رایتینگ سمپل writing sample چیست؟ چگونه یک رایتینگ سمپل جهت اپلای نگارش کنیم؟ + نمونه رایتینگ سمپل

اگر جزو کسانی هستید که متقاضی تحصیل در کشورهای آمریکا و کانادا می باشید و به دنبال گرفتن پذیرش و اپلای در رشته های پژوهش محور هستید احتمالا به هنگام جست و جو در مورد دانشگاه های مختلف و مدارک و شرایط مورد نیاز به رایتینگ سمپل writing sample برخورده اید. حالا سوال اینجاست رایتینگ سمپل یا نمونه  نوشتار چیست؟

این نوع نوشته انواع مختلفی دارد مثل: ادبی، سیاسی و مشهورترین آن ها  که آکادمیک است. زمانی که به عنوان مدرک مورد نیاز برای اپلای در نظر گرفته شده است یعنی از شما خواسته شده تا در مورد کارهای آکادمیک خود توضیحی به صورت نوشتاری ارائه دهید، مثلا شما می توانید از پژوهش های سابق خود خلاصه ای تهیه کرده و در چند صفحه با فرمت خواسته شده ارائه دهید. بخشی از پروپوزال یا پایان نامه شما نیز می تواند به عنوان راتینگ سمپل در نظر گرفته شود. اگر هم قصد دارید مقاله ای که کار کرده اید را به عنوان رایتینگ سمپل ارائه دهید بهتر است مقاله ای که هنوز در دست بررسی است را انتخاب نکنید. می توانید چکیده ای از مقالات سابق خود را با در نظر گرفتن حجم درخواستی ویرایش کرده و به عنوان نمونه نوشتار برای دانشگاه مقصد ارسال کنید.

رایتینگ سمپل چه کاربرد هایی دارد؟

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که رایتینگ سمپل چه کاربردی دارد، همان طور که ممکن است بدانید در روند تکامل دانش زبانی، نوشتن آخرین مرحله تکامل است در واقع دانشگاه ها با قرار دادن  رایتینگ سمپل در بین مدارک مورد نیاز می خواهند توانایی فرد متقاضی را در نگارش یک متن علمی بسنجند تا بررسی کنند فرد تا چه حد می تواند سابقه علمی خود را به صورت یکپارچه و در قالب چند صفحه توضیح دهد بنابراین لازم است به فرمتی که مورد تایید دانشگاه مقصد است دقت کنید و به خوبی آن را نگارش کنید که در ادامه با توضیحاتی در مورد رایتینگ سمپل به شما کمک می کنیم.

نکاتی که می بایست درباره نگارش رایتینگ سمپل رعایت کنید:

