ددلاین اپلای

ددلاین ( Deadline ) اپلای چیست و مهم ترین ددلاین های اپلای کدام اند؟

در هنگام اپلای برای دانشگاه‌ های خارجی و بورسیه ها جهت ارائه  و ثبت درخواست پذیرش (Application Submission) با اصطلاحی به نام ددلاین (Deadline) برخورد می‌کنید. ددلاین  به معنی آخرین مهلت زمانی شما جهت ثبت تقاضا و سابمیت اپلیکیشن فرم دانشگاه یا بورسیه مدنظر می باشد.

اگر شما نیز جزو متقاضیان تحصیل در خارج از کشور هستید باید به عوامل مختلفی توجه کنید و مراحلی را سپری کنید و باید توجه داشته باشید پروسه اپلای نیازمند صرف زمان و هزینه است و شما ممکن است دراین مسیر طولانی با موانع زیادی رو به رو شوید بنابراین هر چه آگاهانه تر گام در این مسیر بگذارید بهتر می توانید مسائل را مدیریت کنید.

بعد از آن که شما توانستید مقصد و دانشگاه های مدنظرتان را پیدا کنید باید بتوانید شرایط خود را بسنجید، این ارزیابی شرایط شامل: رزومه تحصیلی خود، علاقه، توانایی زندگی برای مدت معین در آن کشور، توانایی مالی و سایر برنامه ها و اهدافتان است.

بعد از آن که توانستید یک برآورد کلی از تصمیمتان بدست بیاورید و هزینه های نسبی را بررسی کردید، بهتر است به فکر زمان بندی درست و مناسب برای اپلای باشید.

مدارک مختلفی برای اپلای لازم است که تهیه کردن هرکدام از آن ها ممکن است زمان بر باشد و اگر به ددلاینی که شما لازم دارید نرسد، پروسه ای که طی کردید و پذیرشی که دریافت کرده اید از بین برود. ضمنا زمان بندی هایی که این جا برایتان ذکر می کنیم یک زمان بندی تقریبی می باشد و شما ممکن است با توجه به شرایط خودتان و شرایط مقصدی که قرار است بروید از این زمان بندی پیروی نکنید اما اگر کلیتی از آن بدانید کمک کننده خواهد بود. این نکته را در نظر بگیرید که هر دانشگاه در سایت خود به صورت اختصاصی ددلاین و شیوه تقاضا جهت اخذ پذیرش را به صورت مفصل شرح داده است، پس بهترین جا برای اطلاع از ددلاین دقیق دانشگاه مدنظر شما، سایت خود دانشگاه می باشد. معمولا این اطلاعات در بخش How to Apply یا Apply Now (یا دیگر عناوین مشابه) در سایت دانشگاه پیدا می شوند. به عنوان نمونه این لینک، زمان بندی تقاضا برای دانشگاه سیدنی را نشان می دهد که در سایت خود دانشگاه قرار داده شده است.

بیشتر بخوانید:  دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم در سال 2024/205 (جدیدترین آپدیت)

مهم ترین ددلاین ها و زمانبندی اپلای

اولین و مهم ترین تاریخی که باید بدان توجه داشته باشید و آن را مبنای بقیه برنامه ریزی های خود قرار دهید، ددلاین ارسال مدارکتان می باشد. یعنی آخرین مهلت زمانی که می توانید و وقت دارید مدارک خود را ارائه دهید.

دانشگاه های سراسر دنیا ددلاین های متفاوتی دارند اما اگر به طور کلی بخواهیم در نظر بگیریم اغلب دانشگاه ها در بازه زمانی دسامبر و ژانویه یا همان دی و بهمن را به عنوان آخرین مهلت دریافت مدارک متقاضیان، جهت ترم پاییز در نظر گرفته اند. بنابراین شما می بایست مدارکتان را یکی یا دو ماه قبل از این موعد آماده کنید یعنی تقریبا تا آبان آماده باشید. ضمنا این نکته هم دقت نمایید که اکثر پذیرش دانشگاه ها برای ترم پاییز می باشد و ترم زمستان مقدار پذیرش ها بسیار کمتر می باشد. ( مانند دانشگاه های ایرانی)

ددلاین اپلای

زمان آماده سازی مدارک اپلای

مدرک زبان مورد نیاز: شاید یکی از وقت گیر ترین مدارکی که می بایست آماده کنید مدرک معتبر زبان باشد، مدارکی مثل آیلتس، تافل، جی آر ای و…از این جهت این مدارک زمان بر است که ممکن است شما نیاز به یادگیری مهارت های موردنیاز آزمون ها باشید یعنی مدتی برای یادگیری و آمادگی آزمون، مدتی برای اعلام نتایج و دریافت مدرک و احیانا مدتی برای آزمون دهی مجدد(در صورت عدم کسب نمره لازم) بهتر است نهایت تا مهرماه هر سال مدرک زبان مورد نیاز را دریافت کنید.

دانشنامه و ریز نمرات: بهتر است تا نیمه تابستان امور مربوط به تهیه دانشنامه و ترجمه آن را انجام دهید. نیاز است تا برای دریافت مدارک خود با دانشگاه تسویه حساب کنید و ترجمه باید رسمی و مهمور شده باشد.

انگیزه نامه: همزمان با تهیه دانشنامه و امور مربوط به آزمون های زبان بهتر است انگیزه نامه خود را نیز بنویسید و اصول انگیزه نامه نویسی را رعایت کنید تا بتوانید به درستی آن چه را که لازم است شرح دهید، دقت داشته باشید نگارش یک انگیزه نامه مناسب به شما در دریافت پذیرش کمک به سزایی خواهد کرد.

