بهترین دانشگاه

بهترین دانشگاه های جهان بر اساس نظام رتبه بندی کیو اس (QS) در سال 2025

رتبه‌ بندی بهترین دانشگاه‌ های دنیا بر اساس معیارهای مختلفی صورت می‌گیرد. رتبه‌بندی‌ها می‌تواند براساس کیفیت و متغیر های شاخص‌های موجود انجام شود. از جملهٔ این معیارها می‌توان به آمارهای تجربی، برآوردهای مربوط به مدرسین و اساتید، بورسیه‌ ها و فاند ها ، دانشجویان، داوطلبان ورود به دانشگاه و برخی موارد دیگر اشاره کرد. برخی از رتبه‌بندی ‌ها نیز بر اساس نحوهٔ پذیرش و ورود دانشجویان به دانشگاه صورت می‌گیرد.

علاوه بر رتبه‌بندی موسسات، برخی رتبه‌بندی‌های دیگری نیز وجود دارد که بر اساس برنامه‌های آموزشی، دانشکده ها و کالج ها صورت می‌گیرد. رتبه‌بندی‌ها بر اساس جهت‌دهی برخی مجلات و روزنامه‌ها و گاهی هم توسط دانشگاهیان و فرهنگیان انجام می‌گیرد.

QS به عنوان یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی دانشگاه ها شناخته می شود که 1500 دانشگاه برتر دنیا را رتبه بندی می کند. موسسه QS تا سال ۲۰۰۹ با موسسه تایمز برای انتشار رتبه ‌بندی‌های خود همکاری می کرد، اما امروزه این موسسه بهترین دانشگاه ها را به صورت جداگانه با عنوان بهترین ‌دانشگاه‌های جهان منتشر می کند.

موسسه QS دارای یک ساختار ارزیابی بوده و با پیگیری و جمع آوری اطلاعات مرتبط با پژوهشگران و استاد‌هایی که در سیستم ارزیابی خود، ثبت نموده است، رتبه‌های دانشگاه ها را ارائه می‌نماید.  روش شناسی رتبه بندی جهانی QS از ۶ شاخص در ۴ حوزه کلی وضعیت آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه ها بهره برده است.

شاخص‌های رتبه‌بندی جهانی کیو اس

شش شاخصی که رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS در سال 2025 را تعیین می کنند عبارتند از:

شهرت آکادمیک : با احتساب 30 درصد از نمره کلی، شهرت علمی به کیفیت تدریس و تحقیق در دانشگاه های جهان می پردازد. بیش از 130 هزار نظر متخصص از فضای آموزش عالی را گردآوری می کنند و بزرگترین نظرسنجی از نظرات دانشگاهی در جهان را ایجاد می کنند.

شهرت دانشگاه : ما می دانیم که دانشجویان می خواهند با مهارت ها و دانش مورد نیاز برای بازار کار فارغ التحصیل شوند. ما ارزیابی می کنیم که چگونه موسسات دانش آموزان را برای مشاغل موفق آماده می کنند و کدام موسسات شایسته ترین، مبتکرترین و موثرترین فارغ التحصیلان را ارائه می دهند.

نسبت استاد/دانشجو : این شاخص تشخیص می دهد که تعداد بالای دانشگاهیان به ازای هر دانش آموز، بار تدریس را کاهش می دهد و تجربه دانشجویی حمایت کننده تری ایجاد می کند. ما ارزیابی می کنیم که چگونه موسسات به دانشجویان دسترسی معناداری به استادان و معلمان ارائه می دهند.

استنادات به ازای هر دانشکده:  ما کیفیت تحقیقات دانشگاه را با معیار استناد به ازای هر دانشکده اندازه‌گیری می‌کنیم و تعداد کل استنادهای دانشگاهی در مقالات تولید شده توسط یک دانشگاه در یک دوره پنج ساله را در نظر می‌گیریم.

نسبت دانشجویان بین‌المللی و نسبت اساتید بین‌المللی : یک دانشگاه بسیار بین‌المللی مزایای زیادی ایجاد می‌کند. این توانایی جذب دانشجویان و کارکنان باکیفیت از سراسر جهان را نشان می‌دهد و نشان‌دهنده یک چشم‌انداز بسیار جهانی است. نهادهای بین‌المللی قوی محیطی چند ملیتی را فراهم می‌کنند و همدلی‌های بین‌المللی و آگاهی جهانی را ایجاد می‌کنند.

رتبه دانشگاه های ایرانی در سال 2025

نتایج رتبه بندی سال 2025 کیو اس ( 8 Jun)  منتشر شد. در این رتبه بندی 1500 دانشگاه از 104 کشور جهان مورد ارزیابی قرار گرفتند.

در رتبه بندی کیو اس 2025 تعداد 9 دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه های صنعتی شریف با رتبه 342 ، تهران با رتبه 368 ، صنعتی امیرکبیر با رتبه 403 و علم و صنعت ایران با رتبه 436 ، به ترتیب رتبه اول تا چهارم را کسب کردند.

در رتبه بندی کیو اس در سال 2025 برخی از دانشگاه های ایران نسبت به سال گذشته از لحاظ رتبه افت داشته اند .

لیست 100 دانشگاه برتر دنیا

در زیر فهرست 10 دانشگاه برتر جهان در سال 2025 براساس را مشاهده می کنید، جهت مشاهده كامل اين فهرست اينجا را كليك كنيد.

  1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  2. Imperial College London
  3. University of Oxford
  4. Harvard University
  5. University of Cambridge
  6. Stanford University
  7. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology
  8. National University of Singapore (NUS)
  9. UCL
  10. California Institute of Technology (Caltech)
(54 امتیاز)-3.8/5

2 پرسش و پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.