بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی چیست؟ چگونگی اخذ بورسیه در سال 2024 

افزایش قیمت ارز و هزینه های بالای زندگی در بسیاری از کشورهای خارجی باعث شده که بسیاری از افراد متقاضی تحصیل در دانشگاه های خارجی، به جای آن که علاقه ای داشته باشند تا پول خود را صرف هزینه های سرسام آور تحصیل و زندگی در خارج از کشور کنند، به فکر اخذ بورسیه های تحصیلی از دانشگاه های مختلف بیافتند. از این رو، بر آن شدیم تا شما را با همه چیز در رابطه با بورسیه تحصیلی آشنا سازیم و تمامی زوایای این امتیاز تحصیلی را برای علاقه مندان بازگو کنیم؛ با ما همراه باشید.

تعریف و معنای بورسیه تحصیلی

معنای بورسیه تحصیلی

بورسیه  یا scholarship و کمک هزینه های تحصیلی به کمک های مالی ای گفته می شود که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان داده شده و دانشجو نیازی به بازپرداخت آن ندارد. در واقع دانشگاه محل تحصیل هیچ گونه هزینه ای را از دانشجو دریافت نکرده و در عین حال هزینه های وی را (بسته به مقدار بورسیه) پرداخت می کند.

بورسیه های تحصیلی، معمولا توسط دانشگاه ها، ‌دولت ها،‌ افراد خیر و موسسات نیکوکاری و علمی ارائه می شوند تا فرصت تحصیل قشر های مختلف دانشجویان از هر کشوری فراهم شده و تحصیل از دانشجویان کم درآمد دریغ نشود.

نکته: اگر در مورد بورسیه تحصیلی و نحوه اخذ اون سوال یا ابهامی داری، خیلی راحت می تونی روی کمک ما حساب کنی و از طریق این لینک وقت مشاوره تخصصی با کارشناسان ما جهت مراحل و فرایند اپلای و بورسیه تحصیلی بگیری.

همچنین ویدیو ما در مورد چگونگی اخذ بورسیه تحصیلی را می توانید در کانال یوتیوب بورسیه پلاس ببینید.

انواع بورسیه تحصیلی

بورسیه های تحصیلی بر اساس فعالیت هایی که در کنار تحصیل بر عهده دانشجو گذاشته می شوند، به دو دسته بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی و بورسیه به همراه فعالیت جانبی تقسیم می شوند.

بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی

به طور کلی بورسیه های بدون انجام فعالیت جانبی می توانند هزینه های تحصیل یک دانشجو را به طور کامل پوشش داده و حتی تمامی هزینه های زندگی وی را نیز متقبل شوند. چنین بورسیه هایی که اصطلاحا full fund (فول فاند ) خوانده می شوند مورد توجه بسیاری از دانشجویان قرار داشته و به علت اپلای زیاد دانشجویان برای دریافت آنها، رقابت شدیدی میان دانشجویان برای اخذشان وجود دارد.

گذشته از فول فاندها، بورسیه های بدون انجام فعالیت جانبی به صورت های مختلف دیگری نیز به دانشجویان تعلق می گیرند؛ مثلا، parital fund که به صورت درصدی یا پولی به دانشجو تعلق می گیرند (مثلا 50 درصد هزینه ها یا ماهانه مبلغ 500 دلار). این نوع بورسیه ها کلیه هزینه های دانشجو را پوشش نداده اما کمک شایانی به وی جهت فراهم کردن نیازهایش خواهند کرد.

در کنار اینها، بورسیه هایی که به صورت سالانه ارائه می شوند و برای تمدید آنها باید درخواست مجدد داد و … همگی ذیل بورسیه های بدون فعالیت جانبی قرار دارند.

در چهار سر عنوان زیر سعی کرده ایم که شما را با اصلی ترین انواع بورسیه های بدون فعالیت جانبی آشنا سازیم.

انواع بورسیه های تحصیلی

 1) بورسیه عادی و یا فلوشیپ تحصیلی:

بورسیه عادی (Scholarship) که معمولا به آن بورسیه تحصیلی گفته می شود، برای تشویق افراد به ادامه تحصیل به آنها اعطا می شود. معمولا برای گرفتن این نوع بورسیه شرایط تحصیلی قابل قبولی نیاز است و دانشگاه ها برای تمدید این نوع کمک هزینه، شرایط خاصی دارند؛ مثلا اینکه معدل هر ترم دانشجو باید بالاتر از ۳ ( از ۴ نمره ) باشد. این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی تعلق می گیرد. اما میزان اختصاص آن به دوره دکتری بیش از سایر مقاطع است. این نوع بورسیه ها حتی گاهی اوقات هزینه های زندگی یک دانشجو را نیز پوشش می دهند.

2) جایزه:

بورسیه Awards به معنی جایزه یا پاداش است. این دسته همه نوع جایزه را شامل می شود و هیچ محدودیتی ندارد ولی معمولا مبالغ ابن جایزه ها زیاد نیست و نمی تواند تمامی هزینه دانشگاه را تامین کند و تنها بخش از هزینه های آن را پوشش می دهد. معمولا این جایزه ها را به صورت مبلغ نقدی پرداخت می کنند و به حساب دانشجو واریز می نمایند (برعکس وام تحصیلی و بورسیه عادی که به حساب دانشگاه محل تحصیلی ریخته می شود). گاهی هم این جوایز، نقدی نمی باشند؛ مانند بن خرید کتاب، هزینه شرکت در کنفرانس های بین المللی و … .

