ریسرچ گیت

ریسرچ گیت (ResearchGate) چیست و چه قابلیت هایی دارد ؟ + آموزش تصویری ثبت نام در این شبکه اجتماعی

در سال های اخیر نقش شبکه های اجتماعی در زندگی و فعالیت های مردم و کاربرد های مفید آن در کنار برخی معایب از موضوعات مهم و شایسته توجه بوده است . اما نکته قابل توجه این است که در خصوص معرفی شبکه اجتماعی اختصاصی برای پژوهشگران و محققین تلاش های زیادی صورت نگرفته است. یکی از شبکه های اجتماعی که در چند سال اخیر توسط محققین مورد استفاده قرار گرفته است، شـبكه اجتمـاعی ريسـرچ گيـت می باشد. این شبکه به دلیل داشتن قابلیت هایی همچون ايجـاد پروفايل پژوهشی، شركت در گروههای تخصصی، قابليت شناسايی و برقـراری ارتباط و تعامل با ساير پژوهشگران و… مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است .

ریسرچ گیت در سـال 2008 به منظور ایجاد فضای علمی و برقراری ارتباط بین دانشمندان، راه اندازي شد. در حال حاضر، مركز ريسرچ گيت در بوستون و هانور است. ريسرچ گيت جز سايت هاي آگاهي رساني پژوهشي معرفی می شود. بر اساس آخرین امار اعلام شده، نزدیک به 6 میلیون نفر در این سایت عضو هستند.

به بیان دیگر ریسرچ گیت یکی از شبکه های اجتماعی مختص دانشمندان و محققان است . در صفحه اول این شبکه اجتماعی پیغامی بیان شده است که هدف ریسرچ گیت را به خوبی بیان می کند . این جمله بیان می کند :دانش علمی را کشف کنید و خودتان را برای دیگران قابل مشاهده کنید.

این شبکه اجتماعی برای محققین و دانشمندان این فرصت را فراهم کرده است که با ثبت نام و فعالیت در آن جایگاه علمی خود را تثبیت نمایند . این شبکه اجتماعی امکاناتی از قبیل : همکاری مؤثر و کارآمد با یکدیگر، معرفی محقق از طریق پروفایل دانشگاهی، شبکه‏ سازی و برقراری ارتباط، روزآمد ماندن، فعالیت روی پروژه ‏های مشترک، دنبال کردن مقالات دیگران و خود، دنبال کردن سؤال‏ها و پاسخ‏ها، مقایسه پاسخ‏ها  و.. را برای محققین فراهم کرده است .

ریسرچ گیت چه قابلیت ها و امکاناتی دارد ؟

  1. فراهم کردن ابزارها و امکانات خوب برای مخاطبین خود به صورت رایگان
  2. ثبت نام در اين شبكه رايگان بوده و برای تمام افراد آزاد است.
  3. هیچ محدودیت رشته یا حوزه برای عضویت در شبكه ریسرچ گیت وجود ندارد.
  4. بعد از ثبت نام، هر فرد علایق و زمینه فعالیت خود را در پروفایل شخصی خود به همراه تمام فعالیت های پژوهشی اعم از مقاله، کتاب، کنفرانس و … را درج می کند.
  5. امکان قرار دادن نتایج خام تحقیق و یا نتایج منفی آن
  6. ارتباط این شبکه با فیسبوک و امکان لینک دهی
  7. امکان عضويت پژوهشگران در گـروه هـاي جدید

دو نوع گروه در شبکه ریسرچ گیت وجود دارد:  گروه هـاي عمـومي (Topics)  و گروه هاي خصوصي (Projects). گروه های خصوصی معمولا زمانی تشکیل می شود که مثلا چند محقق تمايل دارند بصورت خصوصي با هـم روي موضـوعي كار كرده و به بحث و تبادل نظر با يكديگر بپردازند. در اینصورت پژوهشگر  با ایجاد يـك Project ،از محققینی که دوست دارند با وی بر روی پروژه مورد نظر مشاركت نمایند، دعوت به كار ميكند.

  1. جستجوي بورسیه تحقيقاتي و كنفرانس در زمينه كـاري محقـق
  2. امكان جستجو بر اساس نـام محقـق، نـام سـازمان و موضوع
  3. امکان جسـتجو همزمـان در 7 بانك اطلاعاتي بزرگ pubmed, سـايتسـير , ناسـالايبراري و ريپـك کرده و افراد می توانند چکیده مقاله، مجله ای که در آن به چاپ رسیده را مشاهده نمایند و همچنین امکان دانلود فایل مقاله نیز برای آنها فراهم است.
  4. هر کدام از اعضای شبکه ریسرچ گیت، بر اساس میزان فعالیت خود و همچنین تعداد مقالات و یافته های درج شده در پروفایل خود، از سوی این شبکه رتبه دریافت می کند که تحت عنوان رتبه RG نامیده می شود. این رتبه اعتبار علمی محققان را بالا می برد و ابزاری جهت سنجش جایگاه و اعتبار علمی آن هاست .
بیشتر بخوانید:  دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم در سال 2024/205 (جدیدترین آپدیت)

معيـار محاسـبه رتبه RG برحسـب 4 مورد زیر می باشد:

  • تعداد تأليفات به اشتراك گذاري شده
  • فعاليت محقق در زمینه پرسش و پاسخ های انجام گرفته با سایر محققین
  • پاسخ به سؤالات ساير کاربران شبکه
  • دنبال كننده ها
  1. ایجاد یک حالت داشبورد برای اعضا تا تعداد افرادي كه مطالب به اشتراك گذاري شـده یک محقـق را مشـاهده کرده و بـا او تعامل کرده اند، در اختيار محقق قرار دهد.
  2. تأييد فعالیت های یک محقق توسط محققین و پژوهشگران دیگر
  3. امكـان نشـان دادن اسـتنادات مقـالات بـه اشتراك گذاري شده توسط محققان

چگونه در ریسرچ گیت ثبت نام کنیم ؟

  • مرحله اول ورود به سامانه ریسرچ گیت به آدرس زیر :

https://www.researchgate.net

  • پس از ورود به سامانه با کلیک بر روی گزینه Join for free وارد صفحه بعد خواهید شد .

