چند درصد تریدرها موفق هستند و به درآمد خوب می‌رسند؟

تریدر های موفق ارز دیجیتال

درصد موفقیت تریدرهای بازار ارز دیجیتال در هر کشور مانند ایران و آمریکا متفاوت است و به تحقیقات جامع و دقیقی نیاز دارد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر میزان موفقیت معامله‌گران بازار کریپتو شامل تحقیق و افزایش دانش، داشتن استراتژی معاملاتی، برخورداری از آرامش روحی و ذهن آرام، مدیریت ریسک و دیگر موارد هستند. اما بر اساس تحقیقات، عموما بیش از 95 درصد از تریدرها به‌خاطر دلایلی از جمله نداشتن برنامه، استفاده از لوریج بالا، مدیریت ریسک ضعیف و تسلیم شدن در برابر فومو و فاد در معاملات خود شکست می‌خورند.

عوامل تاثیرگذار بر موفقیت تریدرهای بازار ارز دیجیتال

همانطور که می‌دانید، بازار کریپتو به نوسانات شدید خود مشهور است و طی روز می‌تواند سرمایه شما را چند برابر کرده یا حتی به صفر برساند. بنابراین درصد بالایی از تریدرهای موفق برای جلوگیری از شکست در معاملات خود، از قوانین مشخصی پیروی می‌کنند و صرفا بدون برنامه به خریدوفروش ارز دیجیتال نمی‌پردازند.

سبک و استراتژی معاملاتی

بزرگترین تفاوت بین تریدرهای موفق و ناکام، توانایی پایبندی آ‌ن‌ها به استراتژی معاملاتی است. برای موفقیت در معاملات شما باید دارای برنامه‌ای باشید که انحراف از آن غیر ممکن بوده و قابلیت بهبود آن بسته به شرایط وجود داشته باشد.

علاوه بر این، سبک معاملاتی مشخص‌کننده نحوه تصمیم‌گیری شما در زمان بحران است و شما را به سمت تحلیل اطلاعات مورد نیاز متناسب با اهداف سودآوری‌تان هدایت می‌کند.

تحلیل و تحقیق

بهترین تصمیم‌های معاملاتی آن‌هایی هستند که تحقیق و تفحص خوبی پشت آن‌ها وجود داشته باشد. بعد از اینکه سبک و برنامه معاملاتی‌تان را مشخص کردید، باید از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال جهت آنالیز بازار رمز ارزها استفاده کنید.

علاوه بر این، مطالعه اخبار روزانه جهان و همچنین اتفاقات پیرامون ارزهای دیجیتال منتخب برای معامله از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا همانطور که تا کنون دیده‌ایم، تصمیمات دولت آمریکا جهت تغییر نرخ بهره بانکی همیشه بر کل بازارهای مالی تاثیرگذار بوده است. توسعه‌ها و شکست‌های پروژه‌های کریپتویی نظیر آنچه برای ترا لونا (Terra Luna) اتفاق افتاد نیز تاثیر مهمی بر میزان موفقیت تریدرها داشته است.تحلیل و تحقیق در ترید ارز دیجیتال

آرامش ذهن

تصمیمات شما به‌اندازه کیفیت زندگی‌تان بازدهی دارند. اگر خارج از بازار دارای احساسات منفی، خشم، پشیمانی یا حتی به‌خاطر شکست‌های قبلی خود در تریدها در صدد انتقام از بازار هستید، نتیجه خوبی دریافت نخواهید کرد.

بنابراین برای موفقیت در بازار کریپتو یا هر بازار مالی دیگری، به کسب دانش در خصوص روانشناسی ترید و نحوه غلبه بر احساسات نیاز دارید.

مدیریت ریسک

افراد موفق همیشه دارای استراتژی مناسب جهت مدیریت ریسک هستند. به گفته منابع مختلف، شما نباید بیشتر از 2 درصد از سرمایه خود را در هر ترید قرار دهید. این یعنی اگر مثلا 10 میلیون تومان برای سرمایه گذاری و ترید در دست دارید، نباید بیش از 2 میلیون تومان آن را وارد یک معامله واحد کنید.

یکی دیگر از روش‌های مدیریت ریسک، استفاده از استاپ لاس (Stop-loss) یا همان حد ضرر است که در صورت حرکت بازار خلاف جهت پیش‌بینی شما، باعث جلوگیری از وارد شدن زیان بیش از حد به معاملات می‌شود.