3) وام تحصیلی:

وام تحصیلی ( Loan ) به این صورت است که از بانک یا یک مرکز خصوصی که هزینه های تحصیل دانشجو را متقبل شده است، وامی مستقیما به حساب دانشگاه پرداخت می شود که تنها در برگیرنده شهریه و هزینه های تحصیلی دانشگاه است. معمولا وجود یک ضامن برای اخذ این نوع وام ها الزامی است. نکته قابل توجه در این مورد این نوع از کمک هزینه های تحصیلی این است که وام تحصیلی به دانشجویان خارجی تعلق نگرفته و تنها در اختیار شهروندان کشور ارائه دهنده وام می باشد.

4) حذف شهریه و تحصیل رایگان:

حذف شهریه  Tuition Waiver تنها شامل شهریه دانشگاه می شود و ممکن است دانشجو به صورت کامل یا به صورت نسبی از پرداخت شهریه معاف شود. دانشگاه ارائه دهنده این امتیاز حتما به صورت دقیق میزان این معافیت را مشخص می سازد. این سیستم تشویقی بیشتر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دنبال می شود و کمتر در مقطع دکتری به چشم می خورد.

 بورسیه و کمک هزینه تحصیلی همراه با انجام فعالیت

در این موارد برخلاف بورسیه های بدون انجام فعالیت، کمک هزینه هایی که به دانشجو داده می شود، لزوما در قبال فعالیتی است که دانشجو انجام داده و در غیر این صورت هیچ هزینه ای به وی پرداخت نمی شود. مهمترین انواع این صورت از بورسیه ها عبارت اند از:

1) دستیار تدریس و یا TA

فردی که به عنوان TA برگزیده می شود وظایف خاصی برعهده دارد؛ از جمله: نمره دادن، كمك به دانشجویان جهت برطرف کردن مشکلات درسی، تصحیح برگه های امتحانی و… . دریافت عنوان TA به تسلط دانشجو به زبان انگلیسی (به خصوص توانایی speaking)، توانایی تدریس و تسلط وی بر دروس مورد نظر استاد مشاور بستگی دارد. معمولاً دانشگاه های مختلف کلاس‌ها و یا دوره هایی برای دانشجویان خارجی متقاضی TA ارائه می دهند.

بسیاری اوقات بنا به نظر استاد مشاور و دانشگاه مقصد، دانشجویی که به عنوان TA برگزیده شده است، از برخی از هزینه ها مثل شهریه، خوابگاه و … معاف می شود. به طور مثال، در برخی دانشگاه‌ های آمریکا وقتی دانشجویی دستیار استاد باشد، شهریه ای به دانشگاه پرداخت نکرده و حقوقی که دریافت می کند، کفاف زندگی وی را می دهد

نکته قابل توجه در این رابطه آن است که فرصت های TA غالبا به دانشجویان کارشناسی ارشد و به خصوص دانشجویان دکتری تعلق می گیرند و دانشجویان مقطع کارشناسی نباید انتظار داشته باشند به عنوان TA انتخاب شوند.

شرایط بورسیه تحصیلی

۲) دستیار تحقیق و یا RA

دستیار تحقیق که به عنوان دستیار آزمایشگاه خوانده می شود، در واقع به عنوان دست راست استاد مشاور در انجام تحقیقات، نگارش مقالات و … شمرده می شود و از سوی وی حقوق دریافت می کند. نکته با اهمیت در این رابطه، شباهت موضوعی میان پروژه ای است که دانشجو با تخصص استاد خود دارد. (در واقع تنها در صورت شباهت موضوعات است که این امتیاز به دانشجو تعلق می گیرد.)

۳) کارآموزی:

کارآموزی که Internship خوانده می شود، به نوعی کار پاره وقت به حساب رفته که دانشجو در حین تحصیلش آن را در شرکت یا موسسه ای خارج از دانشگاه خود انجام می دهد.

به علت هزینه های پایینی که به کارآموزان تعلق می گیرد، شرکت های مختلف علاقه زیادی دارند تا به سراغ دانشگاه ها رفته و افراد شاغل به تحصیل را برای دوره کارآموزی به اشتغال خود در آورند. حقوق کارآموزی با اینکه نسبتا پایین است، اما هزینه های یک دانشجو را به مقدار خوبی تحت پوشش قرار داده و از TA و RA درآمدزاییِ بیشتری دارد.

 کمک هزینه هایی که به افرادی با شرایط ویژه اعطا می شوند

بورسیه ها و کمک هزینه های خاصی نیز به دانشجویانی که شرایطی ویژه دارند، بسته به نظر دانشگاه محل تحصیل، اعطا می شوند که برخی از آنها عبارت اند از:

۱) کمک هزینه شایستگیِ علمی ( MERIT Based Scholarships ):

Merit کلمه  که به معنای شایستگی تعبیر می شود، اساس کمک هزینه فوق می باشد. این نوع بورسیه ها به دانشجویانی که از نظر علمی برتری دارند، داده می شود؛ در واقع دانشگاه های مختلف با نیم نگاهی به بودجه خود، به برترین دانشجویان خود که شرایطی عالی از نظر نمره، مقالات، شرکت در کنفرانس های معتبر، زبان انگلیسی و … داشته باشند، کمک هزینه هایی تحت عنوان بورسیه شایستگی اعطا می کنند که مشوق آنان جهت ادامه تحصیل در بالاترین سطح ممکن است.

