آشنایی با شرایط تحصیل در کشور سوئیس برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

  • توسط جلالیان ابراهیمی
  • 20:20 مرداد 23, 1398
  • ۶۵۲ بازدید
تحصیل در سوئیس

آشنایی با شرایط تحصیل در کشور سوئیس برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

سوئیس به دلیل وجود شاخص های رفاه اجتماعی در سطحی بالا، کشوری بسیار مناسب برای زندگی بوده و با وجود دانشگاه هایی معتبر، از جمله مقاصد تحصیلی برای دانشجویان خارجی به شمار میره. وجود 17 دانشگاه مورد تائید وزارت علوم ایران، کسب رتبه دوم در جهان از لحاظ شاخص رفاه اجتماعی، امنیت بسیار بالا و… از جمله مزایای زندگی در این کشور محسوب میشه. در مجموعه مطالب زیر شما رو چگونگی تحصیل و زندگی در این کشور آشنا کردیم.

آشنایی با نظام آموزشی و تحصیلی در کشور سوئیس برای دانشجویان

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در سوئیس

دانشجوهایی که قصد  اخذ پذیرش از دانشگاه های سوئیس در مقطع لیسانس رو دارن باید حتما مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 رو کسب کرده باشن، چون زبان آموزش در این مقطع تحصیلی، آلمانی و فرانسویه. مدت زمان تحصیل در این مقطع 3 تا 4 سال هست و دانشجوهایی که میخوان بورسیه تحصیلی سوئیس در مقاطع بالاتر رو کسب کنن، بهتره دوره لیسانس خودشونو در این کشور بگذرونن.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در سوئیس

دوره فوق لیسانس در سوئیس 2 سال زمان میبره و زبان تدریس در این دوره  هم بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی، آلمانی، انگلیسی و یا فرانسویه (زبان تحصیلی در دانشگاه ها معمولا با منطقه جغرافیایی ای که دانشگاه در اون واقع شده، ارتباط داره؛ به این صورت که دانشگاه های مناطق مرکزی و شمالی به زبان آلمانی و دانشگاه های واقع شده در مناطق غربی، به زبان فرانسوی تمایل دارن). همچنین، برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان در کشور سوئیس، باید مدرک زبان آیلتس 6 یا 6.5 رو داشته باشین تا بتونین از این دانشگاه ها پذیرش بگیرن.

شرایط تحصیل در مقطع دکتری در سوئیس

به مانند سایر کشورهای اروپایی، امکان تحصیل در مقطع دکتری با هزینه های شخصی در کشور سوئیس هم فراهمه که البته با توجه به اینکه هزینه دانشگاه های خصوصی بالاتر بوده و غالبا اعتبار کمتری نسبت به دانشگاه های دولتی این کشور دارن، متقاضیان ترجیح میدن که پذیرش از دانشگاه های دولتی رو در اولیت خودشون قرار بدن. جدا از تحصیل با هزینه های شخصی، کشور سوئیس مثل بقیه کشورهای توسعه یافته و پیشرفته برای دانشجوهای مقطع دکتری مزایا و تسهیلات متعددی قائل میشه و افرادی که بتونن بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری رو دریافت کنن هر ماه مبلغی نزیک به 2 هزار فرانک سویس حقوق بهشون داده میشه . به خاطر همین موضوع متقاضی اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری سوئیس، بسیار زیاده و رقابت هم بسیار سخته.

 البته دانشجوها باید برای اخذ بورسیه  باید شرایطی رو داشته باشن :

  1. دارا بودن مدرک زبان آیلتس با نمره حداقلی 6.5
  2. دارا بودن مدرک لیسانس و فوق لیسانس از دانشگاه های تایید شده و معتبر (ترجیحا در خود کشور سوئیس)
  3. سوابق تحصیلی درخشان که شامل معدل بالا در مقاطع قبلی، داشتن مقالات تائید شده بین المللی و … میشه.

