اسکالرشیپ

معرفی اسکالرشیپ scholarship و تفاوت آن با فلوشیپ fellowship

زمانی که قصد ادامه تحصیل به صورت حرفه‌ای و بین‌المللی را در سر داشته باشید؛ با هزاران اصطلاح و کلمه آشنا می‌شوید که در وهله اول شاید شما را کمی سردرگم کند. جای نگرانی نیست! زیرا این واژه‌ها ناآشنا هستند و بعد از مطالعه درباره آن‌ها متوجه می‌شوید که چقدر سهل و ممتنع است. در این مطلب به تعاریف اسکالرشیپ و فلوشیپ می‌پردازیم.

اگر عزم خود را جزم کرده‌اید که آینده تحصیلی موفقی را برای خود بسازید، لازم است تا همه چم و خم کار را فرا گیرید. در این صورت شاید شانس خود را چند مرحله برای رسیدن به دانشگاهی معتبرتر افزایش دهید. پس در گام اول با تمام اصطلاحات و کلمات تخصصی آشنا شوید تا عملکردی بهتر و عاقلانه‌تر داشته باشید.در اینجا ما شما را با و اصطلاح که مرتبط با تحصیل رایگان است؛ مانوس می‌کنیم.

اسکالرشیپ؛ بورسیه‌ای رایگان

اسکالرشیپ در واقع همان بورسیه تحصیلی است. بورسیه تحصیلی را باید معادل کمک هزینه‌ای دانست که دانشگاه‌ها، مراکز علمی و یا موسسات خیریه به دانشجویان واجد شرایط، اعطا می‌کنند. معمولا این بورسیه برای تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) لحاظ می‌شود.

به واقع اسکالرشیپ تحصیلی را  باید به عنوان یک جایزه با کمک مالی برای دانشجویان تلقی کرد که قصد ادامه تحصیل در مقاطع عالیه را دارند. معیارهای مختلفی برای اعطا این بورسیه‌ها در نظر گرفته می‌شود که منعکس کننده اهداف موسس و بنیان‌گذار آن است. نکته مهم در خصوص این کمک هزینه آن است که رایگان می‌باشند و دانشجو بابت آن هزینه پرداخت نمی‌کند. معمولا در اسکالرشیپ این هزینه ماهانه ادا می‌گردد.

این کمک هزینه شامل مواردی همچون شهریه دانشگاه، وسایل کمک آموزشی، خوابگاه یا محل اقامت، خوراک، بیمه، سفر و موارد دیگر (بسته به سیاست‌های دانشگاه قبول شده دارد)، می‌شود.

فلوشیپ و اسکالرشیپ

فلوشیپ؛ کمک هزینه‌ای با اما و اگر

در قامت معنا فلوشیپ را باید همان بورسیه تحصیلی معنا کرد که البته دارای تفاوت‌های با اسکالرشیپ است.

در اسکالرشیپ دانشگاه یا موسسه آموزشی موظف می‌شود که تمامی هزینه‌های تحصیلی دانشجو را متقبل شود. اما در فلوشیپ اما و اگر برای پرداخت هزینه وجود دارد که هنگام فراخوان، دانشگاه نوع و سقف کمک هزینه را مشخص می‌نمایند.

در این حالت ممکن است دانشگاه مورد نظر فقط تامین کننده شرایط تحصیلی باشد و هیج هزینه‌ای را تقبل نکند. یعنی برای افراد شرایطی را پدید می‌آورند که امکان کار تحقیقاتی یا تحصیلی فراهم گردد اما حمایت مالی صورت نگیرد. در برخی از دانشگاه‌ها امکان استفاده از کتابخانه و دیگر مکان‌ها وجود دارد.

