تحصیل در خارج از کشور

 مهم ترین مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور در سال 

تحصیل در خارج از کشور و تجربه آموزش در دانشگاه های مطرح جهان از رویاهای بزرگ و شیرین اکثر دانشجویان علاقه مند است. به طوری که همواره شاهد مهاجرت نخبگان و استعدادهای تحصیلی به خارج از کشور هستیم. نکته حائز اهمیت این است که متقاضیان می‌بایست قبل از اقدام به تحصیل در خارج از کشور درخصوص شرایط و مقتضیات زندگی در آن کشور اطلاعاتی جمع آوری نمایند، تجربه کسانی که در خارج از کشور تحصیل نموده را بررسی نمایند، مزایا و معایب را شناسایی نموده و سپس اقدام به انجام مراحل پذیرش تحصیلی نمایند.

این نوشتار به همین منظور نگارش یافته است و درصدد است شما را با معایب و مزایای تحصیل در خارج از کشور آشنا نماید تا از این طریق با خیال آسوده تری نسبت به این مسئله تصمیم گیری نمایید. مطالعه این مطلب برای هر دانشجوی علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور ضروری است.

مزایای تحصیل در خارج از کشور

تحصیل در خارج از کشور دارای مزایایی است که هر دانشجویی را جذب می‌نماید برخی از این مزایا عبارتند از:

فرصت های شغلی زیاد

یکی از مهم ترین مزایای تحصیل در خارج از کشور، فرصت های شغلی زیاد است. شما با تحصیل در خارج از کشور، علاوه بر تحصیلات دانشگاهی بالا و اخذ اقامت، فرصت های شغلی زیادی نیز پیش رو خواهید داشت. همچنین ممکن است در برخی کشورها امکان تحصیل و اشتغال همزمان نیز وجود داشته باشد. این شرایط و مزایای عالی هر دانشجویی را تشویق به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی و تحصیل در آن ها می‌کند.

ورود بدون کنکور به دانشگاه مدنظر

یکی از مزایای تحصیل در خارج از کشور و اخذ پذیرش تحصیلی این است که افراد بدون کنکور می‌توانند وارد دانشگاه مدنظر شوند. این موضوع در حالی است که در کشور خودمان امکان ورود به دانشگاه بدون کنکور و قبولی فراهم نیست.

آشنا شدن با فرهنگ های جدید

یکی از مزایای تحصیل در خارج از کشور این است که شما می‌توانید با فرهنگ و تمدن کشور مقصد آشنا شوید. و از فرهنگ های مختلف نیز شناخت و آگاهی کسب نمایید. این موضوع به شما کمک می کند که با دید وسیع تری به موضوعات اندیشیده و ضمن آشنایی و دوستی با افراد مختلف از این طریق درهای تازه ای از فرصت های شغلی و شرایط تحصیلی را به روی خودتان باز نمایید.

کسب تجربه های جدید

تحصیل در خارج از کشور می تواند در آینده شغلی، کاری و حتی زندگیتان تاثیرگذار باشد. شما علاوه بر تحصیل در مطرح ترین دانشگاه های جهان، تجربه های جدیدی نظیر مستقل شدن، یافتن دوست و نزدیکان و آشنا شدن با فرهنگ جدید را نیز تجربه خواهید کرد.

یادگیری زبان جدید

یادگیری زبان جدید نیز از مزایای تحصیل در خارج از کشور است چراکه برای تحصیل در کشور مورد نظر خود نیاز است تا به زبان رسمی آن کشور مسلط شوید. آزمون های TOEFL IBT, IELTS برای ورود به دانشگاه های خارج ضروری می باشد.

بورسیه تحصیلی

افزایش اعتماد به نفس

قطعا زندگی در خارج از کشور شما را با مشکلات و چالش های زیادی روبرو می‌سازد. حل این مشکلات و توان مقابله با آن شما را به شخصیتی قوی و سرشار از اعتماد به نفس تبدیل می‌سازد که در آینده کاری و زندگی شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

تحصیل در رشته مورد علاقه

تحصیل در داخل ایران نیازمند قبولی در کنکور و کسب رتبه مورد نظر برای قبولی در رشته دلخواه است در حالی که شما می توانید با تحصیل در خارج از کشور، بدون نیاز به کنکور در رشته مورد علاقه خود تحصیل نمایید.

