اپلای

اپلای چیست و در سال 2024 چگونه اپلای کنیم؟(اسرار و رازهای اپلای)

اپلای (apply) به فرآیندی گفته می‌شود که متقاضی تحصیل در دانشگاهی خاص یا فردی که به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی می‌باشد، طی می‌کند تا در آن دانشگاه یا بورسیه پذیرش بگیرد. در واقع به مجموع مراحلی که منجر به اخذ پذیرش تحصیلی می‌شوند، از نگارش انگیزه نامه گرفته تا مکاتبه با هیئت پذیرش، دریافت فرم‌های ویزا و تهیه بلیت هواپیما، همگی جزو فرآیند اپلای محسوب می‌شوند.

فرآیند اپلای به طور کلی از مراحل مختلفی تشکیل شده و یک متقاضی تحصیل در خارج از کشور برای آنکه بتواند در دانشگاه مدنظر خود موفق به دریافت پذیرش شود، باید با این مراحل آشنایی کلی داشته و به حرفه‌ای‌ترین حالت ممکن قدم در این مسیر بگذارد. مطلب زیر در جهت آشنایی شما با مهم‌ترین نکاتی است که در مورد اپلای باید بدانید:

مشاوره اپلای و مهاجرت تحصیلی

 اگر در مورد اپلای و اخذ پذیرش و فرایند اون سوال یا ابهامی داری، خیلی راحت می تونی روی کمک ما حساب کنی و از طریق این لینک وقت مشاوره تخصصی با کارشناسان ما جهت آشنایی و یادگیری مراحل و فرایند اپلای و بورسیه تحصیلی بگیری.

در مورد کشورها و دانشگاه های مختلف جستجو و تحقیق نمایید.

انتخاب دوره تحصيلي و دانشگاه مناسب براي خودتان جزو مهم‌ترين تصميم‌ها در زندگي شما است؛ نه تنها به اين دليل كه  اين انتخاب مي‌تواند گزينه های شغلي بعد از فارغ التحصيليتان را تحت تاثير قرار دهد، بلكه به این خاطر که شما بايد حداقل چند سال در اين موقعيت بمانيد و در فضایی که مرتبط با آن رشته، دانشگاه و کشور است، عمر خود را سپری کنید؛ پس مهم است موقعيتي را پيدا كنيد كه مطابق با تخصص و روحیات شما باشد.

مقصد ايده‌آل خود را براي تحصيل بررسی کنید و تمامي اطلاعات مورد نیاز براي زندگي دانشجويي را مطالعه كنيد و تنها به یک وجه آن توجه نکنید و به صورت کلی مسئله را زیر ذره‌بین قرار دهید. با مطالعه مثلا آگاه خواهید شد که هزینه تحصیل در کانادا بسیار بالا بوده و در صورتی که نتوانید بورسیه تحصیلی مناسبی پیدا کنید، بهتر است که قید تحصیل در این کشور را بزنید!

راه‌های بسياری وجود دارد كه شما می‌توانيد در مورد دانشگاه‌ها، پوزیشن‌ها و کشورها جستجو کرده، اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرده و انتخاب خود را نهایی کنید. براي شروع شما می‌توانيد اطلاعات بسياري را از وب‌سايت خود دانشگاه‌ها پيدا كنيد. سايت بيشتر دانشگاه‌ها خلاصه‌ای از دوره‌های آموزشي‌ای كه شامل واحدهای انتخابی و اجباری و همچنين اطلاعاتی درباره مسير شغلي پس از فارغ التحصيلي می‌باشد، ارائه می‌دهند. در اين وب‌سايت ها اطلاعاتی راجع زندگي دانشجويی هم در دانشگاه و هم در اطراف دانشگاه نيز موجود است.

با دانشگاه‌ها جهت اپلای مکاتبه كنيد

اگر شما به دنبال راه یافتن به دوره تحصيلي خاصی هستيد، ممكن است كه بخواهيد با كارمند پذيرش يا دانش آموخته‌های آن دانشگاه مکاتبه كنيد تا اطلاعات بیشتری در رابطه با تحصیل در آن دانشگاه و پوزیشن خاص به دست آورده و به صورت ویژه‌تری با آن آشنا شوید. این بسیار مهم است که شما اساتید و نهادهای مرتبط با تخصص خود را در دانشگاه‌های مختلف پیدا کرده و به دنبال ارتباط گیری با آنها باشید. به واقع شما می‌توانيد هر سوالی راجع به دانشگاه و هر صحبتی که راجع به اخذ پذیرش از آن دانشگاه داشته باشید، از مسئولان ذیربط بپرسيد.

