آزمون تافل

تافل


معرفی کامل آزمون تافل (TOEFL IBT) شیوه آمادگی برای آن

تافل یا Test of English as a Foreign Language یکی از مهترین آزمون های انگلیسی است که در سال 1963 و به منظور سنجش توانایی های متقاضیان در زبان انگلیسی طراحی شد. آزمون تافل انواع مختلفی دارد، اما امروز اکثریت این آزمون ها به صورت تافل IBT برگزار می شوند که اینترنتی است. آزمون تافل توسط دانشگاه پرینستون برگزار می شود، اما نیازی به حضور متقاضیان در این دانشگاه نیست و پرینستون مکان های مختلفی را در سراسر دنیا برای برگزاری این آزمون فراهم می کند؛ هرچند که امکان شرکت در آزمون اینترنی تافل، در خانه امکان پذیر نمی باشد. امروز آزمون تافل مورد تائید هزاران مرکز آموزشی در سراسر جهان قرار دارد و این خود نشان دهنده اهمیت تافل است. آزمونی که نمره آن تنها دو سال اعتبار داشته و هزینه شرکت در آن فعلا 215 دلار می باشد. نتایج آزمون تافل اینترنتی نیز معمولا دو هفته پس از برگزاری آن اعلام می شود. معمولا دانشجویانی که قصد اپلای برای کشورهای امریکا و کانادا را دارند، نیازمند شرکت در این ازمون هستند.

آپدیت 2023 تافل و تغییرات جدید این آزمون

براساس اطلاعیه سایت ETS کع برگزار کننده آزمون تافل می باشد:

🔺از 26 ژوئیه 2023، شرکت کنندگان در آزمون TOEFL iBT® شاهد چندین پیشرفت جدید خواهند بود.

📌مدت زمان این آزمون کمتر از 2 ساعت خواهد بود. این تغییر باعث می شود که تافل یکی از کوتاهترین آزمون های زبان انگلیسی باشد.

📌 تعداد ریدینگ های آزمون تافل به دو عدد کاهش پیدا خواهد کرد و برای هرکدام 10 سوال می باشد.

📌بخش های آزمایشی و لانگ آزمون حذف خواهند شد.

📌تسک Independent Writing تافل به یک رایتنگ مدرن تبدیل خواهد شد.

❌جهت مطالعه متن اطلاعیه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید 👇

 https://www.ets.org/toefl/ibt-enhancements.html

رایتینگ تافل writing 

بخش رایتینگ تافل به علت اهمیت بسیار بالای خود، همواره مورد توجه داوطلبان این آزمون بوده و به علت زمان کمی که برای این بخش در نظر گرفته شده، نقطه چالش برانگیز شماری از متقاضیان هست. به همین علت، سعی کردیم تا بررسی اجمالی این بخش از آزمون تافل و ذکر مواردی که میتونه شما را در این بخش یاری کنه، راه رو برای کسب نمره بالا در این قسمت از آزمون، نشان بدیم.

بخش رایتینگ تافل برخلاف همین بخش در آزمون آیلتس، تنها از یک بخش تشکیل شده. در این بخش، به داوطلب موضوعی داده شده و او باید در مدت زمان 30 دقیقه، در رابطه با اون موضوع، نظرات و ایده های خودش رو بنویسه. متن نوشته شده توسط متقاضی نباید بیشتر از 300 کلمه باشه و این تنها نظرات خود داوطلب هست که باید روی برگه پیاده بشه؛ چراکه هیچ جواب دقیق و صحیحی در رابطه با موضوع داده شده وجود نداره و داوطلب باید ایده خودش رو پیاده سازی کنه.

بخش رایتینگ تافل به چه صورتی باید نوشته شود؟

توجه داشته باشین که نظم در نگارش رایتینگ شما، تاثیر بسیاری زیادی در کسب نمره قابل قبول داره. پس ترتیب زیر رو به دقت رعایت کنین:

1- پاراگراف اول یا همان مقدمه (Introduction): در این پاراگرفا باید ضمن معرفی اجمالی موضوع و بررسی اون، ایده اصلی خودتون رو به صورت مختصر شرح بدین.