 2) کمک هزینه افراد کم درآمد (Financial Need):

این نوع بورسیه ها به افرادی تعلق می گیرد که از خانواده هایی با درآمد اندک و بدون وجود تحصیلات عالی آمده اند اما وضعیت درسی خوبی داشته، استعداد های بالقوه قابل قبولی در خود دارند ولی توانایی مالی پرداخت هزینه های دانشگاه را ندارند. برای بررسی وضعیت مالی افرادی که شهروند کشوری هستند که دانشگاه مقصد در آنجا قرار گرفته است، دانشگاه ها برگه های مالیاتی سالیانه آنها را مدنظر قرار می دهند تا مطمئن شوند آن خانواده درآمد زیادی ندارد و آن شخص واقعا شایسته کمک مالی است. اما معیار سنجش دقیقی برای دانشجویان خارجی وجود ندارد و اغلب با توجه به درآمد، میزان پیشرفته بودن و … کشور مبدا دانشجو، به دانشجویان این بورسیه تحصیلی را اختصاص می دهند. به طور مثال، دانشجویان کشورهای فقط آفریقایی با احتمال بالا می توانند از این بورسیه تحصیلی استفاده کنند.

3) بورسیه تحصیلی ویژه بانوان (WOMEN) :

در این بورسیه ها برای تشویق خانم ها به ادامه تحصیل در مقاطع عالی، کمک هزینه های خاصی برای آنها در نظر گرفته می شود. 

4) کمک هزینه رشته های خاص (Special Studies) :

این بورسیه های تحصیلی معمولا به رشته هایی تعلق می گیرند که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی به احتمال زیاد قادر نخواهد بود درآمد بالایی داشته باشد و این تنها علاقه است که می تواند فردی را جذب این نوع رشته ها کند. به طور مثال، رشته محیط زیست که به خصوص در گذشته رشته ای نبود که فارغ التحصیلِ آن بتواند درآمد بالایی داشته باشد، مورد توجه بسیاری از نخبگان قرار نداشت. در عین حال، لزوم وجود کارشناسان و متخصصان علمی در این زمینه، بسیاری از گروه های حامی محیط زیست را بر آن داشت تا با تشویق مادی دانشجویان به تحصیل در این رشته ها، دغدغه های مادی آنان را برطرف سازند. بورسیه رشته های خاص معمولا از طرف چنین نهادهایی به چنین رشته هایی تعلق می گیرد تا دانشجویان تشویق به تحصیل در این رشته ها شوند.

 5) کمک هزینه موارد خاص پزشکی Disability :

همانطور که از نام این بورسیه تحصیلی مشخص است، این نوع کمک هزینه ها به افرادی تعلق می گیرند که معلولیت جسمانی داشته و یا مشکل سلامتیِ حادی داشته باشند.

 6) کمک هزینه مناطق خاص (Regional) :

این نوع از بورسیه های تحصیلی به دانشجویانی تعلق می گیرد که از مناطقی با شرایطی خاص (مثلا جنگی) آمده اند و یا به طور کلی دانشگاه مقصد توجه ویژه ای به دانشجویانِ آمده از آن منطقه خاص دارند. برخی از دانشجویان کشورهایی آفریقایی و همینطور کشورهای حنگ زده خاورمیانه مثل افغانستان، عراق و سوریه شامل این بورسیه تحصیلی هستند.

7) کمک هزینه مهارت های خاص (Professionals) :

این نوع از بورسیه های تحصیلی به افرادی تعلق می گیرد که در زمینه ای ورزشی، هنری و … مهارتی ویژه دارند. حرفه ای بودن در مهارت مورد نظر و داشتن توانایی های بالا در آن حرفه، به نوعی که وجود عنوان برتری در جشنواره ای معتبر و یا مسابقاتی دارای اهمیت، دال بر آن باشد، باعث می شود که این بورسیه تحصیلی به فردی با مهارت های خاص تعلق بگیرد.

 نحوه اخذ بورسیه تحصیلی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی ( کارشناسی ارشد و دکتری)

این نکته که یک دانشجوی متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر چگونه برای دریافت بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی تقاضا بدهد، خود به شیوه های گوناگون زیر تقسیم می شود: (البته تقسیم بندی زیر یک معیار کلی بوده و در هر دانشگاه، مقطع و رشته، شرایط متفاوت است)