به منظور ارتباط با دانشگاه موردنظرتان می‌توانيد از قسمت جست‌وجو وب‌سايت دانشگاه، صفحه پذيرش را باز كنيد و گزينه‌های تماس يا ايميل را پيدا كنيد. تقریبا تمامی بورسیه‌ها و پوزیشن‌های تحصیلی نیز راه ارتباطی با اساتید متخصص و مسئولان هئیت پذیرش را در بخش Contacts آورده‌اند؛ حتما از فرصت ارتباط با آنها قبل از انجام فرآیند اپلای ، استفاده کنید.

اگر در مورد شیوه مکاتبه با استاد و نحوه تنظیم متن ایمیل شک و تردید دارید،می توانید ازطریق پکیچ آموزش ویدویی مکاتبه با استاد که توسط مجموعه بورسیه پلاس ساخته شده است استفاده نمایید.

 زمان مناسب برای مکاتبه با اساتید و دانشگاه ها

از روزهای پایانی تابستان مکاتبه را شروع کنید،در اینصورت یک ماه تا سه ماه فرصت دارید تا پاسخی دریافت کنید. اگر اساتید مذکور پاسخی نفرستادند، مجددا برای او ایمیل یادآوری ارسال کنید. دقت کنید که در هر دپارتمان به یک نفر بیشتر ایمیل نزده باشید!

ددلاین دانشگاه ها از اواخر آبان شروع می‌شوند و پایان اصلی آن‌ها در آذر و دی ماه هستند سه نکته زیر را فراموش نکنید:
۱.به تعداد زیاد درخواست اپلای دهید.
۲.ارتباط با اساتید را حفظ کنید.
۳.به کشورهای مختلف اپلای کنید.

مراحل اپلای

 

برای کدوم دانشگاه اپلای کنیم؟

اگر به هر دلیلی مصم به تحصیل در خارج از کشور هستید، پیشنهاد می‌کنیم که بدون در نظر گرفتن رزومه خود، برای همه دانشگاه‌هایی که در کشور مدنظر شما قرار داشته، جایگاه علمی مناسبی دارند و برنامه مشابهی با تخصص شما ارائه می‌دهند، اپلای کنید {البته در صورتی که اصطلاحا اپلیکیشن فی بالایی نداشته باشند!} تا بدين صورت شانس خود را براي پذيريش در يكي از آن ها افزايش دهيد. بدیهی است که قبل از انجام این فرآیند، باید نسبت به تمامی ابعاد دانشگاه و رشته مدنظر، حداقل اطلاعات کلی را به دست آورده باشید.

نکته دیگری که باید خاطرنشان سازیم، توصیه به انجام اپلای توسط خود شما است! بسیاری از موسسات و مجموعه‌هایی که در زمینه مهاجرت تحصیلی فعالیت دارند، نمی‌خواهند شما این نکته را بدانید. به واقع فرآیند اپلای در اغلب اوقات دشوار نبوده و خود متقاضی می‌تواند با کمی مطالعه و مشورت با افراد باتجربه، مبادرت به انجام آن نماید و در هزینه‌های خود به مقدار زیادی صرفه‌جویی کند. با این وجود اگر احساس می‌کنید که خود شما از پس کار برنیامده و نیاز دارید تا یک فرد متخصص در این راه شما را یاری کند، پیشنهاد می‌کنیم تنها به مجموعه‌هایی که سابقه خوبی از خود به جای گذاشته‌اند مراجعه کنید تا از هدر رفتِ وقت، انرژی و سرمایه جلوگیری شود.