2- پاراگراف دوم یا همان بدنه متن (Body): در این بخش به طور مفصل تر در مورد ایده ها و نظرات خودتون در مورد موضوع صحبت کنین و سعی کنین با آوردن مصادیق و مثال های مختلف، به متن خودتون جنبه استدلالی بدین.

3- پاراگراف آخر یا همان نتیجه گیری (Conclusion): در این بخش متن خودتون رو جمع بندی کرده و نظر نهایی خودتون رو وارد برگه پاسخ کنین.

تکنیک هایی برای پاسخگویی به سوالات بخش رایتینگ :

  • سعی کنید روش های بارش ذهنی (Brain Storming) رو تمرین کرده تا در آزمون با مشکل نداشتن هیچگونه ایده ای در مورد موضوع ارائه شده مواجه نشین.
  • پس از خواندن موضوع داده شده، ایده هایی که به ذهنتون میاد را در کناری به کمک کلیدواژه هر یک از ایده ها یادداشت کنین تا فراموش نکنین.
  • حتما چند دقیقه وقت رو در آخر آزمون به بررسی دوباره متنی که نوشتین، اختصاص بدین.
  • در این وقت ذخیره شده، به املای کلمات توجه ویژه داشته باشین، جملات خیلی بلند رو کوتاه کنین، به پیوستگی جملات دقت کنین و …

بخش لیسنینگ تافل

بخش لیسنینگ تافل listening

بخش لسنینگ آزمون تافل یا همون قسمت شنیداری (Listening)، همواره به عنوان یکی از بخش هایی شناخته میشده که بسیاری متقاضیان در اون با دشواری رو به رو بوده و باهاش مشکل داشتن. سریع حرف زدن فرد یا افراد سخنگو، لهجه داشتن وی و … همه و همه باعث میشن که داوطلب چالش جدی برای کسب نمره قابل قبول در این بخش رو تجربه کنه. با این وجود، آگاهی قبلی نسبت به چند و چون بخش لیسنینگ تافل، باعث میشه که شانس داوطل برای کسب نمره بالا در قیمت افزایش پیداکنه. مطلب زیر هم دقیقا برای همین بالا بردن آگاهیِ شما نوشته شده، پس از دستش ندین!

بخش لیسنینگ (listening) از چه قسمت هایی تشکیل شده؟

در آزمون تافل، بعد از بخش ریدینگ، نوبت به لیسنینگ میرسه که از 6 بخش تشکیل شده. در 4 بخش از مجموع 6 بخش، فردی سخنگو به صورت متکلم وحده به سخنرانی پرداخته و تنها گاهی اوقات سوالاتی از اون پرسیده میشه. موضوع این 4 بخش معمولا مسائل آکادمیک و علمی هست و غالبا فردی در نقش استاد دانشگاه به طرح موضوع میپردازه. مدت زمان هریک از فایل های این بخش هم حدود 5 دقیقه است.

در 2 بخش باقی مونده، Conversation یا همان بحث و گفتگو میان دو یا چند فرد که غالبا دانشجو هستن شکل گرفته و متقاضی باید به دقت به صحبت های این افراد گوش بده و اونها رو به خاطر بسپاره. مدت زمان هریک از فابل های این بخش از 2 تا 4 دقیقه متغیره.

جالب اینجا است که در هنگام اجرای هریک از فایل های شنیداری، تصاویری به داوطلب نشان داده میشه تا درک و فهم اون از کلیت موضوع افزایش پیدا کنه و بیشتر در فضای موضوع مورد بحث قرار بگیره.

شیوه پاسخگویی به سوالات لیسنینگ چگونه است؟

شیوه پاسخگویی در این قسمت نبستا جدید هست و داوطلب باید قبل از ورود به آزمون، حتما با اون آشنایی کامل داشته باشه. بدین صورت که بعد از اتمام هر یک از بخش های 6 گانه، سوال هایی در اختیار داوطلب قرار می گیره تا به اونها جواب داده بشه. در نتیجه، حضور ذهن در مورد لیسنینگ و دقت در هنگام پلی شدن هر یک از فایل ها، نقشی اساسی در ارائه پاسخ های صحیح داره.

نکته جالب دیگه در این رابطه هم اینکه داوطلب بعد از پاسخگویی به هریک از سوالت و آغاز سوال بعدی، به هیچ عنوان حق برگشت به سوالات قبلی و تصحیح اونها رو نداره، پس باید نهایت دقت خودش رو در همون مرتبه اول به کار بگیره.