  • دانشجویان در هنگام ارسال تقاضای پذیرش اعلام می نمایند که خواهان دریافت کمک هزینه تحصیلی هستند. در این موارد دانشگاه مقصد پرونده دانشجو را برای دریافت کمک هزینه مورد بررسی قرار داده و در صورت موافقت با درخواست وی، میزان کمک هزینه و شرایط آن را را در برگه پذیرش ابلاغ می کند.
  • در برخی از دانشگاه ها و در بعضی رشته های خاص، اساتید دارای بودجه های ویژه ای برای پروژه های خود هستند و باید بخشی از این بودجه را به دانشجویان خود به عنوان RA (دستیار آزمایشگاه که در بالا مفصلا توضیح داده شد) پرداخت نمایند. در این گونه موارد دانشجو باید به دنبال استاد راهنمایی باشد که بودجه کافی را داشته و از آن مهتر، در زمینه تخصصی دانشجو به تحقیق و پژوهش مشغول باشد. در اینجا نیز بورسیه تحصیلی با موافقت دانشگاه، دانشجو تعلق می گیرد. مقدار این کمک هزینه تحصیلی بسته به شرایط استاد، میزان بودجه وی و … دارد.
  • در شیوه سوم، دانشجویان پس از پذیرش و شروع تحصیل خود، می توانند برای سال های آتی و ترم های بعد از دانشگاه محل تحصیل خود یا موسسات خارج از دانشگاه که بورسیه می دهند، تقاضای کمک هزینه تحصیلی نمایند. در این گونه موارد، وضعیت علمی دانشجو در دانشگاه، رضایت اساتید وی و … تاثیر بسزایی در تعلق بورسیه تحصیلی به وی دارند.

دانشجویان در هنگام ارسال تقاضای پذیرش اعلام می نمایند که خواهان دریافت کمک هزینه تحصیلی هستند. در این موارد دانشگاه مقصد پرونده دانشجو را برای دریافت کمک هزینه مورد بررسی قرار داده و در صورت موافقت با درخواست وی، میزان کمک هزینه و شرایط آن را را در برگه پذیرش ابلاغ می کند.

سایت های مناسب جهت اخذ پذیرش تحصیلی و بورسیه

در این بخش بنا داریم تا شما عزیزان را با چندین سایت معتبر در حوزه آموزش اپلای و بورسیه تحصیلی آشنا کنیم.

سایت تاپ یونی ور سیتی:

 یکی از معتبر ترین و کامل ترین سایت های انگلیسی زبان است که اطلاعات کامل تمام دانشگاه های دنیا را در خود جای داده است و آموزش های فراوانی را در زمینه اپلای و اخذ پذیرش در اختیار مخاطبین خود قرار داده است.

سایت اسکالرشیپ پوزیشن:

به صورت روزانه در مقاطع مختلف تحصیلی از کشورهای مختلف بورسیه تحصیلی معرفی می کند که شما عزیزان می توانید با مراجعه به این سایت به راحتی از آخرین بورسیه های تحصیلی اطلاع پیدا کنید.

سایت گرنت یونیتی:
در این سایت اطلاعات بسیار جامعی در مورد معروف ترین بورسیه های تحصیلی و نحوه اپلای و تحصیل در کشورهای مختلف وجود دارد، که با مطالعه آن می توانید کلیه فرایند مهاجرت تحصیلی خود را انجام دهید.

سایت بورسیه پلاس

شما عزیزان همچنین می توانید با مراجعه روزانه به سایت بورسیه پلاس ( همین سایتی که در حال حاضر در حال خواندن مقاله آن می باشید) از آخرین بورسیه های تحصیلی به زبان فارسی اطلاع پیدا کرده و همچنین از آموزش های رایگان و فارسی این مجموعه بهره مند شوید. مجوعه بورسیه پلاس همچنین در تمامی شبکه های اجتماعی حضور فعالی دارد و با ارایه جدیدترین اطلاعات به صورت رایگان سعی دارد تا کمکی در راه سخت اپلای و اخذ بورسیه برای دانشجویان فارسی زبان باشد.

* شما عزیزان می توانید با مراجعه به قسمت آموزش اپلای در سایت بورسیه پلاس، به راحتی با تهیه آموزش های ویدیویی اپلای و اخذ بورسیه تحصیلی با فرایند اپلای آشنا شوید و کلیه فرایند مهاجرت تحصیلی خود را بدون نیاز به هیچ موسسه و وکیل مهاجرتی رایگان انجام دهید. اگر دنبال صرفه جویی در زمان و هزینه های خود هستید، حتما به این لینک سر بزنید.

سوالات متداول در مورد بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی چیست؟

بورسیه  یا scholarship و کمک هزینه های تحصیلی به کمک های مالی ای گفته می شود که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان داده شده و دانشجو نیازی به بازپرداخت آن ندارد. در واقع دانشگاه محل تحصیل هیچ گونه هزینه ای را از دانشجو دریافت نکرده و در عین حال هزینه های وی را (بسته به مقدار بورسیه) پرداخت می کند.

انواع بورسیه تحصیلی کدام اند؟

بورسیه های تحصیلی بر اساس فعالیت هایی که در کنار تحصیل بر عهده دانشجو گذاشته می شوند، به دو دسته بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی و بورسیه به همراه فعالیت جانبی تقسیم می شوند.

سایت های مناسب جهت اخذ پذیرش تحصیلی و بورسیه کدام هستند؟

سایت هایی مانند اسکالرشیپ پوزیشن، تاپ یونی ورسیتی و بورسیه پلاس و …

چگونه می توان بورسیه تحصیلی اخذ کرد؟

  1. مشاوره و بررسی

    در این مرحله ابتدا باید با بررسی از طریق گوگل و سایت های معتبری از جمله بورسیه پلاس و استفاده از اطلاعات کارشناسان و متخصصان نقشه راه خود را پیدا و تعیین نماییم. برای مشاوره با کارشناسان ما می توانید از طریق این لینک اقدام نمایید.