 لازم است چه مدارکی را قبل از اپلای آماده کنم؟

به طور کلی مدارک مورد نیاز برای اپلای، دانشگاه به دانشگاه و موقعیت به موقعیت متفاوت است و اکثرا شامل کپی مدارک تحصیلی به دست آمده در مقاطع قبلی و ریز نمرات، رزومه و … می باشند. در کنار همه این موارد اما مهم‌ترین مدارکی که باید از قبل برای اپلای آماده کرده باشید عبارت‌اند از:

توصيه نامه

به احتمال بسیار بالایی، دانشگاه مقصد از شما خواهد خواست که توصيه نامه خود را که از برخی از اساتید سابقتان دریافت کرده‌اید، برای آن دانشگاه ارسال نمائید. چنین خواسته‌ای علی‌الخصوص در مواردی که فرد متقاضی دریافت بورسیه‌های تحصیلی است، قطعی به نظر می‌رسد. در همین رابطه پیشنهاد می‌کنیم اساتیدی را انتخاب كنيد كه به خوبي شما را می‌شناسند و يا كسانی را برگزینید كه راغب هستند راجع به توانايی‌های شما با جزئيات و به دقت، با مثال هایی متعدد، صحبت كنند.  توجه داشته باشید که یک توصيه نامه استاندارد بايد بيان كند شما چگونه شخصي هستيد (حتی از لحاظ جنبه‌هایی غیرتحصیلی) و فقط بر روی جنبه آكادميک رزومه شما تاكيد نكند تا کمیته پذيرش دانشگاه مقصد، شما را به عنوان فردی با توانايي هاي متعدد بشناسد.

برعکس کلیت فرآیند اپلای که توصیه کردیم خود متقاضی آن را انجام دهد، در مورد آماده‌سازی مدارک مقدماتی اپلای مثل توصیه نامه بهتر است که کار نگارش یا ویرایش را به افرادی حرفه‌ای بسپارید تا خیالتان از بابت کیفیت آن آسوده باشد. مجموعه بورسیه پلاس در همین راستا آماده است تا شما را در نگارش و ویرایش توصیه نامه یاری کند. از طریق این لینک می‌توانید تعرفه نگارش و ویرایش توصیه نامه را مشاهده کرده و سفارش خود را به ثبت برسانید.

انگیزه نامه

انگیزه نامه یا SOP همان نقطه عطفی است که نگاه به آینده دارد و می‌تواند نواقص گذشته شما را پوشش دهد. در انگیزه نامه خود بايد راجع اين كه چرا برای موقعیتی که برای آن درخواست می‌دهید، مناسب هستيد، صحبت كنيد و مثال‌ها و نکاتی را كه قبلا انجام داده‌ايد و توانايی‌های شما را برجسته می‌كند ذكر كنيد تا نمايندگان پذيرش بدانند به چه دلیلی شما مناسب آن موقعیت هستيد. در نگارش انگیزه نامه سهل انگاری نکنید و سعی کنید که به بهترین شکل ممکن آن را تهیه نمائید. به جرات می‌توانیم عنوان کنیم که انگیزه نامه مهم‌ترین فاکتور در پذیرش یا عدم پذیرش متقاضی است.

همانند توصیه نامه، بورسیه پلاس آماده است تا شما را در نگارش و ویرایش انگیزه نامه با بالاترین استاندارها یاری دهد. از طریق این لینک می‌توانید تعرفه نگارش و ویرایش انگیزه نامه را مشاهده کرده و سفارش خود را به ثبت برسانید.

 مدرک زبان (انگلیسی، فرانسوی، آلمانی یا …)

امروزه پوزیشن‌هایی که مدرک زبان را شرط الزامی برای اپلای ندانند، بسیار اندک بوده و در مقاطع بالاتر مثل کارشناسی ارشد و دکتری بسیار نایاب می‌شوند! به همین دلیل لازم است که آزمون‌های مختلف زبان (فرضا آیلتس  ، تافل یا دولینگو برای زبان انگلیسی) را پشت سر بگذارید. نمره کسب شده در این آزمون‌ها نیز حائز اهمیت بسیار بالایی است و در صورتی که قابل قبول باشد، می‌تواند پوشش دهنده یک ضعف دیگر (مثلا معدل) در رزومه متقاضی باشد.

اپلای چیست

 خود را برای امتحانات احتمالی آماده کنید!

