شرایط اقامت تحصیلی

معرفی شرایط اقامت و کار پس از تحصیل در کشور های مختلف

اکثر دانشجو های خارجی قصد دارند پس از تحصیل در کشور مقصد، آن جا اقامت کنند و مشغول به کار شوند. بنابراین بهتر است قبل از تقاضا برای اخذ پذیرش و اپلای به هدف بلند مدت خود فکر کنید و بعد دست به انتخاب و سایر اقدامات لازم بزنید.

در اغلب کشور ها دانشجویان بعد از اتمام تحصیل مدتی وقت دارند تا کار مرتبط با رشته ی تحصیلی خود را پیدا کنند و در این صورت می توانند برای تغییر نوع ویزای خود سایر اقدامات لازم را انجام دهند، البته هر کشور با توجه به قوانین خاص خودش عمل می کند مثلا دانشجویان خارجی در فرانسه می بایست بعد از تحصیل این کشور را ترک کنند در حالی که آلمان و انگلیس بازه 6 ماهه ای را تعیین می کنند تا دانشجو بتواند کار متناسب با شرایطش را پیدا کند.

برخی از کشور ها به دانشجو در حین تحصیل هم اجازه کار پاره وقت را می دهند اما اگر ویزای دانشجو فقط برای دوره هایی کوتاه تحصیلی باشد مانند تحصیل در کالج های مختلف یا دوره های فنی و حرفه ای، فرد اجازه کار در حین تحصیل را ندارد.

شرایط اقامت پس از تحصیل در کشور های آسیایی

بیشتر کشور های آسیایی به دانشجو اجازه اقامت پس از تحصیل در صورت یافتن کار را می دهند. برخی از آن ها مانند چین قوانین سخت گیرانه تری به نسبت سایر کشورهای آسیایی و اروپایی برای کار دانشجویان در حین تحصیل دارند. دانشجویان بین المللی بعد از تحصیل در کشور هایی مانند: گرجستان، ارمنستان، چین، ترکیه و امارت و مالزی … می توانند در صورت یافتن کار، اقامت موقت دریافت کنند و برای مدتی مشغول به کار باشند.

کشور هایی که اقامت دائمی بعد از تحصیل می دهند

کشورهای اتحادیه اروپا (فرانسه، آلمان، بلژیک، سوئد، سوئیس…)، آمریکا، کانادا، استرالیا و … از جمله کشور هایی هستند که در ابتدا برای اعطای ویزا به افراد سخت گیری های بسیاری دارند اما بعد از فارغ التحصیلی امکان اقامت را برای دانشجویان فراهم می کنند. برای اخذ ویزای این کشور ها می بایست افراد با رزومه های قوی، مدرک زبان، تمکن مالی مناسب و شرایط جسمانی سالم اقدام کنند.

در ادامه لیست کشور هایی که بیشترین متقاضی را برای اقامت بعد از تحصیل دارند می آوریم و اندکی راجع به شرایطشان توضیح می دهیم.

بیشتر بخوانید:  توصیه نامه (Recommendation) چیست؟ آموزش نگارش توصیه نامه + نمونه توصیه نامه

اقامت تحصیلی کانادا

تبدیل ویزای تحصیلی در کانادا

کانادا اولین و محبوب ترین کشور دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی برای ادامه تحصیلات و اقامت می باشد. این کشور با داشتن نرخ بالای مهاجر پذیری و شرایط و امکانات مناسب اقتصادی، فرهنگی و آموزشی، هرساله متقاضیان زیادی برای دریافت ویزا جذب می کند.

از جمله روش هایی که اشخاص می توانند اقامت کانادا بعد از تحصیل را دریافت کنند:

  1. دریافت مجوز کار
  2. سرمایه گذاری
  3. ازدواج
  4. برنامه مهاجرت استانی
  5. برنامه اقامتی PEQ
  6. برنامهTRV

1-دریافت مجوز کار: افراد بعد از اتمام تحصیلات خود در صورت یافتن شغل مرتبط با رشته در مدت معین مشخص شده می توانند اقدام به دریافت مجوز کاری کنند، مدت زمان اعتبار این جواز با مدت زمانی که فرد در کانادا مشغول به تحصیل بوده است برابر است یعنی اگر فرد دو سال مشغول به تحصیل باشد اعتبار جواز کار وی هم از دو سال بیشتر نخواهد بود. ضمنا به افراد زیر18سال  و کسانی که طول مدت تحصیلشان کم تر از هشت ماه باشد مجوز کاری اعطا نمی شود.

2-سرمایه گذاری: افراد بعد از تحصیل اگر از شرایط مالی مناسب برخوردار باشند می توانند در کالج ها و دانشگاه های کانادا سرمایه گذاری کنند البته می بایست سایر شرایط سرمایه گذاری نظیر: سن، شهرهای مناسب، داشتن مدرک زبان فرانسه یا انگلیسی و سابقه ی مدیریتی در رزومه فرد، از جمله شرایطی است که فرد باید واجد آن ها باشد.

3-ازدواج: اگر دانشجو در مدت تحصیل خود با فردی کانادایی ازدواج کند می تواند اقامت کانادا را دریافت کند اما مجموع 4 سال که 2 سال تحصیل و 2سال زندگی با فرد کانادای است را می بایست در سابقه خود داشته باشد.