  2. آماده سازی مدارک مورد نیاز

    در این مرحله باید مدارک و گواهی های ضروری را فراهم نمایید. از جمله مدارک تحصیلی و ریزنمرات و مدارک زبان و …

  3. مراجعه به سایت دانشگاه ها و اپلای

    در این مرحله باید به سایت دانشگاه های مورد نظر خود رفته و برای اخذ پذیرش در سایت دانشگاه ثبت نام نموده و برای بورسیه های آنان مطابق دستورالعمل های سایت دانشگاه اقدام نمایید.

  4. اخذ پذیرش و بورسیه تحصیلی

    در این مرحله به مصاحبه دعوت خواهید شد و در صورت موفقیت در مصاحبه دانشگاه نامه پذیرش و بورسیه را برای شما ایمیل می کند و سپس برای انجام مراحل اخذ ویزا باید به سفارت آن کشور مراجعه نمایید.

4/5 - (26 امتیاز)

90 پرسش و پاسخ

  • با سلام و خسته. نباشید ممنون از سایت خوبتون … چند سوال داشتم . اینکه بورسیه . باید حتما مدرک کارشناسی ارشد و داشته باشی و معدلت بالا باشه .؟ و محدودیت سنی داره یا نداره و راحت ترین و کم هزینه ترین کشور برای بورسیه گرفتن کدام کشور هاست
    ممنون از سایت خوبتون.

    • سلام خیر
      معدل بالا یکی از فاکتور های مهم است و مدرک ارشد نیز ضروری نیست
      برهی محدودیت سنی دارند و برخی خیر
      بورسیه استانی ایتالیا

    • سلام من ۱۷ سالمه زبان انگلیسیم خوبه تو مدرسه نمونه دولتی درس می خونم و معدلم بالای ۱۹ می تونن بورسیه کره جنوبی رو بگیرم؟

  • سلام خسته نباشید
    من پایه دهم گرافیک رایانه هستم میخواستم بدونم که میشه بورسیه رشته دیگه رو گرفت ؟ من خودم در کنار این رشته انمیشن هم میخونم میتونم بورسیه این رشته رو بگیرم ؟ یانه ؟

  • بورسیه ای وجود داره که بعد کنکور بشه گرفت؟ و کل هزینه ها رو در بر بگیره

    • سلام من دانش آموز رشته معماری پایه دهم هستم و سوالم اینکه بورسیه تحصیلی فقط به دانشجویان تعلق میگیره یا مشمول دانش آموزان هم میشه ؟ و همینطور پروسه‌ی بورسیه گرفتن تقریبا چند وقت طول میکشه و اگه به زبان کشور مورد نظرم که میخوام برای تحصیل و اخذ بورسیه در دانشگاه‌شون اقدام کنم ، مسلط نباشم در فرآیند بورسیه به مشکل بر میخورم؟

  • بورسیه ای وجود داره که بعد کنکور بشه گرفت؟ و کل هزینه ها رو در بر بگیره

  • سلام .خسته نباشید
    من ۱۶ سالمه و پایه دهم رشته ریاضی فیزیک تحصیل می کنم در مدرسه نمونه دولتی بندرعباس نمراتم تو دوره راهنمایی بالای ۱۹.۹۰ بود.زبانم هم متوسطه(ولی اگه بدون بورسیه هست که بتونم بگیرم به صورت فشرده می تونم دوره هام رو تکمیل کنم)
    می خواستم ببینم چه چیز هایی باید آماده کنم تا حداقل بعد از دیپلم بتونم حتما بورسیه بگیرم؟ یا بورسیه ای هست که بشه تو دبیرستان گرفت؟

    • سلام برای دبیرستان بورسیه ای وجود ندارد.
      در همین پست مدارک و شرایط مورد نیاز قید شده است

      • سلام وقتتون بخیر بورسیه هایی که میزارین هر سال هست ؟
        یعنی مثلا امسال یه ورودی میگیرن سال بعد هم همین طور یا یکباره هست؟چون من شرایطم سال دیگه محیا میشه برای بورسیه استنفورد
        یعنی بورسیه کلیفرنیا و استنفورد دوباره تمدید میشه؟

  • سلام و عرض احترام
    تحصیل بعنوان پزشکی عمومی در دانشگاه های پزشکی آلمان و یا حتی مقاطع بالای پزشکی در آلمان، نیازمند شهریه میباشد؟ شنیده بودم که تحصیل پزشکی در آلمان به جز برخی از شهر هایش رایگان می‌باشد؛ صحیح است؟
    و در واقع در صورت رایگان بودن تحصیل، اگر بورسیه ای برای خود بتوانیم اخذ کنیم؛ در واقع هزینه های زندگی را پرداخت خواهند کرد؟
    لطفا توضیحاتی در این مورد بدهید؛ بسیار متشکرم🌹🙏

    • سلام اگر به زبان آلمانی تحصیل کنید ، تحصیل رایگان است.
      بله اگر بورسیه ای پیدا کنید هزینه زندگی تونم پوشش داده می شود.

