معرفی مجلات معتبر خارجی و داخلی برای چاپ مقالات: مراحل پذیرش و چاپ مقالات
امروزه شاهد گرایش و تمایل دانشجویان و پژوهشگران به نگارش و چاپ مقالات معتبر هستیم. به همین مناسبت مجلات علمی متعددی جهت چاپ مقالات در دسترس قرار گرفته اند و فرایند پذیرش و چاپ مقالات را پیگیری مینمایند. مجلات معتبر علمی در سطح جهانی نیز به طور مداوم توسط موسسات معتبری رونمایی میشوند. روشن است که چاپ مقالات در مجلات علمی آثار مثبتی به همراه دارد. شما با چاپ مقاله در مجلات معتبر نه تنها اعتبار خود را بالابرده بلکه نتایج تحقیق و تلاش خود را نیز به دیگران معرفی مینمایید. از دیگر سو اعتبار و ارزش مقاله زمانی است که علاوه بر نوآوری موضوع و موثر بودن پژوهش صورت گرفته، مقاله مورد نظر در مجله ای معتبر نیز مورد پذیرش قرار گرفته و سپس چاپ شود. در همین راستا لازم است فردی که قصد چاپ مقاله در یکی از مجلات دارد با انواع این مجلات و اعتبار آنان آشنا شده و سپس با آگاهی لازم در این خصوص تصمیم گرفته و مقاله خود را برای ارزیابی و طی فرایند پذیرش و چاپ ارسال نماید.
ما در این نوشتار قصد داریم شما را با مجلات معتبر جهت چاپ مقالات و جزئیات ویژه آن آشنا نماییم. پس اگر به دنبال چاپ مقاله و انتخاب ژورنال معتبر هستید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
مجلات معتبر خارجی
پایگاه تامسون رویترز
این پایگاه بزرگترین ارائه دهنده مجلات معتبر علمی میباشد و مجلات این پایگاه در سطح دنیا شناخته و مطرح است. پذیرش مقالات در این پایگاه به صورت انگلیسی است و در تمامی زمینه های علمی آماده پذیرش مقالات میباشد. از آن جایی که فرایند داوری مقالات کمی دشوار است براین اساس زمان پاسخگویی نیز طولانی خواهد بود. برخی از ژورنال های این پایگاه دارای ایمپکت فکتور و برخی دیگر بدون ایمپکت میباشند. که پذیرش در ژورنالهای بدون ایمپکت فکتور تضمینی و با پرداخت هزینه میباشد و در ژورنالهای ایمپکت دار به صورت رایگان و بدون هیچگونه تضمینی مقالات پذیرفته میشوند. جهت اعتبار سنجی مجلات این پایگاه میتوانید به این آدرس (لینک سایت) مراجعه نمایید.
پایگاه اسکوپوس
اسکوپوس دومین جایگاه در میان پایگاه های معتبر چاپ مقالات را به خود اختصاص داده است. مجلات این پایگاه در همه زمینه های علمی اقدام به چاپ مقالات مینمایند. پذیرش در این ژورنال ها تضمینی و با اخذ هزینه چاپ از نویسنده میباشد. علاوه براین استناد به مقالات علمی اسکوپوس رایگان است. جهت اعتبارسنجی مجلات این پایگاه میتوانید به این آدرس (لینک سایت) مراجعه نمایید.
پایگاه پابمد
این پایگاه مربوط به مقالات علمی حوزه های پزشکی و پیراپزشکی است که اعتبار بالایی نیز دارند. چاپ مقاله در مجلات پابمد به صورت پولی و تضمینی میباشد. برای اعتبار سنجی مقالات این پایگاه میتوانید به این آدرس (لینک سایت) مراجعه نمایید.
مجلات معتبر داخلی
مجلات علمی پژوهشی: معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ترتیب بندی این نشریات را انجام میدهد. درواقع معتبرترین مجله برای چاپ مقالات داخلی مجله علمی پژوهشی میباشد. در این نوع مجلات مقالاتی که حاوی اطلاعات تازه در خصوص موضوعات علمی است پذیرفته میشوند.
این مقالات میبایست از ویژگی اصالت و ابداع برخوردار باشند چنانکه مخاطبان آن، اساتید دانشگاه، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مراکز پژوهشی هستند.
مجلات علمی ترویجی: مقالات علمی ترویجی به مقالاتی که به ترویج یکی از رشته های علوم می پردازد گفته میشود. درواقع این مقالات سطح آگاهی و دانش خواننده را ارتقاء میبخشد.
مقاله علمی ترویجی مروری می تواند خلاصه ای از مقالات و منابع موجود باشد لیکن پلان بندی خاص خود را دارد و اطلاعات گذشته را به صورت خلاصه در ساختار و نظمی جدید ارائه میدهد. همچنین ممکن است مقاله علمی ترویجی تفسیری جدید از مقالات و تحقیقات گذشته ارایه نماید یا تفسیر بدیع خود را با اطلاعات گذشته در هم آمیزد.