اخذ اقامت بعد از فارغ التحصیلی در خارج از کشور

بیشتر کسانی که قصد مهاجرت از کشور را دارند از طریق تحصیل اقدام می کنند و معمولا بیشتر کشور ها پس از فارغ التحصیلی، اجازه اقامت دائم را به شما خواهند داد.

تحصیل در خارج از کشور

معایب تحصیل در خارج از کشور

همانطور که تحصیل در خارج از کشور مزایای زیادی دارد، معایبی نیز بدنبال خواهد داشت که این معایب با توجه به شرایط شخصیتی و فردی هر انسانی متفاوت خواهد بود که در اینجا به مواردی از آن اشاره خواهیم کرد.

هزینه های سنگین تحصیل و زندگی

یکی از معایب تحصیل در خارج از کشور هزینه های بالای زندگی است. شما اگر قصد تحصیل در خارج از کشور با هزینه پایین تری دارید باید به دنبال بورسیه تحصیلی باشید. درغیر این صورت می‌بایست خود را برای صرف هزینه های بالا مهیا سازید.

احساس غربت

احساس دلتنگی و غربت از مهم ترین  و بزرگترین مشکلات است. در اوایل مهاجرت عواملی مانند احساس دلتنگی، غربت و نداشتن دوستان و اطرافیان، ممکن است شرایط سختی را برایتان فراهم سازد. بالطبع گذر زمان و صبر به شما در تحمل این حس کمک خواهد نمود.

فشار مالی

دانشجویانی که با قرض و وام قصد تامین مخارج خود را دارند، در دوران تحصیل به لحاظ مالی تحت فشار خواهند بود. بنابراین  لازم است از قبل برای این موضوع آمادگی پیدا نمایید.

مشکلات زبان

یکی از مشکلات زندگی در خارج از کشور این است که ممکن است برای ایجاد ارتباط با مردم به هنگام مکالمه آن‌ها به زبان اصلیشان دچار مشکل شوید. در چنین شرایطی باید به ناچار تا حدودی زبان بومی مردم را یاد بگیرید تا در مواقع لزوم از آن استفاده نمایید. البته نگرانی در این زمینه امروزه کمتر است چراکه اکثریت جهان به زبان انگلیسی صحبت کرده یا تسلط دارند.

معایب و مزایا تحصیل در خارج از کشور

آب و هوا

نقش آب و هوا در وضعیت روحی و جسمی افراد انکارناپذیر است. اگر شما از افرادی هستید که به آب و هوای سرد عادت نداشته مهاجرت به کشوری مثل کانادا برای شما سخت خواهد بود. همچنین برخی از کشورها مانند نروژ، سوئد، فرانسه یا آلمان سال دارای بارش زیاد باران و برف هستند. توجه به این مسئله حائز اهمیت است و لازم است که قبل از مهاجرت به آن توجه داشته باشید.

مشکلات برخورد با ایرانی ها

شما هرچقدر که با رتبه بالا و شرایط تحصیلی خوب پذیرفته شده باشید بازهم در خارج از کشور یک بیگانه محسوب می شوید. علاوه براین در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا ایرانیان را به چشم تهدید نگاه می کنند و اغلب سعی در تحقیر آنها دارند. حفظ آرامش روان و روحیه خوب برای گذران زندگی و غلبه بر چالش های این دوران بسیار مهم و تاثیرگذار است و توصیه میکنیم کشوری را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایید که میزان دغدغه ها در این زمینه کمتر باشد.

تعارض عقاید

یکی دیگر از معایب تحصیل در خارج از کشور روبرو شدن شما با عقاید و آراء متضاد افراد ساکن در آن کشور است. تقابل فرهنگ ها، شیوه زندگی، دین و مذهب افراد با شما ممکن است زمینه بهم ریختگی شما را فراهم سازد. بنابراین روحیه مناسب برخورد با عقاید مختلف از جمله شرایطی است که برای تحصیل و زندگی در کشور خارجی از شما انتظار داریم.