توصیه نامه: در بازه تابستان سالی که قصد دریافت پذیرش دارید می بایست با چند تن از اساتید معتبر خود که توانایی های شما را به خوبی می دانند و از طرفی مایل هستند با شما برای ارائه توصیه نامه همکاری کنند مکاتبه کنید و بخواهید که توصیه نامه ای برایتان تنظیم کنند. گاها خود اساتید ممکن است دانشجوی دانشگاه مدنظر شما بوده باشند که این به شما در دریافت اطلاعات لازم هم کمک می کند.

بیشتر بخوانید:  بورسیه تحصیلی دااد (DAAD) آلمان 2024 چیست؟ + شرایط و مدارک

مکاتبه با اساتید خارجی: مکاتبه با اساتید مختلف در زمینه مرتبط با رشته شما بهتر است قبل از تابستان انجام شود تا بتوانید در این بازه با چند تن از اساتید مکاتبه کنید و بررسی کنید ارتباط با کدام یک برای موقعیت شما بهتر است و کدام یک شما را تایید می کنند تا در نهایت بتوانید برای ادامه مسیر برنامه ریزی کنید. اگر در مورد نحوه پیدا کردن استاد جهت مکاتبه اطلاع ندارید، می توانید به این لینک مراجعه کنید.

تهیه رزومه و فرم های تقاضا: با توجه به این که دریافت پذیرش از دانشگاه های خوب نیازمند رزومه تحصیلی قوی است و شما رزومه تحصیلی مناسبی ندارید باید زمان بگذارید و مقاله یا کتاب تهیه کنید و رزومه خود را غنی تر کنید. دریافت گواهی کارگاه های مختلف، گواهی چاپ و تایید مقالات و تالیف کتاب شاید نیاز به زمان زیادی داشته باشد اما اگر رزومه تحصیلی شما تکمیل است و فقط منتظر دریافت پذیرش آخرین مقالات خود هستید بهتر است تا انتهای مهر ماه آن را تکمیل و فرم تقاضا و ثبت نام را برای دانشگاه مدنظر (موجود در سایت دانشگاه) را نیز به دقت پر کنید.

توجه: شما عزیزان می توانید کار نگارش و آماده سازی رزومه، انگیزه نامه، توصیه نامه و ایمیل مکاتباتی خود را به کارشناسان مجموعه بورسیه پلاس بسپارید.

ددلاین اپلای

زمان اعلام نتایج پذیرش دانشگاه های خارجی

دانشگاه ها اغلب در بازه زمانی بین فوریه تا آوریل یعنی اسفند تا گاها اردیبهشت نتایج بررسی متقاضیان را اعلام خواهند کرد و بعد در صورتی که شما جزو پذیرفته شدگان باشید می بایست به دنبال کارهای مهاجرت خود باشید و برای دریافت ویزا اقدام کنید و اگر هم مشمول خدمت سربازی باشید پروسه دریافت معافیت موقت و وثیقه خروج از کشور را طی کنید.

دقت کنید دریافت ویزا و رفتن به سفارت کشور های مختلف گاهی بسیار وقت گیر است و اگر با آن روند آشنایی داشته باشید بهتر می توانید امور را مدیریت کنید.

در پایان لازم به ذکر است تمامی این زمان بندی ها نسبی است و شما بهتر است شرایط خود را به دقت بررسی و بعد برای هر مرحله گام به گام و با مشورت های لازم اقدام به مهاجرت تحصیلی کنید.

4.2/5 - (33 امتیاز)

7 پرسش و پاسخ

  • سلام برای اپلای مهر 2025 باید ازمون ایلتس رو حداقل تا مهر 2024 یا ابان داده باشم؟

  • سلام
    من فوق لیسانس معماری دارم اگر بخوام تو رشته طراحی لباس تحصیل کنم باید از لیسانس شروع کنم یا میتونم ارشد هم شرکت کنم؟
    بهتر هست درخواست برای دانشگاه بدم یا کالج؟
    از آخرین مدرک تحصیلی ام که ارشد معماری بوده 7 سال گذشته، این شانس ام را در پذیرش کم میکنه؟
    اما در سال های گذشته مدرک طراحی لباس و طراحی دوخت در آموزشگاه های آزاد گرفتم و مدرک فنی حرفه ای را دارم

  • سلام. میشه برای چند دانشگاه اقدام کنیم؟ در صورت پذیرش گرفتن از چندتا دانشگاه باعث ابطال پذیرش ها نمیشه؟ میشه توصیه نامه استاد رو برای چندجا ارسال کرد؟

    • سلام بله امکان پذیر است.
      خیر ابطال نمی شود.
      بله می توانید برای چندین جا ارسال کنید.

  • سلام. متشکرم از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید. من سوالی دارم.
    اینکه با فرض اینکه فروردین ۱۴۰۱ از دانشگاه مدنظر برای ترم پاییز ۱۴۰۱ پذیرش بگیریم ولی در ایران دانشجو باشیم و تیر‌ماه ۱۴۰۱ فارغ‌التحصیل بشیم، آیا با وجود زمان مورد نیاز برای گرفتن وقت سفارت و گرفتن ویزا، می‌تونیم به ترم پاییز برسیم یا نه؟
    می‌تونم اپلای رو سال آخر کارشناسی انجام بدم یا بهتره بزارم واسه بعد از فارغ‌التحصیلی؟
    برای سفارت آمریکا و کانادا ارائه‌ی مدرک رسمی لیسانس اجباری هست یا میشه با دانشنامه موقت ویزا گرفت؟

    • سلام بله میشه ترم اخر اقدام کرد با ریزنمرات غیررسمی و برای سفارت اصل مدارک ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.