اگر بايد امتحاناتي را به عنوان  قسمتی از فرم ثبت نام دانشگاه بگذرانيد، بسيار مهم است كه برای آن‌ها به خوبی آماده شويد تا شانس موفقيت خود را بالا ببريد. چراکه وقتی از جمله شرایط الزامی پذیرش در یک پوزیشن، گذراندن امتحانی خاص عنوان شده است، کسب نمره بالا در آن اهمیت بسیار بالایی پیدا می‌کند! پیشنهاد می‌کنیم که با سبک سوالات آزمونی که قرار است پشت سر بگذرانید از قبل آشنا شويد و براي تمرين، حتما تست‌های آنلاين را امتحان كنيد.
نکته خوب اما اینکه بيشتر آزمون‌های تخصصی که گذراندن آنها برای ثبت نام الزامی تلقی می‌شوند، به مطالعه طولانی و سخت خاصی احتياج ندارند (مثلا آزمون GMAT برای رشته های مدیریتی یا آزمون GRE برای رشته‌های فنی و مهندسی)، بلكه مهارت‌هايی را می‌سنجند كه تاکنون یاد گرفته‌اید و تنها نیاز دارید که آن مهارت‌ها را مرور کرده و با ترفندهایی برای افزایش نمره خود آشنا شوید.

منظم باشيد و به ددلاین‌ها توجه كنيد

در یک جمله، منظم باشید تا بتوانید آینده تحصیلی روشنی برای خود بسازید! فرضا می‌خواهید برای رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کرده و علاقه مندید تا بورسیه تحصیلی مناسبی در این حوزه برای خود پیدا کنید. لیست فراوانی از بورسیه‌ها وجود دارد که متناسب با رشته و تخصص شما است، اما باید دقیق بوده و مدارک مورد نیاز برای هر کدام را تهیه کرده و در موعد مقرر ارسال نمائید. فراموش کردن زمان ددلاین و سهل انگاری در تنظیم کردن تمامی مدارک لازم، ممکن است پشیمانی بزرگی به بار آورد.

از چه زمان برای اپلای باید خود را آماده کنیم؟

در کل دو ترم برای تحصیل وجود دارد: یکی ترم پاییز و دیگری ترم بهار ( زمستان هم گفته می شود)

ترم پاییز یا Fall از مهر ماه آغاز می‌شود، که معادل همان ماه سپتامبر یا آگوست است. ترم بهار و زمستان یا Spring و Winter  نیز از ژانویه، شروع خواهد شد که می بینید شبیه ترم‌های دانشگاه ها در ایران است. همان جوری که در ایران تعداد دانشجویهای کمی می‌توانند از بهمن شروع به تحصیل کنند و عموم دانشگاه‌ ها ظرفیت‌های خود را به ترم مهر ماه اختصاص می‌دهند، دانشگا‌ه‌های خارجی نیز به همین ترتیب عمل می کنند پس بهتر است، هدف خود را ترم پاییز بگذارید تا شانس بیشتری داشته باشید، البته این به آن معنا نیست که اگر ترم پاییز را از دست دادید، برای زمستان اقدام نکنید، ولی باید بدانید که شانس کمتری برای اپلای خواهید داشت.

مدارک مان چه زمانی باید آماده باشد؟

مثلا اگر می‌خواهید برای ترم مهر ۲۰۲۱ از یک دانشگاه پذیرش بگیرید، باید تقریبا از مهر ماه ۲۰۲۰ مدارک خود را آماده کرده باشید، و در دی یا بهمن ماه که سایت دانشگاه‌ها جهت اپلای در دسترس خواهد بود، اقدام کنید. بادتون باشه که قبل از اپلای باید استاد موردنظر خود را پیدا کنید و از اون تایید لازم جهت اپلای را دریافت کرده باشید.

مدارک اپلای

به سایت دانشگاه ها سر بزنید

حتما به سایت دانشگاه های مختلف که مدنظر شما می باشند سر بزنید و در داخل سایت دانشگاه ها حداقل نمرات تحصیلی و زبان و معیارهای مدنظر دانشگاه جهت اعطا پذیرش را مورد بررسی قرار دهید و در صورتی که آن حداقل ها را دارید، اقدام به اپلای برای آن دانشگاه نمایید. ضمنا در داخل سایت هر دانشگاه اطلاعات کامل در موزد شهریه هر رشته، مدت زمان تحصیل در آن رشته و انواع بورسیه های ارایه شده توسط آن دانشگاه و همچنین شیوه و طریقه اپلای برای اون دانشگاه بیان گردیده است. پس فراموش نکنید می توانید با مراجعه به سایت دانشگاه اطلاعات بسیار جامعی را بدست بیارید.