  • سلام ممنونم از این برنامه ی خوبتون این رزومه ای که میفرمایید رو باید از مدرسه ای که در آن تحصیل کردم بگیرم

  • سلام
    ممنون از سایت خوبتون ، من دانش آموز تجربی سال یازدهم هستم در مدرسه علامه حلی ۱ تهران و معدلم در دوره راهنمایی (در علامه حلی ۵) بالای ۱۹٫۵ بوده و سال دهم هم با معدل ۱۸٫۷۵ …
    به زبان اینگیلیسی هم مسلط هستم کامل و در حال کار کردن در ۲ پروژه پژوهشی در رابطه با نروساینس هستم و احتمالا در آخر سال دوازدهم بتونیم در این پروژه ها حداقل یک مقاله علمی اوکی کنیم .
    میخواستم بدونم آیا علامه حلی ۱ تهران که پر افتخار ترین مدرسه آسیا به حساب میاد در اخز بورسیه تحصیلی برای بنده تأثیر داره یا خیر ، چون اگر تأثیر نداشته باشه من میتونستم در مدارس عادی تحصیل کنم با معدل ۲۰ در هر ۶ سال تحصیلی دبیرستانم چون امتحان های پایان سال سمپاد سطح بالاتری از مدارس عادی داره .
    و اینکه آیا با شرایط بنده میشه بورسه تحصیلی از دانشگاه های خوب گرفت ، اگر بله
    کدوم کشورا ؟

    • سلام نه متاسفانه دبیرستان هیچ تاثیری در اپلای نداره.
      بله طبق اطلاعاتی که ذکر فرمودید رزومه خوبی دارید.

  • سلام خسته نباشین من کارشناسی نرم افزارم و به چهار زبان برنامه نویسی مسطلم و دوره های network+ و security+ و ceh و pwk و Web penetration testing رو گذروندم میتونم با این شرایط بورسیه خوبی بگیرم برای ارشد ؟

    • سلام توصیه میکنم از مشاوره تلفنی با کارشناسان ما استفاده کنید تا اطلاعات کافی در این زمینه رو متناسب با رزومه شما ارایه کنند.

  • سلام
    من 39 سالمه و دکتری مهندسی آبخیزداری دارم. زبانم خوبه و رزومه پژوهشی (مقاله ISI) قوی دارم. برای پست دکتری کدوم کشورها بورسیه می دهند؟ لطفا بنده رو راهنمایی بفرمائید.
    ممنون

    • سلام توصیه میکنم از مشاوره تلفنی استفاده بفرمایید و وقت مشاوره تلفنی با کارشناسان ما رزرو بفرمایید.

  • سلام
    برای رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم بورس تعلق می گیره؟
    و برای کدوم کشورها میشه اقدام کرد؟

    • سلام .
      من پایه ششم هستم ، میخواهم بعد از کنکور یا بعد از فوق دیپلم بورسیه تحصیلی کره جنوبی بگیرم . حروف کره ای رو تا جایی بلدم ، کلمات کره ای تا جایی بلدم ولی تا اون موقع فول میشم . انگلیسی و کره ای در حال آموزش هستم .
      دو تا جایزه دارم : یکیش مال قرائت قرآن هست در مسابقه مدارس و یکی دیگر مال مسابقات فوتسال مدارس هست . همه پایه های ابتدایی ام خوب هستند ولی کلاس سوم بد نبود . میخواهم داروساز بشم ، میشود راهنمایی کنید که آیا من می توانم بورسیه تحصیلی کره جنوبی را بگیرم ؟
      و اینکه چگونه اقدام کنم ، اگه میشه واضح توضیح بدهید .
      ( بعداز کنکور اقدام کنم یا بعداز دیپلم یا بعداز فوق دیپلم اقدام به بورسیه تحصیلی کنم؟ )
      بعداز بورسیه گرفتن و تمام کردن تحصیل در کره جنوبی باید پول آن را پرداخت کنیم یا باید براشون کار کنیم ؟

      ببخشید خیلی مهمه لطفا جواب بدید . باتشکر

  • سلام من 17 سالمه و رشته ی تجربی فرزانگان درس میخونم تحت چه شرایطی میتونم بورسیه ی پزشکی کانادا بگیرم؟

  • سلام خسته نباشید
    من لیسانس عمران دارم از دانشگاه سراسری
    معدلمم 17.21
    برای مقطع ارشد میخوام درخواست بورسیه بدم ولی نمیدونم از کجا و چجوری شروع کنم
    معافیت تحصیلی دارم و سربازی نرفتم

  • با سلام،من در رشته کارشناسی ژنتیک در حال تحصیل هستم با معدل بالای 18 و معلولیت هم دارم، میخواستم بدونم اولا در کدوم کشورها برای بورسیه کامل میشود تحصیل کرد دوم اینکه الان اقدام کنم یابعداز اتمام کارشناسی وسوم اینکه میتوانم یک شخص دیگری رو هم با خودم ببرم برای کمک یا نه؟

    • سلام کشورهای مختلفی برای بورسیه وجود دارند.
      بهتره برای بعد از کارشناسی اقدام بفرمایید.
      در صورت ازدواج ویزا همراه به همسرتون داده خواهد شد.

