همه چیز در رابطه با تحصیل در سوئیس برای دانشجویان ایرانی در سال 2022
سوئیس به دلیل وجود شاخص های رفاه اجتماعی در سطحی بسیار بالا، کشوری مناسب برای زندگی بوده و قرار گرفتن جمعی از برترین دانشگاه های جهان در شهرهای مختلف آن، این کشور متمول اروپایی را به یکی از جذاب ترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی تبدیل کرده است. وجود 17 دانشگاه با رتبه زیر هزار در بین برترین موسسات آموزش عالی جهان، کسب رتبه دوم در جهان از لحاظ شاخص رفاه اجتماعی، امنیت بسیار بالا، فرهنگ مطلوب ساکنین، دسترسی مناسب به سایر کشورهای اروپایی و… از جمله ویژگی هایی است که زندگی در سوئیس را به سطح بالایی رسانده است.
میل دانشجویان ایرانی در سال های اخیر در رابطه با مهاجرت تحصیلی به این کشور افزایش یافته و از این رو داشتن اطلاعات به روز و تا جای ممکن دقیق می تواند راهنمای خوبی در به انجام رساندن یک تصمیم صحیح باشد. از این رو بر آن شدیم تا در مطلب پیش رو به صورت جامع به شرایط تحصیل در سوئیس و چگونگی زندگی در این کشور بپردازیم. با ما همراه باشید.
تحصیل در مقطع کارشناسی در سوئیس
دانشجویانی که قصد اخذ پذیرش از دانشگاه های سوئیس را در مقطع لیسانس دارند باید حتما مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 را کسب کرده باشند، زیرا زبان آموزش در این مقطع تحصیلی، آلمانی و فرانسوی بوده و از این جهت آشنایی با یکی از این دو زبان (به خصوص آلمانی) شرط ورود به دانشگاه های سوئیس در مقطع کارشناسی است.
مدت زمان تحصیل در این مقطع 3 تا 4 سال بوده و احتمال دریافت بورسیه تحصیلی برای این مقطع بسیار پایین است. در مقابل داشتن مدرک دیپلم معتبر، تمکن مالی مناسب و سطح زبانی خوب (با اولویت آلمانی و فرانسوی) از جمله ملزومات ورود به این مقطع برای یک متقاضی خارجی می باشند.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در سوئیس
دوره فوق لیسانس در سوئیس بین 1.5 تا 2 سال زمان می برد و زبان تدریس در این دوره هم بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی، آلمانی، انگلیسی و یا فرانسوی است (توجه داشته باشید که در کشور سوئیس زبان تحصیلی در دانشگاه ها معمولا با منطقه جغرافیایی ای که دانشگاه در آن واقع شده باشد، ارتباط مستقیم دارد؛ به این صورت که دانشگاه های مناطق مرکزی و شمالی به زبان آلمانی و دانشگاه های واقع شده در مناطق غربی، به زبان فرانسوی و دانشگاه های معتبرتر در مقاطع بالا به زبان انگلیسی تمایل بیشتری دارند).
اگر شما می خواهید در یک رشته/دانشگاه انگلیسی زبان در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش گرفته و ادامه تحصیل دهید، باید مدرک کارشناسی معتبر (معدل مطلوب و دانشگاه قابل قبول کارشناسی)، نمره زبان مناسب (معمولا آیلتس با نمره 6.5 به بالا)، توصیه نامه و انگیزه نامه قوی و … را به دانشگاه مقصد ارائه داده تا بتوانید به مقصد دلخواه خود برسید. در رابطه با همین موارد هرچه رزومه پربارتری داشته باشید، شانس دریافت فاند هم افزایش پیدا می کند. البته باید توجه داشت که اعطای بورسیه به خصوص در مقطع کارشناسی به رشته تحصیلی موردنظر شما بسیار مرتبط است.
تحصیل در مقطع دکتری در سوئیس
به مانند سایر کشورهای اروپایی، امکان تحصیل در مقطع دکتری با هزینه های شخصی در کشور سوئیس هم فراهم است که البته با توجه به اینکه هزینه دانشگاه های خصوصی بسیار بالا بوده و غالبا اعتبار کمتری نسبت به دانشگاه های دولتی این کشور دارند، بیشتر متقاضیان ترجیح می دهند که پذیرش از دانشگاه های دولتی را در اولویت خود قرار بدهند.