بورسیه تحصیلی چیست؟

دریافت بورسیه تحصیلی یکی از راه های تحصیل رایگان در کشورهای خارجی است. منظور از بورسیه تحصیلی هزینه ای است که از طرف دانشگاه و مراکز آموزشی برای جبران هزینه های دانشگاه به دانشجو پرداخته می شود.

انواع بورس تحصیلی

  • حقوق ماهیانه یا سالیانه برای هزینه های دانشگاه
  • کمک هزینه های تحصیلی بدون بازپرداخت، یا با بازپرداخت بلند مدت
  • کمک هزینه تحصیلی برای زنان و کسانی با توانایی خاص

مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور

شرایط اقدام به تحصیل در خارج از کشور

اگر شما از کسانی هستید که به دنبال دریافت بورسیه تحصیلی یا به اصطلاح اپلای اند، جالب است بدانید که برای اپلای نیاز به مهیا بودن تمام مدارک تحصیلی شما نیست. اپلای کردن را می توانید با ایمیل زدن رزومه تحصیلی به یکی از اساتید مرتبط در دانشگاه مقصد شروع نمایید. در فرایند اپلای صبر و حوصله اهمیت زیادی دارد چراکه فرایند اپلای کردن، زمان گیر است و ممکن است حتی تا یک سال نیز به طول بینجامد.

مهیا کردن رزومه مناسب و داشتن مدرک زبان متناسب با زبان خارجی کشور مدنظر برای تحصیل از ضروریات فرایند اپلای است. این مدرک در برخی از دانشگاه ها متفاوت است.

آیا معدل برای تحصیل در خارج از کشور اهمیت دارد؟

با توجه به بالا بودن هزینه های تحصیل در خارج از کشور و با درنظر گرفتن نرخ تورم در کشور ما متقاضی تحصیل در خارج از کشور نیاز به سرمایه زیادی دارد که متاسفانه از توان بسیاری از دانشجویان خارج است به همین منظور بسیاری از علاقه مندان تحصیل در دانشگاه های خارجی به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی هستند تا از این طریق از زیر بار سنگین هزینه ها نجات یابند. از این جهت است که معدل خوب برای دریافت بورسیه اهمیت می‌یابد و شما با معدل بالا می‌توانید شانس خود را برای اخذ بورسیه تحصیلی بالا ببرید. این معدل برای مقطع کارشناسی حداقل ۱۵ و برای مقطع ارشد حداق ۱۷ می باشد.

محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور

لازم است بدانید اکثر کشورها برای رشته های پزشکی، محدودیت سنی دارند. اما برخی از کشورها مثل گرجستان، شرط سنی ندارند. معمولا افرادی که سن بالایی دارند با رد درخواست پذیرش خود روبرو می‌شوند. اما ممکن است ارائه رزومه خوب، معدل بالا و مقالات معتبر شانس پذیرش شما را افزایش دهند.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی در خارج از کشور

  • رزومه شخصی شامل سوابق تحصیلی، علمی، ورزشی و تحقیقاتی
  • ترجمه مدارک و ریز نمرات با تائید وزارت دادگستری
  • مدرک رسمی مربوط به زبان انگلیسی TOEFL و IELTS
  • پاسپورت معتبر با اعتبار ۶ ماه و بیشتر
  • ترجمه شناسنامه حسب مورد
  • توصیه نامه توسط سه استاد محل تحصیل

تاثیر رزومه تحصیلی برای پذیرش در خارج از کشور

رزومه تحصیلی از موارد مورد نیاز برای اپلای است. ممکن است شما در دانشگاه رده بالایی تحصیل ننموده باشید یا دارای معدل پایین تری باشید لکن رزومه خوب می‌تواند شانس پذیرش شما را بالا برده و سایر خلا ها را جبران نماید.

محتوای رزومه شامل موارد زیر است:

  • سوابق تحصیلی
  • سابقه شغلی و تحصیلی مرتبط
  • مهارت ها
  • سوابق شرکت در سمینارها و کنفرانس ها
  • علایق و سرگرمی ها
  • اطلاعات شخصی و اطلاعات تماس
  • اساتید معرف
  • مقالات چاپ شده به زبان انگلیسی و فارسی
(16 امتیاز)-3.4/5

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.