به طور کلی 34 تا 51 سوال در بخش لیسنینگ تافل مطرح میشه و داوطلب به صورت متوسط برای پاسخگویی به هر سوال، 60 ثانیه وقت داره.

با رعایت چه نکاتی در بخش شنیداریِ آزمون تافل میشه نمره بالایی رو از این قسمت کسب کرد؟

1- در ابتدای هر فایل صوتی، نام افراد شرکت کننده در بحث، موضوع مورد بحث و … ذکر میشه. توجه و به خاطر سپردن هریک از این موارد میتونه راهنمای خیلی خوبی در پاسخگویی به سوالات باشه.

2- رئوس مطالب و کلمات کلیدی ای که در فایل صوتی گفته میشه رو یادداشت کرده و از تلاش برای نوشتن تمامی نکات خودداری کنین.

3- معمولا تصاویری در هر فایل صوتی به نمایش درمیاد که حاوی کلیدواژه همان بحثی هست که در فایل صوتی وجود داره؛ به خوبی به این کلیدواژه توجه داشته باشین.

بخش ریدینگ تافل

بخش ریدینگ تافل reading 

بخش ریدینگ تافل، یکی از مهترین قسمت های این آزمون بوده و نقطه قوت بسیاری از داوطلبین به شمار میره؛ تا اونجایی که بسیاری از افراد عملکرد ضعیف در این بخش رو به حساب نتیجه ضعیف در کل آزمون تافل میگذارن. این اهمیت بالای بخش ریدینگ، لزوم آشنایی قبلی شما با این بخش رو میرسونه؛ آشنایی ای که با خوندن متن زیر میتونین به صورت نسبی به دست بیارین!

بخش های ریدینگ

مهارت خواندن یا همان بخش Reading نخستین قسمت در آزمون تافل هست. این بخش از 3 یا 4 متن حدودا 700 کلمه ای تشکیل شده که پشت سر هم قرار گرفتن. تعداد سوالاتی که در مورد هر متن وجود داره، متغیره و مقدار ثابتی وجود نداره، اما به صورت میانیگن از 12 تا 15 سوال برای هر متن وجود داره و این یعنی اینکه مجموعا از 35 تا 55 سوال در بخش ریدینگ وجود خواهد داشت.

زمان پاسخگویی به سوالات هم از 60 تا 75 دقیقه متغیره. ضمن اینکه در آزمون کامپیوتریِ تافل، متن در سمت راست مانیتور به نمایش درمیاد و سوالات در سمت چپ قرار میگیره. همچنین برعکس بخش لیسنینگ تافل، این امکان برای متقاضی وجود داره که جواب های اشتباه خودش رو به راحتی تصحیح کنه.

نمره دهی در بخش ریدینگ آزمون تافل به چه صورتی است؟

حداکثر نمره کسب شده در بخش ریدینگ، 30 هست و نمره منفی ای هم برای پاسخ های اشتباه در نظر گرفته نمیشه. پس بهتره با تنظیم دقیق وقت خودتون، با آرامش به تمامی سوالات پاسخ بدین.

متون بخش ریدینگ در رابطه با چه موضوعاتی هستند؟

به طور کلی، متون بخش مهارت خواندن تافل در یکی از شاخه های زیر قرار میگیرن:

هنر: معماری، صنایع دستی، عکاسی، موسیقی، ادبیات و …

علوم تجربی: گیاهشناسی، حیوانشناسی، میکروبشناسی، آبزیشناسی، پزشکی و …

علوم فیزیکی: هواشناسی، ستاره شناسی، محیط زیست، شیمی و …

علوم اجتماعی: مردم شناسی، روانشناسی، تاریخ و …

و …

نکته قابل ذکر در مورد موارد فوق اینه که لازم نیست در شاخه های ذکر شده تخصص یا مهارت بخصوصی داشته باشین، بلکه آشنایی با نگارش آکادمیک این متون و … کفایت میکنه.

