نکاتی کاربردی در مورد چگونگی اخذ پذیرش کارشناسی ارشد در آلمان

  • توسط جلالیان ابراهیمی
  • 14:08 دی 13, 1397
  • ۱۵۲۳ بازدید
کارشناسی ارشد در آلمان
5.0
02

نحوه درخواست پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد آلمان

آیا به نحوه پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان توجه کرده‌اید؟ برای راهنمایی بیشتر درباره دریافت انواع مدارک کارشناسی ارشد در آلمان، نیازهای زبان، نحوه درخواست و نحوه دریافت ویزای دانشجویی را در مطلب زیر را مطالعه کنید.

انواع مدارک کارشناسی ارشد در آلمان

مدارک کارشناسی ارشد در آلمان معمولا به صورت متوالی یا غیر متوالی طبقه بندی می‌شوند. در نوع اول، پذیرش دانشجویان براساس دانش آکادمیکی است که در طول لیسانس کسب کرده اند. و در نوع دوم یعنی برنامه های غیرمتوالی، تمرکز بیشتر بر روی توسعه حرفه‌ای است و اغلب متقاضیان باید مدرک کارشناسی و برخی کارهای مرتبط با رشته مربوطه را یاد داشته باشند. اکثر استادان در آلمان درطول چهار ترم (دو سال) دوره را تمام می‌کنند، هرچند ممکن است برخی از آنها دوره را در زمان کوتاه تر و برخی دیگر زمان طولانی تری را مدنظر قرار دهند.

الزامات زبان

دانشجویانی که قصد دارند به زبان آلمانی در دانشگاه های آلمان به تحصیل مشغول شوند، باید در یکی از دو آرمون DSH و یا TestDaF نمره قبولی را به دست آورند. نکته قابل توجه اینکه آزمون DSH فقط در دانشگاه های مختلف آلمان ارائه شده اما آزمون TestDaF در مراکز آموزشی بی از 90 کشور جهان وجود دارد.

در حالی که در آلمان زبان اصلی آموزشی زبان آلمانی باقی مانده است، انتخاب های رو به رشدی در برنامه های آموزشی زبان انگلیسی به خصوص در سطح کارشناسی ارشد و دکتری و برای دانشجویانی که در برنامه های کوتاه مدت دانشگاهها شرکت می کنند، در دسترس قرار دارد. اگر تصمیم بگیرید که به زبان انگلیسی تحصیل کنید و زبان اول خود را آلمانی در نظر نگیرید، باید مهارت خود را با آزمون زبان انگلیسی مانند IELTS و TOEFL ثابت کنید.

تقاضا برای پذیرش در دوره کارشناسی ارشد در آلمان

مطابق کردن شرایط خود با hochschulzugangsberechtigung که به اختصار HZB ، و به معنای “شرایط ورود به آموزش عالی آلمان” می باشد، شرط اساسی و اصلی برای ورود به دوره ارشد در این کشور است.

دوره های مختلف برای برنامه های کارشناسی ارشد به طور مستقیم از طریق دانشگاه یا از طریق پورتال Uni Assist به صورت آنلاین ارائه می شوند. این یک سرویس متمرکز است که متقاضیان می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند و از طریق آن همه کسانی که تمامی الزامات مورد نیاز موسسات را تهیه کنند، ارزیابی می‌شوند. البته همانطور که ذکر شد همه دانشگاه های آلمانی از این سرویس استفاده نمی‌کنند. همچنین مدارک مورد نیاز در هر موسسه، توسط خود آن موسسه تعیین میشود، اما در نهایت در مواردی مشابه از شما خواسته می‌شود مثل یک کپی رسمی از شرایط تحصیلی خود، یک عکس گذرنامه، کپی پاسپورت و یک کپی از امتحانات مهارت زبان (اگر مناسب آن موسسه باشد) که آنها را ارسال نمایید. هزینه درخواست هم ممکن است در بعضی موارد، توسط شما پرداخت شود.

زمان ارسال درخواست

در بسیاری از دانشگاههای آلمان دو یا سه بار در سال پذیرش صورت می گیرد – برای شروع تحصیلات در ترم زمستان یا تابستان-. ترم تابستان از ماه مارس تا اوت در Fachhochschulen و از آوریل تا سپتامبر در دانشگاه ها و همچنین ترم زمستان نیز به ترتیب از سپتامبر تا فوریه و از اکتبر تا مارس آغاز می شود.

به طور کلی، برنامه های ثبت نام برای زمستان باید تا 15 ژوئیه و برنامه های ثبت نام تابستان تا 15 ژانویه انجام شود. مهلت های درخواست بین موسسات متفاوت است و هر موسسه ممکن است زمان های متفاوتی را برای برنامه کارشناسی ارشد تعیین کند. بنابراین زمان های اعلام شده را به دقت بررسی کنید. پیشنهاد میشود که درخواستها را حداقل 6 هفته قبل از اتمام مهلت، ارسال کنید تا بتوانید در زمان نیاز تصحیحات لازم و یا در صورت اضافه شدن اطلاعات، وقت کافی برای انجام تغییرات را داشته باشید.

ویزای دانشجویی در آلمان

دانشجویان از کشورهای اتحادیه اروپا، EEA یا سوئیس نیاز به ویزای تحصیلی در آلمان ندارند. این دانشجویان فقط باید در هنگام ورود به نزدیکترین دفتر رجیستری، ثبت نام کنند  و مجوز اقامت دریافت کنند. این نیز در مورد دانشجویان کشورهای استرالیا، اسرائیل، ژاپن، کانادا، نیوزلند، کره جنوبی و ایالات متحده نیز صادق است. دانشجویان آندورا ، برزیل، السالوادور، هندوراس، موناکو، سان ماریو و تایوان نیز می‌توانند این مسیر را برای گرفتن اقامت تحصیلی در آلمان طی نمایند.

دانشجویان از مناطق دیگر (از جمله ایران) باید از طریق نزدیکترین سفارت آلمان برای گرفتن ویزا اقدام نمایند. کسانی که قبلا در یک برنامه پذیرفته شده اند می‌توانند برای یک ویزای دانشجویی درخواست بدهند، در حالی که افراد دیگر باید در انتظار تایید یا نشستهای ورودی به عنوان متقاضی ویزا باشند. برای دریافت ویزا باید چندین بار  درخواست داده شود تا یک گذرنامه معتبر ارائه شود. همچنین تایید یک دانشگاه آلمانی که در آن برنامه هایی شامل بیمه سلامت و همچنین اثبات منابع مالی برای پوشش هزینه های زندگی، مورد نیاز است.

منبع: سایت تاپ یونی ور سیتی

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.