    • با سلام
      کارشناسی ارشد ژنتیک هستم با معدل ۱۸، مقالات بین‌المللی، ترجمه‌ی کتاب و شرکت در کنفرانس‌های بین‌المللی مرتبط با رشته. با ۴۴ سال سن میتونم بورسیه‌ی تحصیل در مقطع دکترای ژنتیک انگلستان را بگیرم؟
      با تشکر

      • سلام توصیه میکنم از مشاوره تلفنی با کارشناسان مون استفاده بفرمایید تا به صورت تخصصی راهنمایی تون کنند.

  • سلام خسته نباشيد
    ميخواستم بدونم بورسيه همه رشته ها برابره يا كمتر و بيشتر هم داره مثلا رشته طراحى صنعتى بيشت بورسيه ميشه يا گرافيك
    و اينكه ايران اين رشته هارو بورسيه ميكنه؟
    من امسال كنكور دارم و برام خيلى مهمه كه چه رشته اى انتخاب كنم كه راحت تر بتونم بورسيه دريافت كنم

    • سلام بله رشته های مهندسی شانس بیشتری دارند
      ایران رشته ای رو بورسیه نمیکنه.

      • با عرض سلام و وقت بخیر سال نو هم مبارک باشه
        من کارشناسی الکترونیک دارم با معدل ۱۴/۵
        آیا با این معدل میشه درخواست بورسیه کنم برا ارشد
        ممنون

  • سلام وقتتون بخیر
    من کارشناس بهداشت محیط هستم .بنظرتون با رزومه زیر به کدوم کشور در مقطع ارشد اپلای کنم تا احتمال دریافت بورسیه بالا باشه
    دبیرانجمن علمی دانشگاه علوم پزشکی، ایلتس 7،مقاله داخلی ،همکاری با مرکز تحقیقات سلامت مردان دانشگاه شهید بهشتی، گواهی بین اللملی ،عضو استعداد های درخشان،گواهی حضور در همایش هاو کارگاه های اموزشی ، مدرک کامپیوتر

    • سلام رزومه خوبی دارید اما معدل هم مهم است و می توانید برای بورسیه های مختلف اقدام کنید تا شانس بیشتری داشته باشید ه الزاما بورسیه های یک کشور مشخص.

      • سلام من ۱۷سالمه و رشته انسانی هستم معدلم هم۱۸.۹۹ هستم
        میتونم بورسیه برای کشور کره جنوبی بگیرم برای رشته موسیقی(ویولن)یا رشته حقوق بگیرم اگه بله شرایط کاملش چیه برام خیلی مهمه
        برای کسانی که هیچ هزینه تحصیلی ندارن
        وباید روی چه چیز هایی بیشتر تمرکز کنم
        و چطوری بورسیه بگیرم

        • سلام خسته نباشید

          من دبیرستان هستم و می خوام دیپلممو که گرفتم بری خارج از کشور ادامه تحصیل کنم و بورسیه کامل بشم
          شرایطش چجوری؟

          • سلام خسته نباشید
            توصیه میکنم از طریق سایت وقت مشاوره تلفنی جهت کسب اطلاعات تکمیلی استفاده نمایید.

  • سلام من ۱۹ سالمه رشته مدیریت امور بانکی در مقطع کارشناسی هستم خواستم بدونم با توجه به رشتم میتونم بورسیه تحصیلی برای کشورای اروپایی یا آمریکا داشته باشم؟
    بعد اینکه دانشگاه دولتی درس میخونم ولی نمیدونم بورسیه میکنن یا نه این تاثیر داره ؟یعنی اگه موافقت نکنن نمیتونم بورسیه بشم؟

    • سلام خسته نباشید
      برای مقطع ارشد یا دکتری می توانید اقدام کنید.
      بورسیه شدن شما ربطی به دانشگاه فعلی شما ندارد

  • سلام من ۱۸ سالمه ترم یک مهندسی عمران میخواستم بدونم که توی ۴ سال آتی که پیش رو دارم روی چه چیز هایی تمرکز کنم تا شانسم رو برای بورس شدن در کشور آمریکا بالا ببرم.
    نهایت هزینه ای ک میتونم بدم نزدیک ۲۰ هزار دلار هستش

    • سلام باید بر روی زبان، معدل و کارهای پژوهشی تمرکز نمایید.

      • سلام و احترام
        من لیسانس برق مخابرات دارم و الان می‌خوام برای مهر ۱۴۰۰ در دانشگاه پیام نور حقوق بخونم
        می‌خوام همزمان روی زبان و کارهای تحقیقاتی اجتماعی رشته حقوق هم کار کنم
        و بعد برای دوره ارشد در خواست بورسیه بدم
        اگر زبانم خوب بشه و کارهای تحقیقاتی و معدلم هم قابل قبول باشه به نظرتون راهم هموار خواهد شد؟ؤ آیا کشور ایتالیا در رشته حقوق بورسیه میگیره؟
        ممنون از راهنمایی تون

        • سلام ممنون بله ایتالیا بورسیه استانی برای رشته حقوق نیز ارایه می کند.