تمایزهای اصلی اسکالرشیپ و فلوشیپ

شاید تفاوت‌های این دو بورسیه تحصیلی برای بسیار گنگ و نامفهوم باشد و تمیز دادن آن‌ها را کاری سخت بدانند. با ارائه چند توضیح به بیان تفاوت های اسکالرشیپ و فلوشیپ می‌پردازیم:

  • مهم‌ترین تفاوتی که می‌توان بین اسکالرشیپ و فلوشیپ قائل شد آن است که، اسکالرشیپ یک کمک مالی در دسترس محسوب می‌شود. در واقع نمی‌توان بورسیه‌ای را بدون کمک مالی فرض کرد.
  • به طور مثال، زمانی که دانشگاه‌های همچون ام آی تی یا هاروارد فراخوان اعطا بورسیه برای دانشجویان فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل اعلام می‌کند؛ بدان معنا است که موسسه تحقیقاتی یا صندوق مالی دانشگاه قصد ارائه کمک هزینه کامل و یا محدود را دارد. مهم‌ترین عامل در این نوع موقعیتی است که دانشگاه فراهم آورده نه حمایت مالی که صورت می‌دهد.
  • کمک هزینه‌ها را نباید همیشه مالی در نظر گرفت. گاهی ایجاد موقعیت تحصیلی یا تحقیقی توسط آن نهاد علمی، کمکی است که به توسعه علم افراد می‌انجامد. به طور مثال دانشگاه‌هایی همانند کمبریج یا آکسفورد اعلام اعطای بورسیه می‌کنند که این بورسیه فقط منوط به ایجاد شرایط و در اختیار قرار دادن محیط دانشگاه مانند کتابخانه، میز تحریر و مواردی از این قبیبل است. اکثر محققان شهیر یا نهادهای اجتماعی از این فرصت بهره می‌جویند تا در قالب نام و شهرت آکادمیک آن موسسه کارهای تحقیقاتی خود را به سرانجام برسانند. حتی ممکن است در آینده به عضویت یک دپارتمان یا کالج معین درآیند.
  • یکی دیگر از وجوه تفاوت این دو اصطلاح آن است که، اسکالرشیپ برای مقاطع پایین‌تر از تحصیلات تکمیلی (یعنی قبل از دانشگاه) هم امکان پذیر است. اما با توجه به شرایط که برای فلوشیپ اشاره کردیم همچین چیزی امکان پذیر نیست.
  • اسکالرشیپ به دانشجویانی که در سطوح بالای تحصیلی هستند، تعلق می‌گیرد در صورتی که فلوشیپ به افرادی با تجربه و جهت کارهای علمی اعطا می‌شود.

اسکالرشیپ

سخن آخر

در این مطلب سعی شد تا با دو مفهوم اسکالرشیپ و فلوشیپ آشنا شویم و به وجوه تمایز هر یک بپردازیم. اگر بخواهیم به یک جمع‌بندی کوتاه در این خصوص دست یابیم، باید گفت: اسکالرشیپ در واقع یک بورسیه تحصیلی است که در سطوح گوناگون (قبل از ورود به دانشگاه و یا تحصیلات تکمیلی) به افراد اعطا می‌شود. هزینه‌های تحصیلی و زندگی دانشجو در این مدت کاملا رایگان است و توسط نهاد مذکور پرداخت می‌شود.

اما فلوشیپ یک موقعیتی علمی برای افراد به وجود می‌آورد که با توجه به اعتبار دانشگاه و یا موسسه علمی به کار تحقیقی و یا تحصیلی خود بپردازند. این نوع بورسیه فقط به افراد دارای مدارج سطوح بالا و با تجربه تعلق می‌گیرد. در این مورد و بسته به نوع سیاست‌های آن نهاد ممکن است هزینه‌ای پرداخت شود و یا در حد ارائه خدمات دانشگاهی بسنده کنند.

اگر شما هم قصد ادامه تحصیل به صورت بورسیه را دارید، ضمن آگاهی از تمام شرایط و امکانات دانشگاه مورد نظر اطمینان حاصل کنید و هیچ نکاتی ولو ریزی را از قلم نیندازید.

(104 امتیاز)-4.6/5

1 پرسش

  • سلام بر شما و خیلی ممنون…ببخشید پس فاند و half-fund بە چە معناست؟ چە فرقی با این دو دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.