نکاتی برای آن که هرچه بهتر از پس بخش ریدینگ تافل بربیایید:

  • تا می تونید متون ” آکادمیک و دانشگاهی ” به زبان انگلیسی را مطالعه کنین. همیشه به خاطر داشته باشین که مطالب در کلیه قسمت های آزمون تافل و آیلتس در فضایی آکادمیک طرح میشن.
  • علاوه بر گسترش دایره اغلت خودتتون، سعی در به خاطر سپردن کلمات هم معنی یکدیگر رو هم داشته باشین و در این راه از فلش کارت ها بهره بگیرین.
  • از فرهنگ های معنانی استفاده کنین، اما از نوع انگلیسی به انگلیسی! به هیچ وجه در پی حفظ کردن معانی فارسی کلمات نباشین، چون کار بیهوده ای هست. هیچ فردی نمیتونه تمامی کلمات رو به زبان فارسی به خاطر بسپاره، پس روش صحیح رو یاد بگیرین: انگلیسی به انگلیسی.
  • سعی کنین بعد از یادگیری هر کلمه، در عبارتی خاص هم اون کلمه رو مشاهده کرده تا شیوه استفاده از اون رو هم متوجه بشین.
  • رئوس کلی متن رو در همان ابتدای کار فرا گرفته و به خاطر بسپارین. از کلمات ربط هم برای فراگیری ارتباط بین پاراگراف ها و وابستگی معنای این پاراگراف ها غافل نشین.

اسپیکینگ Speaking

در بخش اسپیکینگ تافل شما باید به شش سوال پاسخ بدهید و پاسخ های شما ضبط می شوند تا بعد از اتمام آزمون دو نفر پاسخ های شما را ارزیابی کنند و به آنها نمره بدهند. در اسپیکینگ تافل، بر خلاف اسپیکینگ آیلتس، صرفاً مهارت Speaking شما ارزیابی نمی شود، بلکه ترکیبی از مهارت های ریدینگ، لیسنینگ و اسپیکینگ با هم تست می شوند. در این بخش از آزمون تافل شما شش سوال خواهید داشت که دو سوال اول صرفاً اسپیکینگ هستند و در آنها شما باید به سوالی که از شما پرسیده شده پاسخ بدهید. به این دو سوال سوال های Independent یا مستقل می گویند، چون آنها فقط مهارت Speaking شما را ارزیابی می کنند. سوال های سوم تا ششم، که به سوال های Integrated یا تلفیقی هم معروفند، ترکیبی از مهارت های Speaking، Reading و Listening شما را ارزیابی می کنند و نام Integrated هم از همینجا می آید.

فراموش نکنید برای گرفتن یک نمره خوب در اسپیکینگ تافل، باید علاوه بر آشنایی با سوال ها، روی مهارت Speaking عمومی خودتان هم کار کنید. همچنین، تمرین مدیریت زمان یکی دیگر از مهارت هایی است که برای گرفتم نمره عالی در اسپیکینگ تافل لازم خواهید داشت.

تفاوت اسپیکینگ تافل با آیلتس

مدیریت زمان در اسپیکینگ تافل با اسپیکینگ آیلتس یک فرق اساسی دارد. در اسپیکینگ آزمون آیلتس یک ممتحن جلوی شما نشسته است و گاهی به شما اجازه می دهد بیشتر حرف بزنید یا گاهی از حالت چهره اش ممکن است بفهمید که دارید زیاد حرف می زنیید و باید پاسخ هایتان را کوتاه کنید. در آزمون تافل، اما، پاسخ شما در مدت زمان معینی ضبط می شود. پس اگر مثلاً در سوال ۵ شما در ۶۰  ثانیه فقط مشکل و دو راه حل را توضیح بدهید، چون دیگر وقتی نمانده تا در مورد راه حل پیشنهادی خودتان حرف بزنید، مقدار زیادی از نمره را از دست خواهید داد. یعنی هر قسمتی از پاسخ شما که بعد از ۶۰ ثانیه بیافتد دیگر اهمیتی ندارد. بنابراین باید مهارت های مدیریت زمان و نگاه کردن به زمان در حین صحبت کردن را تقویت کنید.

برای آزمون تافل منابع مختلفی ارایه شده است که ما در یک مقاله جامع بهترین منابع آزمون تافل را گردی آوری کرده ایم. همچنین جهت تعیین سطح خود می توانید در آزمون های ماک تافل ( آزمون های شبیه سازی شده) شرکت نمایید.

(54 امتیاز)-4.6/5

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.