هزینه پذیرش (Application Fee)

تقریبا می توان گفت که اکثر افرادی که قصد تحصیل در خارج را دارند جهت پرداخت هزینه های خود با مشکلاتی روبرو می شوند. ازجمله مهمترین و اصلی ترین مشکلاتی که اکثر دانشجوها با آن مواجه می شوند اپلیکیشن فی دانشگاه (Application Fee Payment) یا همان پرداخت هزینه ثبت نام دانشگاه می باشد.

با وجود آنکه اکثر دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های اروپایی در کشورهایی مانند نروژ، آلمان، فلاند، اتریش و غیره شهریه مربوط به دانشگاه را حذف کرده اند اما حتی دانشگاه های رایگان نیز متقاضیان را ملزم به پرداخت اپلیکیشن فی می کنند. این هزینه در کشورهای مختلف، متفاوت است. در کانادا تقریبا بین 70 تا 100 دلار و در آمریکا تقریبا بین 40 تا 100 دلار است که هنگام ثبت نام آنلاین باید با کارت های اعتباری بین المللی آن را پرداخت کنید.

فرم های پذیرش در ثبت نام آنلاین (Application form)

در تمام دانشگاه ها اپلیکیشن فرم مشترک است و مجموعه فرم هایی است که باید به صورت آنلاین پر شوند که شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی می باشد. یکی از مراحل نهایی اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور پر کردن فرم ثبت‌نام (Application Form) است. قبل از این مرحله، شما مدارک موردنیاز نظیر رزومه تحصیلی، انگیزه نامه، ریزنمرات و … را آماده کرده باشید. بنابراین در این مرحله ابتدا نیاز به مطالعه شرایط هر دانشگاه برای مقطع و رشته موردنظر هست و باید فرم‌های بسیاری در این مرحله توسط شما پر شود.

منبع: تاپ یونی ورسیتی

سوالات متداول در مورد اپلای

مدارک مان چه زمانی باید آماده باشد؟

مثلا اگر می‌خواهید برای ترم مهر ۲۰۲۱ از یک دانشگاه پذیرش بگیرید، باید تقریبا از مهر ماه ۲۰۲۰ مدارک خود را آماده کرده باشید، و در دی یا بهمن ماه که سایت دانشگاه‌ها جهت اپلای در دسترس خواهد بود، اقدام کنید. بادتون باشه که قبل از اپلای باید استاد موردنظر خود را پیدا کنید و از اون تایید لازم جهت اپلای را دریافت کرده باشید.

 لازم است چه مدارکی را قبل از اپلای آماده کنم؟

به طور کلی مدارک مورد نیاز برای اپلای، دانشگاه به دانشگاه و موقعیت به موقعیت متفاوت است و اکثرا شامل کپی مدارک تحصیلی به دست آمده در مقاطع قبلی و ریز نمرات، رزومه و … می باشند.

برای کدوم دانشگاه اپلای کنیم؟

اگر به هر دلیلی مصم به تحصیل در خارج از کشور هستید، پیشنهاد می‌کنیم که بدون در نظر گرفتن رزومه خود، برای همه دانشگاه‌هایی که در کشور مدنظر شما قرار داشته، جایگاه علمی مناسبی دارند و برنامه مشابهی با تخصص شما ارائه می‌دهند، اپلای کنید {البته در صورتی که اصطلاحا اپلیکیشن فی بالایی نداشته باشند!} تا بدين صورت شانس خود را براي پذيريش در يكي از آن ها افزايش دهيد. بدیهی است که قبل از انجام این فرآیند، باید نسبت به تمامی ابعاد دانشگاه و رشته مدنظر، حداقل اطلاعات کلی را به دست آورده باشید.

اپلای (apply) چیست؟

اپلای (apply) به فرآیندی گفته می‌شود که متقاضی تحصیل در دانشگاهی خاص یا فردی که به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی می‌باشد، طی می‌کند تا در آن دانشگاه یا بورسیه پذیرش بگیرد. در واقع به مجموع مراحلی که منجر به اخذ پذیرش تحصیلی می‌شوند، از نگارش انگیزه نامه گرفته تا مکاتبه با هیئت پذیرش، دریافت فرم‌های ویزا و تهیه بلیت هواپیما، همگی جزو فرآیند اپلای محسوب می‌شوند.

https://youtu.be/g8g1n55pm3o
4.5/5 - (20 امتیاز)

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.