در صفحه شروع، خود سامانه تعداد محققانی که از این شبکه اجتماعی استفاده می‏کنند را نشان می‏دهد. برای ثبت نام ابتدا باید نوع کاربری براساس فعالیت پژوهشی و وابستگی مشخص شود. کاربرانی که دانشگاهی یا محقق هستند گزینه Academic or Student را باید انتخاب کنند، اگر شخصیت دولتی دارند گزینه Corporate ,government ,or NGO ، کاربران پزشک Medical و کاربرانی که محقق نیستند گزینهNot a researcher  را می ‏توانند انتخاب کنند.

  • در مرحله بعد اسم دانشگاه و دانشکده وارد می شود. مطابق تصویر زیر:

  • در مرحله بعد باید نام و نام خانوادگی، ایمیل و پسورد دانشگاه خود را وارد نمایید مطابق تصویر زیر :

  • بعد با صفحه زیر مواجه خواهید شد :

با انجام دادن این مرحله ثبت نام پایان یافته و وارد صفحه دیگری از سامانه می‏ شویم امکان تایید نوشتارهای مختلف نام نویسنده در مقالات، پیدا کردن نام‏ های مشابه پژوهشگران که جزو نویسندگان مقالات است را فراهم می‏کند.

در این قسمت نام محقق نشان داده می شود چنانچه  اطلاعات و حوزه کاری این محقق با نام کاربر هم‏خوانی دارد اگر این اسم همان نام محقق است گزینه I am the auther را انتخاب کنید اما اگر کاربری شخصیت پژوهشی باشد ولی با این اسم هم‏خوانی نداشته باشد گزینه This is not me را انتخاب کنید تا سامانه اسم شخص دیگری را پیشنهاد دهد. همچنین در صورتی که سابقه پژوهشی ندارید با انتخاب گزینه Skip this step از این مرحله رد شوید .

  • در مرحله بعد بایستی حوزه کاری را انتخاب نمایید
بیشتر بخوانید:  بورسیه فول فاند دانشگاه بیلکنت ترکیه برای رشته های مختلف

بعد از انجام این مرحله اگر محقق علاقه مند به آپلود عکس پروفایل خود باشد می‏ تواند آن را انتخاب کند در غیر این صورت گزینه Skip the step را انتخاب می کنیم. بعد از اتمام این مراحل ایمیل فعال سازی اکانت محقق به آدرس ایمیلی که با آن در مرحله اول ثبت نام شده است ارسال می شود، با مراجعه به ایمیل خود و انجام فعال سازی می توانید با یوزر و پسورد خود وارد سامانه ریسرچ‏ گیت شوید. زمانی که شما در ایمیل خود روی گزینه فعال سازی کلید می کنید وارد صفحه پروفایل ریسرچ‏ گیت خود می ‏شوید. اگر محقق مقاله یا پروژه آپلود شده در این سامانه داشته باشد در صفحه پروفایل نشان داده می شود و سوالاتی مربوط به آن پروژه پرسیده می‏شود ازجمله آیا این مقالات از یک پروژه بوده‏ اند با توجه به کلمات کلیدی که برای آن مقاله‏ ها استفاده شده است که اگر از یک پروژه باشند به آن سوال پاسخ مثبت داده و نام پروژه را وارد نمائید. سوال بعدی از محقق می پرسد که چه کسانی در این پروژه همکاری داشته‏ اند؟ سوال‏ های متفاوتی از محقق پرسیده می شود.

هم چنین در قسمتی از صفحه پروفایل محقق، اشخاصی که زمینه کاری یکسان یا دانشگاه یکسانی با محقق دارند و با محقق تطابق بیشتری دارند نشان داده می‏ شود که محقق می‏ تواند با دنبال کردن آنها از کارها و پروژه‏ های آن مطلع شده یا با آنها همکاری کند. در صفحه اصلی سامانه ریسرچ گیت مواردی از جمله اینکه کدام شخص مقاله شما را بیشتر مطالعه کرده نشان می‏ دهد. همچنین افرادی که مقاله‏ ها یا پروژه‏ هایی را به این سامانه اضافه کرده‏ اند را نشان می دهد. این افراد بیشتر از همکاران شما بوده یا حوزه مطالعاتی این اشخاص شبیه به حوزه موضوعی شما است.

مطابق تصویر زیر :

ریسرچ گیت

اگر می‏ خواهیم مقاله مورد نظر رو دنبال کنیم می‏ توانیم آن را”Follow” کنیم. یا آن را برای همکاران خود بفرستیم (Share) و در کنار آن نیز پیامی برای شخص مورد نظر ارسال کنیم.  در این صفحه همچنین ممکن است شخصی مقاله‏ هایی را برای ما توصیه کرده باشد که در این صورت ما می توانیم آن را در صفحه خود مشاهده کنیم.

ضمن اینک اگر تمایل به ساخت یک پروفایل حرفه ای ریسرچ گیت دارید، می توانید از خدمات نگارش رزومه مجموعه بورسیه پلاس (این لینک) اقدام نمایید. تا کارشناسان ما با بهترین کیفیت پروفایل ریسرچ گیت مخصوص شما را آماده نمایند.

ریسرچ گیت

3.5/5 - (17 امتیاز)

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.