برترین دانشگاه ها برای تحصیل در رشته مهندسی و فناوری
سایت TopUniversities.com سه دانشگاه معتبر را برای رشته های مهندسی و فناوری معرفی میکند، که در کشورهایی به غیر از ایالات متحده و یا بریتانیا قرار دارند.
مسلما رتبه بندی رشتههایی همانند مهندسی و فنآوری بیشتر در اختیار دانشگاه هایی در ایالات متحده و یا بریتانیا قراردارد. اما در حال حاضر، در این دو رشته سنگین تحصیلات عالیه در این دو کشور تا حدی کنار گذاشته شده است و بیشترین موسسه های معتبر در کشورهای سوئیس، سنگاپور و ژاپن قرار گرفته اند.
دانشگاه برجسته توکیو ژاپن
جالب ترین اتفاقی که در رتبه بندی دانشگاههای مهندسی و فناوری صورت گرفته است، جهش بزرگ دانشگاه توکیو از رتبه هشتم به دوم بوده است.
این بالاترین موقعیتی است که هر دانشگاهی خارج از ایلات متحده و بریتانیا میتواند، در این زمینه کسب کند(بعد از ژاپن رتبه برتر به دانشگاههای سنگاپور اختصاص داده شده است، که سومین کشور در زمینه دارو و مطالعات فناوری میباشد.)
در حقیقت دانشگاه توکیو در جهان در رشتههای مهندسی عمران، شیمیایی، مکانیکی و الکتریکی دارای رتبه چهارم جهانی است.
این گونه موسسات ژاپنی، در دانشگاه کیوتو در حال افزایش است. در حال حاضر در مهندسی عمران در رتبه نهم، در مهندسی شیمی در رتبه پانزدهم و در مهندسی مکانیک در رتبه چهاردهم است.
در حالیکه دو دانشگاه توکیو و کیوتو در حال پیشرفت هستند، اما میتوان گفت که این دو تنها رقیبان در این دوره نخواهند بود. در سراسر جهان در بین چهار رشته اصلی رشته مهندسی ژاپن دارای مقام نهم تا دوازدهم را در بین 200 دانشگاه بلند مرتبه کسب کرده است.
در تمام این موارد، ژاپن تنها در رشته مهندسی برق نتوانسته است در بین این رتبه های برتر قرار بگیرد و در جایگاه 42 تا 44 قرار دارد.
دانشگاه صنعتی زوریخ در سویس
یکی دیگر از 5 دانشگاه برتر نسبت به ایالات متحده و بریتانیا در رشته مهندسی شیمی، دانشگاه ETH زوریخ سویس است، که از رتبه یازدهم به رتبه چهارم صعود داشته است.
این دانشگاه تمرکز زیادی بر روی موضوعات STEM (علم، فنآوری، مهندسی و ریاضی) دارد و نمره خوبی هم در این زمینهها کسب کرده است.
این قضیه باعث شده است که برای این رشتهها، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، فیزیک، علوم زیست محیطی و علوم رایانه جز برترین ها قرار بگیرد، و رشتههایی جون ریاضیات، علوم مواد و مهندسی عمران را خارج از گردونه رقابتها قرار دهند.
Anders Hagström مدیر آموزش بینالملل دانشگاه ETH Zurich میگوید: در حالی که بیشترین تعداد دانشگاههای برجسته در جهان هنوز در ایالات متحده است، چشم انداز آموزش عالی نیز قطعا تاکنون تغییر کرده است، تا چنین پیشرفتهایی در سایر نقاط جهان نیز دیده شود.
توصیه او برای دانشجویان علوم و فناوری این است که برای آینده نگری به رتبهبندی دانشگاهها توجه داشته باشند، پرداخت این گونه هزینهها برای انجام تحقیقات آنها بسیر مناسب است، عوامل متعددی در مورد دانشگاهها وجود دارد (اندازه، هزینه، منابع، زیرساختها و دانشکده)، مکان(زبان، فرهنگ و محیط) و چشم انداز پس از فارغالتحصیلی(اقتصاد و فرصتهای شغلی) جز این عوامل موثر در انتخاب دانشگاه است.
دانشگاه ملی سنگاپور
سومین دانشگاه برگزیده امسال در زمینه مهندسی و فنآوری، دانشگاه ملی سنگاپور NUS است. این دانشگاه در علم کامپیوتر در رتبه نهم، در مهندسی شیمی در مقام هفتم و در مهندسی عمران به مقام پنجم رسیده است.
همچنین در مهندسی مکانیک در رتبه پنجم و فقط یک رتبه با ده دانشگاه برتر در رشته مهندسی برق اختلاف دارد.
همانطور که در ژاپن دانشگاه دانشگاه توکیو به دنبال دانشگاه کیوتو قرار گرفته است، ETH Zurich و NUS
در کشورهای خود تنها با یک رتبه اختلاف خارج از ده دانشگاه برتر در رشته مهندسی و فن آوری قرار گرفته اند.
برای سوئیس این یک رویای تیمی بود که توسط Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne و برای سنگاپور توسط Nanyang Technological Universityتکمیل شد. که توانستند رتبه چهارم را در 50 سال گذشته در رتبه بندی جهانی کسب کنند.
در حالی که سوئیس و ژاپن در برخی از رشته ها و زمینهها جز رهبران آموزشی هستند، با این حال میتوان سنگاپور را یکی از رقیبهای جدید و در حال ظهور معرفی کرد. عملکرد قوی NUS , و NTU این موضوع را در رتبه بندی سال 2012 به خوبی نشان میدهد، که سطح بالایی از سرمایه گذاریهای دولتی برای آنها صورت گرفته است، در نتیجه میتوان گفت که ملت سنگاپور یک قدم به هدفت خود یعنی تبدیل شدن به یک مدرسه جهانی نزدیک شده است.
بدون پرسش