گرنت

گرنت


گرنت چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟ به چه افرادی تعلق می گیرد؟ تفاوت اسکالرشیپ با گرنت چیست؟

غالباً دانشگاه‌ها و مراکز علمی برای ارتقا سطح علمی مجموعه خود و جامعه اقدام به اهدای کمک‌هزینه‌هایی به افراد صاحب صلاحیت می‌کنند. این امر نه‌تنها باعث پیشرفت علمی دانشگاه‌ها می‌شود، بلکه به اشخاص اجازه ارائه ایده و خلاقیت‌های جدید را می‌دهد. در این مطلب با گرنت یا وام بلاعوضِ مراکز علمی آشنا می‌شویم و به تفاوت‌های آن با اسکالرشیب می‌پردازیم.

اسکالرشیپ چه نوع بورسیه‌ای است؟

اسکالرشیپ را باید کمک‌هزینه‌ای دانست که از سوی دانشگاه‌ها، مراکز علمی و یا مؤسسات خیریه به دانشجویان دارای شرایط تعلق می‌گیرد. این نوع بورسیه معمولاً برای تحصیلات تکمیلی یعنی کارشناسی ارشد و دکتری در نظر گرفته می‌شود.

اسکالرشیپ، بورسیه کاملاً رایگانی است که دانشجو بسته به نوع آن (از اسکالرشیپ متوسط تا اسکالرشیپ کامل) هزینه‌ای بابت شهریه دانشگاه، وسایل کمک‌آموزشی، خوابگاه یا محل اقامت، خوراک، بیمه، سفر و موارد دیگر (بسته به سیاست‌های دانشگاه قبول‌شده دارد)، پرداخت نمی‌کند.

گرنت؛ وامی بلاعوض برای دانشجویان

گرنت کمک‌هزینه‌ای است که به‌صورت بلاعوض به دانشجو تعلق می‌گیرد. درواقع گرنت را باید بودجه‌ای دانست که به نهادها، مؤسسات، شرکت یا افراد جهت انجام کارهای پژوهشی اعطا می‌گردد.

اکثر گرنت‌ها برای انجام کارهای پژوهشی ارائه می‌شود تا به تشویق و ترغیب پژوهشگران بپردازد و شرایط مناسبی را فراهم آورد تا فعالیت‌های پژوهشی خود را پیش ببرند. البته در این میان گرنت‌های غیر پژوهشی هم وجود دارد که در موارد خاص استفاده می‌شود.

شرایط دریافت اسکالرشیپ و گرنت

نکته مهم در مورد اسکالرشیپ و گرنت آن است که این بورسیه به افرادی که دارای شرایط ویژه هستند، اهدا می‌گردد. مثلاً اشخاصی که دارای مهارت‌های خاص ورزشی هستند، دستاوردهای آکادمیک ویژه ای داشته یا در فعالیت درسی خاصی اشتغال دارند.

گرنت دانشکده‌ای

گرنت دانشکده‌ای می‌تواند پرداخت هزینه‌های دانشگاه را آسان کند. به‌طور مثال در سال 2018-2019 دانشجویان واجد شرایط تا سقف 6.095 دلار گرنت دریافت می‌کردند. البته این مقدار جایزه بر اساس فاکتورهایی مانند نیاز مالی، هزینه ثبت‌نام و … است.

بیشتر بخوانید:  بورسیه تحصیلی دااد (DAAD) آلمان 2024 چیست؟ + شرایط و مدارک

نکته: عموماً مقدار گرنت حدود بین هزار تا 50 هزار دلار در سال است.

گرنت

سایر گرنت‌های فدرالی برای کالج‌ها عبارت‌اند از:

  • گرنت فرصت مطالعاتی فدرالی
  • گرنت دستیار آموزشی برای کالج یا تحصیلات بالاتر
  • گرنت خدمات عراق و افغانستان

این هزینه‌ها چگونه تأمین می‌شود؟

گرنت ها معمولاً توسط برخی منابع مالی تأمین می‌گردد که شامل شرکت‌های تجاری، گروه‌های مذهبی، افراد، سازمان‌های اجتماعی، دپارتمان‌های دانشگاهی و فارغ‌التحصیلان می‌شود.