جدا از تحصیل با هزینه های شخصی اما کشور سوئیس به اعطای بورسیه های تحصیلی بسیار جذاب و نسبتا پرتعداد در مقطع PHD مشهور بوده و از این رو رقابت بسیار بالایی میان دانشجویان بین المللی جهت به دست آوردن مناسب ترین آنها وجود دارد. در این میان دانشجویانی که دارای شرایط زیر باشند شانس بیشتری جهت دریافت بورسیه تحصیلی دارند:
- دارا بودن مدرک زبان آیلتس با نمره حداقلی 6.5
- دارا بودن مدرک لیسانس و فوق لیسانس از دانشگاه های معتبر (اگر یکی از مقاطع قبلی خود را در سوئیس گذرانده اید، شانس شما به شدت بالا می رود)
- سوابق تحصیلی درخشان که شامل معدل بالا در مقاطع قبلی، داشتن مقالات تائید شده بین المللی و … می شود.
- توصیه نامه های مناسب از اساتید ترجیحا مطرح در حوزه مربوطه
- انگیزه نامه استاندارد
در آخر توجه داشته باشید که ممارست، پیگیری و تلاش در کنار رزومه قوی، مهم ترین عوامل در اخذ بورسیه تحصیلی کشور سوئیس می باشند و از این رو افرادی که در رشته های مناسب بورسیه اپلای می کنند، (شاخه های مختلف فنی و مهندسی و علوم پایه) می توانند شانس خوبی را برای دریافت بورسیه در مقطع دکتری برای خود قائل باشند. ضمن آنکه انجام مکاتبات به موقع و صحیح با اساتید مختلف در دانشگاه های سوئیس می تواند مسیر را تا حد زیادی برای متقاضی باز کرده و احتمال اعطای بورسیه را افزایش دهد.
هزینه های تحصیل در سوئیس
هزینه های تحصیل در مقاطع مختلف کشور سوئیس متغییر بوده و در مواردی که فرد توانسته باشد بورسیه مناسبی را اخذ کند، این هزینه ها در مجموع برای وی رایگان می شود (البته در همه موارد اینطور نبوده و برخی بورسیه های پارشال فاند پوشش دهنده بخشی از هزینه های تحصیل در سوئیس می باشند). ضمنتا دولت سوئیس همه ساله بورسیه تحصیلی برای مقطع تحصیلات تکمیلی برای دانشجویان کشورهای مختلف دنیا ارایه می کند. اطلاعات بیشتر در مورد این بورسیه را می توانید در این لینک مطالعه کنید.
به طور کلی اما برای تحصیل در این کشور بدون بورسیه تحصیلی و با توجه به مقطع تحصیلی مورد نظر و رشته ای که فرد در آن ادامه تحصیل می دهد، در هر ترم هزینه ای بین 700 فرانک در دانشگاه های دولتی تا 4000 فرانک در دانشگاه های خصوصی باید پرداخت شود. (مشاهده آخرین نرخ فرانک سوئیس بر حسب ریال)
هزینه های زندگی دانشجویی در سوئیس
مانند هر کشور دیگری، هزینه های روزمره یک دانشجو در سوئیس به موارد زیر تقسیم بندی می شود:
مسکن
هزینه زندگی در خوابگاه (که راهکار بسیاری از دانشجوهای خارجی است) در ماه مبلغی حدود هزار فرانک سوئیس می شود، اما اجاره یک خانه مناسب تقریبا 1200 فرانک سوئیس هزینه در بردارد. با این وجود مناسب ترین گزینه اجاره یک اتاق کوچک است که می تونه این هزینه را تا مبلغ 500 فرانک کاهش دهد.
خورد و خوراک
صرف نظر از متغیر بودن میزان حجم غذای مصرفی که بستگی به عادات غذایی دانشجو دارد، تخمین زده می شود که به طور میانگین چیزی در حدود 400 فرانک سوئیس را به صورت ماهیانه برای این بخش باید کنار گذاشت.
بیمه دانشجویی
هزینه بیمه تحصیلی و درمانی دانشجویان در ماه هم مبلغی حدود 80 تا 100 فرانک سویس می باشد.
حمل و نقل
هزینه حمل و نقل عمومی یک دانشجوی خارجی چیزی در حدود ۵۰ فرانک در ماه هست.