 

بورسیه دکتری در سوئیس

بورسیه دکتری در سوئیس

 

آشنایی با هزینه های تحصیل و زندگی در کشور سوئیس برای دانشجویان

هزینه های تحصیل در سوئیس

هزینه های تحصیل در مقاطع مختلف کشور سوئیس متغییره  و در مواردی که فرد تونسته  بورسیه اخذ کنه، این هزینه رایگان محسوب میشه. اما  برای تحصیل در این کشور بدون بورسیه تحصیلی با توجه به مقطع تحصیلی مورد نظر، در هر ترم هزینه ای بین 700 فرانک در دانشگاه های دولتی تا 4000 فرانک در دانشگاه های خصوصی باید پرداخت. (مشاهده آخرین نرخ فرانک سوئیس بر حسب ریال)

هزینه های زندگی در سوئیس

مسکن

هزینه  زندگی در خوابگاه (که راهکار بسیاری از دانشجوهای خارجیه) در ماه مبلغی حدود  هزار فرانک سوئیس میشه، ولی اجاره خونه تقریبا 1200 فرانک سوئیس هزینه در برداره، اما اجاره یک اتاق کوچک میتونه این هزینه رو تا مبلغ 500 فرانک کاهش بده.

خورد و خوراک

تخمین زده میشه که چیزی در حدود 400 فرانک سوئیس رو به صورت ماهیانه برای این بخش باید کنار گذاشت.

بیمه دانشجویی

هزینه بیمه تحصیلی و درمانی دانشجویان در ماه  هم مبلغی حدود 80 تا 100 فرانک سویس تخمین زده میشه.

حمل و نقل

هزینه حمل و نقل عمومی نیز چیزی در حدود ۵۰ فرانک در ماه هست.

اگر این مورادی که گفته شد رو با سایر موارد حاشیه ای در جمع کنیم، هزینه ماهیانه زندگی دانشجویی در کشور سوئیس به صورت میانگین در حدود ۱۵۰۰ فرانکه.

شرایط  و چگونگی اخذ ویزای تحصیلی سوئیس برای دانشجویان

برای دریافت ویزای تحصیلی، متقاضی باید در مرحله اول تقاضایی برای دریافت پذیرش به دانشگاه مورد نظر خودش در این کشور  بفرسته. سپس دانشگاه با توجه به سوابق تحصیلی فرد و رزومه علمی اون درخواستش رو ارزیابی میکنه و در صورت تایید دانشگاه متقاضی میتونه برای دریافت ویزای تحصیلی سوئیس اقدام بکنه.

 چه مدارکی برای اخذ این ویزای تحصیلی لازم هست؟

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی سوئیس عبارت اند از:

مدارک شناسایی به اضافه کپی از تمام صفحات آن و ترجمه این مدارک، ۳ قطعه عکس تمام رخ بدون هیچ گونه آرایش و عینکی، مدارک مالی و بانکی که تضمین کننده تمکن مالی شما باشند، ارائه آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن، ارائه پذیرش نامه دانشگاه مقصد و … .

خوشبختانه دانشجوهای خارجیِ مشغول به تحصیل در تمام دوره ها و رشته های تحصیلی در سوئیس اجازه کار دانشجویی دارن و میتونن از این طریق بخشی از هزینه های بالای تحصیل و زندگی در این کشور رو تامین کنن.

شرایط و قوانین کار دانشجویی در حین تحصیل در کشور سوئد برای دانشجویان

دانشجوها در دوره کارشناسی تا سقف 10 ساعت در هفته و در دوره ارشد تا سقف 20 ساعت در هفته و در مقطع دکتری تا سقف 30 ساعت در هفته میتونن کار کنن. ضمنا دانشجوها در آخر هفته و تعطیلات ژانویه و تابستون ها که دانشگاه ها تعطیل هستن، اجازه کار تمام وقت رو  دارن. درآمد یک دانشجو در هر ساعت بین  25 تا 35 فرانک سوئیس  هست و از این لحاظ، سوئیس در جایگاهی بسیار بالا در رابطه با میزان حقوقِ پرداختی به شاغلین دانشجو قرار میگیره.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اولین نفری باشید که از بورسیه ها مطلع می شوید.

جدید ترین مطالب سایت

مجله بورسیه