  • سلام من ۱۷ سالمه و رشته تجربی هستم با معدل ۱۹/۴۰ میخواستم بدونم بورسیه تحصیلی برای رشته پزشکی یا رادیولوژی بهم تعلق میگیره؟و اگه بله کدوم کشور ممنون از زحمتتون

  • سلام ،وقت بخیر
    سوال اول : کارشناسی روانشناسی دارم و میخواستم ارشد رو علوم باغبانی بخونم . می تونم بورسیه بگیرم یا به مدرک کارشناسیم گیر نمیدن ؟! ( سوابق علمی قوی دارم حتی بالاتر از دکتری های رشته های کشاورزی .)
    یه سوال دیگه دارم ،الان کارشناسی علوم باغبانی می خونم و 29 سالمه تا تموم بشم میشم 32 و ارشد علوم باغبانی رو بگیرم میشم 35 سال ،مشکلی از بابت سن برام پیش نیاد یوقت ؟! ( سوابق علمی خیلی بالایی دارم در حد یک پروفسور رشته ی کشاورزی ) .

    • سلام اگر رزومه تون طبق چیزی که گفتید قوی باشه نه چندان مشکلی برای گرفتن بورسیه ندارید.

      • سلام ،ممنون لطف کردین .
        رزومه ام قوی هستش اونقدر قوی که اگه یک طرحم در بخش کشاورزی اجرا بشه ،دیگه لازم نیست کوکوپیت وارد کشور بکنیم . مقالات و کتاب و اون چیزایی که در بخش کشاورزی پیدا کردم به کنار .
        سپاس از لطفتون .

  • سلام وقت بخیر.
    شرایط بورسیه برای دانش آموز هایی که دیپلم نگرفتند چطور هست؟ایران بورسیه میکنه؟

  • سلام وقتتون بخیر.من یک پسر هستم و میخواستم بدونم برای گرفتن بورسیه شرایط سربازی چطوری هست.ایا میشه بعد از اتمام تحصیل به سربازی رفت یا باید قبل از اون باشه؟ و اینکه ایا از سن 18 سالگی(بعد از تمام کردن مدرسه)میشه بورسیه گرفت؟یا حتما باید یک مدرک دانشگاهی رو در ایران داشته باشیم و واسه کارشناسی بورسیه گرفت؟

    • سلام بله بعد سربازی میشه.
      برای مقطع کارشناسی هم میشه اپلای کنید

      • سلام میخام بدونم مثلا اگه بورسیه رو گرفتیم توی کشور چین بعد امکانش هست انتقالی بگیریم به مثلا کشور کره
        منظورم این نیص از ایران ها مثلا بورسیه رو گرفتی نمیخای تواین کشور باشی ازهمون کشور انتقالی بگیری به یه کشور دیگه بازم هزینه هارو پرداخت میکنن

  • من رشته ام کارشناسی ارشدفیزیک هسته ای خوندم. 43سالمه.میخواستم بدونم میتونم برای ادامه تحصیل درمقطع دکتری دراین رشته از یک کشور خارجی(هرکشوری) بورس بگیرم؟در قدم اول باید چیکار کنم ودر چه ازمونی شرکت کنم

    • سلام متاسفانه به خاطر سن تون بهتون بورسيه تعلق نميگيره معمولا

  • سلام ببخشید چند تا سوال داشتم
    میخواستم بدونم واسه ی کره جنوبی هم بورسیه هست؟
    و اینکه من 14 سالمه میتونم بورسیه بگیرم؟؟؟؟

  • سلام، میخاستم دوتا سوال بپرسم1آیا بورسیه شامل رشته هایی مث کشاورزی یا علوم پایه میشه یا نه؟ 2 آیا بورسیه داریم که طرف رو بفرسته خارج کشور مث کشاورزی بخونه؟
    ممنون میشم دقیق جواب بدین🙏🏻

    • سلام بله بورسیه هایی هستن برای این رشته اما اینکه ایران بورسیه کنه خیر.

  • سلام و عرض ادب 🙂

    بورسیه در مقطع کارشناسی در رشته پزشکی (ژنتیک)کدوم کشورها حتمی هست با معدل۱۵؟یعنی بعداز اتمام دوازدهم میشه مستقیما بورسیه گرفت؟

  • سلام من کارشناسیم معدلم ۱۷.۵ و ارشدم ۱۸.۴۰ هستش و چنتا مقاله و سابقه کار دارم ۲۵ سالمه برای دکترا بورسیه فول فاند دارین که اولش به مدذک زبان گیر ندن بعدا بگیرمش
    رشته تحصیلی من مهندسی معماری هستش و پایان نامم در مورد انرژی معماری.

  • تو رشته هنری مثل عکاسی و… شرایط بورسیه گرفتن چطوره؟ اصلا میتونیم بورسیه بگیریم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    • شرایط هر بورسیه با بورسیه دیگه متفاوت هست، اما به طور کلی بورسیه های مرتبط با رشته های هنری کمتر ارائه میشن.

      • سلام خسته نباشید من 20 سالمه و ترم 3 دانشگاه اصفهانم معدلم الف بوده رشتمم گرافیک میخام بدونم میشه بورسیه گرفت برای ارشد؟ زبانم خوبه و اینکه طراحیم خیلی قویه

        • سلام برای مقطع ارشد پس از فارغ تحصیلی از کارشناسی، می تونید اقدام کنید.

      • سلام خسته نباشید
        من دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک هستم و دوترم مشروط شدم ،معدلمم ۱۴.۵هست ،آیا امکان دریافت بورسیه کانادا رو دارم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.