلام و با تشکر از وب سایت بسیار مفیدتان؛ بنده ارشد برقم و متولد ۶۶ و اگه بخوام برای ترم پاییز ۱۴۰۲ اپلای کنم تا اون موقع گپ تحصیلی به ۱۰ سال می رسه یعنی اسفند ۹۲ دفاع کردم. و البته معدل و نمره پایان نامم پایینه ولی نمره تافلم خیلی بالاست و همچنین چند مقاله ای اس ای دارم و یک کتاب هم نوشتم. به نظر شما با این شرایط شانسی دارم برای اپلای دکتری برای کشوری مثلا مثل کانادا یا کشورهای اروپایی؟
یا این که بهتره دکتری خودم رو در ایران بگیرم و به سرعت برای پست دکتری برای کشوری مانند آمریکا اقدام کنم بهتره؟ (که هم نمره هام رو بهتر کنم و هم نمره پایان نامم بهتر بشه و….)
به نظر شما کدام روش منطقی تر و عملی تره. با توجه با این که قصدم اگه بشه گرفتن اقامت دایم هست.
واقعا ممنون میشم راهنماییم بفرمایین
سلام وفتتون بخیر
هر دو روش شانس و توانایی دارید اما اگر رزومه تون ضعیفه بهتره یک مقطع بخونید و برای پست داک اقدام کنید
بازم جهت بررسی تخصصی تر توصیه میکنیم حتما مشاوره بگیرید از کارشناسان مجموعه ما از طریق سایت وقت رزرو بفرمایید برسی بشه بهتر شرایط تون
سلام بنده قصدشرکت در دوره پست داکت در رشته مالی هستم برای کدام کشور میتونم اقدام کنم؟
سلام باید پوزیشن ها رو در سایت های مختلف و همچنین لینکدین بررسی بفرمایید و ببینید کدوم کشورها پوزیشن باز دارند، نمیشه یک کشور خاصی گفت. پست داک پوزیشن محوره و باید استاد پوزیشن باز کنه