چرا درصد بالایی از تریدرها شکست می‌خورند؟

بر اساس معیاری به‌نام “Day Trader Failure Rate” به‌معنای «نرخ شکست تریدر روزانه»، میزان ناکامی معامله‌گران در معاملات را اندازه می‌گیرند. آمارهای مختلفی در خصوص میزان موفقیت تریدرها وجود دارد. به گفته از منابع برخی نظیر وب سایت Phemex حدود، 95 درصد از تریدرها در معاملات خود موفق نیستند. البته این به این معنا نیست که شما 95 درصد احتمال شکست در معاملات‌تان دارید، بلکه یعنی از هر 100 نفری که وارد بازار می‌شوند، تنها 5 نفرشان سودآوری دارند. برخی دیگر از منابع مانند Vantage Point Trading، نرخ موفقیت تریدهای بازار کریپتو را حدود 10 درصد تخمین زده‌اند.

نداشتن برنامه

یکی از مهمترین علت‌های عدم موفقیت در تریدها، نداشتن برنامه و استراتژی معاملاتی است. همانطور که در بخش قبل گفتیم، انتخاب سبک معاملاتی به هدایت مسیر حرکت در بازار ارز دیجیتال به شما کمک شایانی می‌کند.

استفاده از لوریج بالا

یکی دیگر از اشتباهاتی که عموما درصد بالایی از تریدرهای موفق انجام نمی‌دهند، استفاده از لوریج بالاست. در معاملاتی نظیر لوریج تریدینگ و فیوچرز، شما می‌توانید با مقداری سرمایه اولیه و اهرم‌گذاری، به معامله پوزیشن‌های بزرگتر بپردازید.

حالا هرچه اهرم استفاده‌شده در اینگونه تریدها بیشتر باشد، ریسک لیکویید شدن پوزیشن و از دست رفتن سرمایه با کوچکترین نوسان قیمت آن هم در بازار کریپتو که به چنین خصلتی بدنام است، وجود دارد.

مدیریت ریسک ضعیف

مدیریت ریسک ضعیف یکی دیگر از مهمترین عوامل تاثیرگذار خصوصا روی میانگین درامد تریدر ها در ایران است. با اینکه محاسبه میزان درآمد معامله‌گران به‌طور دقیق ممکن نیست، اما یکی از مواردی که بیشترین اثرگذاری را روی آن دارد، نادیده گرفتن مدیریت ریسک است.

همانطور که گفتیم، یکی از روش‌های توصیه‌شده برای این کار، پیروی از قانون 2 درصد است. اشتباهی که بسیاری از افراد با هدف کسب ثروت یک‌شبه از بازار رمز ارزها می‌کنند، وارد کردن کل سرمایه داخل حساب معاملاتی خود در یک ترید واحد به امید سودآوری آن است.

مثلا سرمایه گذاران تازه‌وارد با مشاهده رشد میم کوین‌ها، اگر 10 میلیون تومان در دست داشته باشند، کل آن را در میم کوین مورد نظر سرمایه گذاری می‌کنند که ریسک بسیار بالایی را به‌همراه دارد.

فومو و فاد

فومو یا ترس از دست دادن (FOMO) یکی از احساسات قوی است که می‌تواند شما را به تصمیم‌گیری‌های هیجانی ترغیب کند. فومو زمانی رخ می‌دهد که شما با مشاهده رشد شدید قیمت یک ارز دیجیتال، تسلیم احساسات شده و با مشاهده سودآوری دیگران، در سقف به خرید آن اقدام می‌کنید. با این وجود، اکثر اوقات این نوع معاملات به ضرر ختم شده و تریدرهایی که در ابتدای رشد قیمت وارد بازار شده‌اند، برای کسب سود شروع به فروش دارایی‌های خود می‌کنند که سقوط ارزش را به‌همراه دارد.

حالا نتیجه نهایی این اتفاق، ظهور فاد (FUD) یا «ترس، عدم قطعیت و شک» است که طی نزولی شدن بازار و گسترش احساسات منفی، حالتی به‌نام «فروش وحشت‌زه (Panic-sell)» را میان تریدرها به‌دنبال دارد. بنابراین شما نیز تحت تاثیر این واقعه قرار گرفته و با ضرر شروع به فروش می‌کنید.

پس همانطور که مشخص است، با داشتن برنامه معاملاتی و مقاومت در برابر احساسات، جلوگیری از ضرردهی‌های این چنینی تا حد زیادی امکان‌پذیر است.

5/5 - (2 امتیاز)

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.