4-برنامه ی مهاجرت استانی: در این برنامه، فرد بعد از فراغت از تحصیل با درخواست کار می تواند شهروند کانادا باشد.

5-برنامه اقامتی PEQ: افراد فارغ التحصیل در کبک می توانند بعد از تحصیل می توانند درخواست مجوز کار اقامت دائم  کنند.

6-برنامهTRV: یکی دیگر از برنامه های دریافت اقامت دائم کانادا که نسبت به سایرین سخت تر و طولانی مدت تر است این برنامه است.

شرایط تبدیل ویزا در کانادا

  • متقاضی می بایست تا 90 روز بعد از فارغ التحصیلی درخواست مجوز کار دهد.
  • تحصیلات شخص می بایست به صورت تمام وقت و در دانشگاه معتبر تحصیل کرده باشد.
  • سن متقاضی باید بالای 18سال باشد.
  • طول مدت تحصیل وی زیر هشت ماه نباشد.

شرایط عمومی اقامت در آلمان

به علت وجود دانشگاه های معتبر در این کشور و شرایط مناسب اقتصادی، آلمان جزو مناطق محبوب برای دانشجویان بین المللی است.

برای دریافت اقامت دائم در آلمان، فرد می بایست 5 سال بعد از اقامت موقت در صورت یافتن شغلی که بتواند نیاز ها و مخارج خود و یا احیانا خانواده اش را تامین کند و تسلط داشتن به زبان آلمانی می تواند برای دریافت اقامت دائمی اقدام کند.

بیشتر بخوانید:  معافیت تحصیلی برای اپلای و مهاجرت تحصیلی مشمولین خدمت سربازی سال 1402

همان راه هایی که برای اقامت دائم پس از تحصیل در کشور کانادا مطرح کردیم برای آلمان هم می توان در نظر گرفت، متقاضیان از طریق ازدواج در حین تحصیل، سرمایه گذاری در آلمان و یا یافتن شغل در این کشور می توانند اقامت دائم اخذ کنند.

دانشجویان بعد از 18 ماه در آلمان می بایست کار پیدا کنند.

شانس دانشجویانی که به زبان آلمانی تسلط دارند برای یافتن شغل بیشتر است.

بلوکارت آلمان: دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد از شانس بیشتری برای دریافت بلوکارت برخوردارند، همچنین کسانی که پیشنهاد کاری از شرکت های آلمانی دارند با احتمال بیشتری اقامت و بلوکارت دریافت می کنند.

اقامت پس از تحصیل در استرالیا

دانشجویان بعد از تحصیل در استرالیا با تغییر نوع ویزای خود می توانند اقامت این کشور را دریافت کنند. ویزای 485 استرالیا در واقع ویزای کاری این کشور است و شخص متقاضی می بایست حداکثر شش ماه قبل اقدام برای اخذ این نوع ویزا، تحصیلات خود را تمام کرده باشد. حداقل مدت مجاز برای تحصیلات جهت اخذ این ویزا 2 سال است و در طی این دو سال وی حداقل 16ماه در حال تحصیل تمام وقت بوده است.

دریافت این ویزا در صورت مهیا بودن تمامی شرایط فرد حدود 4 ماه طول می کشد.

دریافت کارت قرمز سفید اتریش

فارغ التحصیلانی که قصد دریافت اقامت از طریق کار دارند می بایست 5سال مشغول به کار قراردادی باشند که حقوق و دستمزدی بیشتر از 2000 یورو در ماه داشته باشد البته باید توجه کرد که طول مدت تحصیل جزو دوران کاری حساب نمی شود.

اگر فردی با اتریشی ازدواج کرد، می بایست  3 سال از ازدواج آن ها گذشته باشد تا بتواند اقامت بگیرد.

کارت سفید و قرمز اتریش به مدت 12ماه اعتبار دارد و به دارنده اجازه می دهد تا برای یک کارفرما مشغول به کار شود.

واجدین دریافت این کارت:

  • فارغ التحصیلان کالج ها و دانشگاه های اتریش
  • کارگران مهم خود اشتغال
  • کارگران دارای مهارت و مشغول به کار در پروژه های مهم

اقامت تحصیلی آلمان

سایر نکات مربوط به اقامت بعد از تحصیل

همان طور که اشاره شد 3 روش اصلی برای دریافت اقامت دائمی بعد از تحصیل

  1. یافتن کار مرتبط با رشته ی تحصیلی
  2. ازدواج با تبعه ی آن کشور(مدت متغیر برای هر کشور)
  3. سرمایه گذاری در آن کشور می باشد.
  • در برخی کشور ها فرد از طرق مختلقی می تواند شهروندی را دریافت کند مثل اکسپرس اینتری در کانادا یا لاتاری در آمریکا.
  • هر کشور، میزان درآمدی معین برای هر ماه در نظر دارد تا بتواند شهروندی فرد را قبول کند و زیر این حداقل درآمد فرد نمی تواند اقامت دائم را دریافت کند.
  • اگرچه تسلط به زبان انگلیسی در اغلب کشور ها برای تحصیل کفایت می کند اما دانشجویانی که به زبان کشور مقصد تسلط داشته باشد شانس بیشتری برای یافتن شغل دارند.
5/5 - (2 امتیاز)

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.