  1. درک هدف کلی: همان طور که اشاره کردیم هدف دانشگاه یا کارفرما بررسی این نکته است که شما نحوی سازماندهی افکارتان چگونه است، این که چگونه می توانید مطابق به انتظارات به نگارش متنی بپردازید که در عین حال توانایی های شما را هم بیان کند. قطعا در نگارش با اهداف آکادمیک اهداف تحصیلی مدنظر و در نگارش برای موقعیت شغلی تمرکز بر نحوه ارائه مهارت ها می باشد.
  2. دستورالعمل ها را دنبال کنید: ممکن است نمونه هایی از رایتینگ سمپل های مختلف را بتوانید جست و جو کنید اما هر دانشگاه و یا هر کارفرمایی ساختار و دستور العمل خود را به عنوان معیار در نظر میگیرد و این یعنی علاوه بر توجه به کلیت نگارش ،می بایست فرمت و دستورالعمل مخصوص به آن ارگان و دانشگاه را رعایت کنید.
  3. ضعف رزومه خود را با نوشتن جبران کنید: ابتدا ممکن است رایتینگ سمپل را در کنار سایر مدارک بی اهمیت بدانید و گمان کنید در قیاس با آن ها از اهمیت کم تری در پذیرش گرفتن برخوردار است اما اینطور نیست، گاهی حتی رایتنیگ سمپل می تواند کمبود رزومه شما را در قیاس با سایرین جبران کند، ممکن است بپرسید چگونه،اگر برای موقعیت شغلی رایتینگ سمپل می نویسید با اشاره به مهارت های بالقوه ای که دارید و  متناسب با آن پوزیشن است می توانید کمبود تجربه را پوشش دهید و اگر برای موقعیت آکادمیک می نویسید با اشاره به مهارت های بالقوه ی خود در حیطه تحقیق و پژوهش می توانید آن ها را متقاعد کنید که فرد مناسبی هستید که در این قسمت راتینگ سمپل شبیه به انگیزه نامه می شود.
  4. رعایت نکات گرامری و نگارشی: اگر مهارت خوبی در نوشتن به زبان مورد نظر دانشگاه مقصد را ندارید (غالبا به انگلیسی) می توانید پس از نگارش متن به فارسی از شخصی متخصص و مطمئمن بخواهید آن را برای شما ترجمه کند. اگر هم مهارت زبانی کافی را دارید بهتر است به چند نفر بدهید تا متن شما را بازخوانی و در صورت نیاز اصلاح کنند. علائم نگارشی هم جزو بدیهیات هر گونه نگارش آکادمیک است که شاید در متون مربوط به کارفرمایان توجه آنچنانی به آن ها نشود.
  5. به موضوع مقاله خود توجه کنید: بهتر است در نگارش راتینگ سمپل از مقالات و موضوعاتی بنویسید که بیشتر با رشته و دانشگاه مقصد مدنظرتان مرتبط است. مثلا اگر تعداد زیادی مقاله و مهارت دارید سعی کنید زمینه های پژوهشی اساتید مربط به رشته ی خودتان در دانشگاه مقصد  از طریق موتور های جست وجو تحقیقاتی مختلف پیدا کرده و مقاله هایی را برای توضیح انتخاب کنید که متناسب با آن زمینه ها می باشد،بدین ترتیب شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش خواهید داشت.
  6. پرهیز از حاشیه پردازی: رایتینگ سمپل غالبا بین 2 تا 4 صفحه می بایست تنظیم شود و  شما باید تلخیصی از کارهای علمی خود ارائه دهید بنابراین همان توصیه ای که برای نوشتن انگیزه نامه می کنیم در نگارش رایتینگ سمپل هم داریم. متن شما می بایست جامع،یکپارچه و متمرکز بر هدف باشد و ارائه ی اطلاعات اضافه  از ارزش کار شما می کاهد.
  7. ارجاعات معتبر داشته باشید: در متنی که می نویسید و به کارهای علمی خود اشاره می کنید قطعا نیاز دارید تا به منابع مختلفی که الهام بخش شما برای انجام آن پروژه یا مقاله شده اند اشاره بکنید و ارجاعاتی بدهید، سعی کنید مقالاتی که انتخاب می کنید برای ارجاع در مجلاتی با رنک علمی بالا به چاپ رسیده باشند و خیلی از زمان انتشار آن ها نگذشته باشد.
  8. شروع با مقدمه ای مناسب: اساتید به علت کمبود وقت نمی توانند تمامی قسمت هایی که متقاضیان ارسال می کنند با دقت بخوانند بنابراین قسمت هایی که مهم است در اولویت توجه آنان قرار دارد،یکی از قسمت های مهمی که بهتر است در نگارش دقت لازم را بعمل آورید مقدمه است. مقدمه باید جذاب و در عین خلاصه و به دور از کلیشه سازی و اغراق باشد و مرتبط با موضوعی باشد که در ادامه به توضیح آن میپردازید. مقدمه اگر با بدنه و نتیجه گیری انتهایی سنخیت نداشته باشد کیفیت کار شما بالا نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:  بورسیه فول فاند دانشگاه بیلکنت ترکیه برای رشته های مختلف

رایتینگ سمپل

ساختار کلی رایتینگ سمپل چگونه است؟

این نوشته هم مانند اغلب نوشته های آکادمیک دارای سه بخش اصلی است:

  1. مقدمه: معرفی ما از موضوعی که قرار است درموردش بنویسید و غالبا در رایتینگ سمپل یک پاراگراف است.
  2. بدنه: در این قسمت می بایست ایده ها و اشارات مطرح شده در مقدمه به صورت مشروح توضیح داده شود.
  3. نتیجه گیری: آن چه در نهایت خلاصه ی متن شما و نتیجه انتهایی کارتان است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده نمونه رایتینگ سمپل در این لینک نمونه و توضیحات دانشگاه هاروارد آمریکا برای رایتینگ سمپل مدنظر دانشگاه ها ارایه شده است.

3.4/5 - (9 امتیاز)

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.