این کمک‌هزینه‌ها بسته به آن‌که ممکن است از طرف دولت فدرال، ایالت یا دانشگاه باشد، متفاوت است. مانند کمک‌هزینه Pell grant.

چه اشخاصی واجد شرایط گرنت هستند؟

دانشجویان بعد از ثبت‌نام و یا ورود به کالج، دانشگاه یا موسسه معتبر علمی، می‌توانند از این کمک هزینه ها استفاده نمایند. در مورد کمک‌هزینه دولت فدرال یا ایالت‌ها، لازم است که متقاضی حتماً شهروند آمریکا باشد تا بتواند آن را دریافت کند.

دانشجویان معمولا در مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌توانند از کمک‌های مالی تحت عنوان فلوشیپ نیز استفاده کنند. (فلوشیپ به آن معنا است که برای افراد شرایطی را پدید می‌آورند که امکان کار تحقیقاتی یا تحصیلی فراهم گردد اما حمایت مالی صورت نگیرد. در برخی از دانشگاه‌ها امکان استفاده از کتابخانه و دیگر مکان‌ها وجود دارد.)

شرایط دریافت گرنت

دریافت کمک‌هزینه تحصیلی رابطه مستقیمی با صلاحیت‌های آکادمیک یا فعالیت‌های متمایز درسی شخص یا اشخاص دارد. در این صورت متقاضی باید با ارائه فرم تقاضا اثبات کند که لایق دریافت این بورسیه می‌باشد.

در دانشگاه‌های ایران چه افرادی می‌توانند از گرنت استفاده نمایند؟

طبق آئین‌نامه اعتبار پژوهشی اعضای هیئت‌ علمی ، حداقل 25 درصد از اعتبار دانشگاه‌ها باید به گرنت تعلق یابد. اعضا هیئت‌علمی دانشگاه‌ها می‌توانند با دریافت این بودجه، آن را در موارد گوناگونی همانند خرید تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی، پرداخت هزینه‌های خدمات آزمایشگاهی و میدانی، تحقیقات، خرید مواد مصرفی پژوهش خود و همچنین پرداخت هزینه خرید کتب، نشریات، نرم‌افزارها، هزینه عضویت در پایگاه‌های اطلاعاتی، هزینه چاپ مقالات در مجموعه مقالات و نشریات علمی معتبر صرف کنند.

عموماً در دانشگاه‌های ایران گرنت پژوهشی به اساتید داده می‌شود و دانشجویان با توجه به میزان فعالیت خود هزینه‌ای تحت عنوان حق‌التحقیق دریافت ‌می‌کنند.

سخن آخر

همان‌طور که در بالاتر اشاره شد، تفاوت‌های قابل‌توجهی بین انواع بورسیه وجود دارد که متقاضیان باید اول اهداف خود را جهت دریافت آن مشخص کنند و سپس برای اخذ کمک‌هزینه اقدام نمایند.
لذا این نکته را هم نباید فراموش کرد که اهدای این کمک‌هزینه‌ها به شرایط و شایستگی افراد هم بستگی دارد.

بیشتر بخوانید:  دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم در سال 2024/205 (جدیدترین آپدیت)
4.7/5 - (20 امتیاز)

1 پرسش

  • سلام . من 6 سال است فارغ التحصیل مقطع دکتری هستم ولی موفق به جذب در دانشگاه به عنوان هیئت علمی نشدم . کار پژوهشی انجام می دهم . چندین مقاله تا الان چاپ کرده ام. می خواهم بدانم آیا برای غیر هیات علمیها هم گرنت پژوهشی وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.