مجموع هزینه ها
بدین ترتیب مشخص می شود که هزینه یک زندگی مناسب دانشجویی در سوئیس چیزی در حدود 1500 فرانک در ماه است. با توجه به اینکه بورسیه های تحصیلی سوئیس در موارد بسیاری ارزشی بیش از 2000 فرانک در ماه دارند، می توان پیش بینی کرد که در صورت اخذ فاندهای مطرح می توان با فراغ بال به ادامه تحصیل در این کشور پرداخت. اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و هزینه های زندگی در سوئیس را می توانید در این لینک به زبان انگلیسی مورد مطالعه قرار دهید.
شرایط و چگونگی اخذ ویزای تحصیلی سوئیس برای دانشجویان
میزان سختی دریافت ویزای سوئیس حالتی میانه دارد؛ یعنی نه به مانند کشورهایی مانند ایالات متحده دشوار است و نه به مانند برخی کشورها به صورت قطعی صادر می شود. در مجموع اما اگر پذیرش خود را دریافت کرده و به خصوص از بورسیه تحصیلی نیز بهره مند شده اید، نگرانی چندانی بابت ریجکتی ویزای خود نداشته باشید.
بدین منظور برای دریافت ویزای تحصیلی، دانشجو باید در مرحله اول تقاضای خود برای دریافت پذیرشاش را به دانشگاه مورد نظر خودش در این کشور بفرستد. سپس دانشگاه با توجه به سوابق تحصیلی فرد و رزومه علمی وی درخواست او را ارزیابی کرده و در صورت تایید دانشگاه، متقاضی می تواند برای دریافت ویزای تحصیلی سوئیس اقدام کند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی سوئیس عبارت اند از:
- مدارک شناسایی به اضافه کپی از تمام صفحات آن و ترجمه این مدارک
- ۳ قطعه عکس تمام رخ بدون هیچ گونه آرایش و عینکی
- مدارک مالی و بانکی که تضمین کننده تمکن مالی متقاضی باشند
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن
- ارائه پذیرش نامه دانشگاه مقصد
- و… .
شرایط کار دانشجویی در حین تحصیل در کشور سوئیس
خوشبختانه دانشجویان خارجیِ مشغول به تحصیل در تمام دوره ها و رشته های تحصیلی در سوئیس اجازه کار دانشجویی را داشته و حتی در صورت عدم بهره مندی از فاند تحصیلی، می توانند از این طریق بخشی از هزینه های بالای تحصیل و زندگی در این کشور را تامین کنند.
دانشجویان بین المللی در دوره کارشناسی تا سقف 10 ساعت در هفته، در دوره کارشناسی ارشد تا سقف 20 ساعت در هفته و در مقطع دکتری تا سقف 30 ساعت در هفته می توانند به کار دانشجویی مشغول باشند. ضمنا دانشجویان در آخر هفته و تعطیلات ژانویه و تابستان ها که دانشگاه ها تعطیل می باشند، اجازه کار تمام وقت را دارند. درآمد یک دانشجوی خارجی نیز در هر ساعت بین 25 تا 35 فرانک سوئیس متغییر است و از این لحاظ، سوئیس در جایگاهی بسیار بالا در رابطه با میزان حقوقِ پرداختی به شاغلین دانشجو قرار می گیرد و بدین ترتیب می توان بخش اعظم هزینه های تحصیل و زندگی را از همین طریق پوشش داد.
حرف آخر
در این مطلب تا جای ممکن به شرایط تحصیل در کشور سوئیس پرداخته و مهم ترین سرفصل هایی که هر دانشجو در ابتدای راه مهاجرت تحصیلی به آن کشور با آنها روبرو است را بررسی کردیم. با این وجود کارشناسان بورسیه پلاس همینجا هستند تا پرسش های شما در بخش نظرات را به سرعت پاسخ داده و در این مسیر همراه شما باشند. در غیر این صورت اگر فکر می کنید که نیاز به مشاوره تخصصی داشته و علاقه مندید تا یک کاربلد باتجربه در این مسیر از ابتدا تا انتها با شما همراه باشد، کافی است اولین وقت مشاوره خود را رزرو نمایید تا بتوانید با اطمینان خاطر در این راه قدم بگذارید.
سلام وقتتون بخیر من کارشناسی”نرم افزار” از دانشگاه آزاد معدل 16.48 ایلتس 7.5 و جی ار ای 320 قصد بورسیه برای مقطع ارشد کانادا رو دارم ولی سوئیس رو هم در اولویت هم دارم میخواستم بدونم شانس قبولی از سوئیس چطوره ؟
سلام وقتتون بخیر رقابتی است و نامعلوم