مجلات علمی تخصصی: این مجلات علی الاصول وابسته به برخی سازمان ها و نهادهای خاص بوده و مباحث تخصصی در یک زمینه را بررسی و ارایه مینمایند. جالب است بدانید که این مجلات هیچ گونه امتیاز و مجوز علمی را از سازمان های مربوطه مثل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا حوزه علمیه دریافت نکرده اند و فقط با هدف اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی های قشر خاصی از افراد جامعه اقدام به چاپ مقالات مینمایند.
پایگاه isc
پایگاه isc از مجلات معتبر داخلی میباشد و مقالات آن مرتبط با تمام زمینه های علمی است. مقالات این پایگاه به صورت تضمینی پذیرش نمیشوند و هزینه چاپ از نویسنده دریافت میشود. لازم به ذکر است که هزینه چاپ مقاله و زمان داوری در هر یک از پایگاه های مذکور بسته به نوع مجله متفاوت خواهد بود.
مجلات معتبر چه ویژگی هایی دارند؟
- مجلات معتبر دارای هیئت داوران سطح بالا و مطرح میباشند.
- مجلات معتبر معمولا در فهرست مجلات ISI نمایه میشوند.
- دارای ضریب تاثیر بالا هستند.
- با زمینه کاری تان مرتبط باشند
مراحل پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر
- ترجمه: مجلات تخصصی خارجی مقالات را به زبان انگلیسی پذیرش میکنند و در همین راستا ترجمه تخصصی مقاله الزامی است. ترجمه مقالات تخصصی میبایست روان و همراه با دقت کافی باشد.
- بعد از ترجمه نوبت به ویرایش مقاله می رسد. در این مرحله ایرادات نگارشی و دستور زبانی مقاله اصلاح و بررسی میشود. دقت داشته باشید که اگر ایرادی در مقاله شما وجود داشته باشد مورد ایراد داوران قرار میگیرد و سبب رد مقاله خواهد شد.
- مرحله سوم اعتبار سنجی میباشد در این مرحله میبایست مقاله را اعتبار سنجی کرده و ژورنال مناسب با سطح کیفی و حوزه نگارشی مقاله انتخاب نمایید. برای اعتبار سنجی و اطمینان حاصل کردن از اعتبار هر مجله میبایست به سایت رسمی هر مجله مراجعه نمایید. لیست مجلات دارای اعتبار هر مجله در سایت رسمی آن قابل دسترسی میباشد و شما با مراجعه به آدرس هر سایت میتوانید با وارد نمودن عنوان و issn مجلات از اعتبار آنها اطمینان حاصل نمایید.
- ویرایش و بازبینی کلی: این مرحله به منظور اصلاح هرگونه ایراد احتمالی علمی یا نگارشی انجام میشود.
- ارسال به مجله مورد نظر جهت داوری
- بعد از ارسال مقاله به مجله مورد نظر مقاله ابتدا توسط سردبیر بررسی و سپس به بخش داوری ارسال میشود. هر مجله تعداد 6 یا 7 نفر داور وجود دارد که هر یک مقاله را بررسی و داوری میکنند و نتیجه نهایی را اعلام میکنند. براساس اعلام نتیجه نهایی هریک از داوران تصمیم به قبول یا رد مقاله گرفته خواهد شد.
- بعد از تعیین نتیجه داوری از طرف سر دبیر نامه ای به نویسنده مقاله ارسال میشود که حاوی گزارشی از نتیجه بررسی داوران است و در آن به بازبینی یا اصلاح متن اشاره شده است. بعد از طی مراحل فوق مقاله آماده است.
ارسال مقالات به مجلات داخلی
مجلات علمی داخلی درواقع مجلاتی هستند که از اعتبار زیادی برخوردار و غالبا توسط یکی از دانشگاه های معتبر کشور حمایت میشوند. این مجلات مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حوزه علمیه نیز میباشند. لیست مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی در فواصل زمانی مختلف از طریق وزارت علوم اعلام می گردد. جهت تایید اعتبار مجلات داخلی میبایست از طریق این لیست اطمینان حاصل نمایید. لیست مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی وزارت علوم در تمامی دانشگاهها، مراکز پژوهشی، وزارتخانهها و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی مورد استناد قرار میگیرد.
پذیرش مقاله در مجلات معتبر داخلی به خصوص مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی بستگی به محتوای مقاله و رعایت اصول و شرایط شکلی طبق شیوه نامه آن مجله دارد. در واقع اصالت و نوآوری علمی و رعایت شیوه نامه نگارش مجله از بدیهی ترین شرایط موجود است. گفتنی است فرایند داوری و بررسی مقالات در این گونه مجلات تقریبا طولانی بوده و برای کسی که به دنبال تقویت رزومه و یا قبولی در مقطع دکتری میباشد لازم است که از مدت ها قبل مقاله خود را آماده نموده و سریع تر به مجله مدنظر خود ارسال نماید تا فرایند بررسی و داوری زودتر به اتمام رسد. به هرحال نقش مقالات معتبر علمی در تقویت رزومه فرد و آمادگی جهت قبولی در مقطع دکتری انکارناپذیر است و در حال حاضر بسیاری از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به صورت جدی این مراحل را دنبال میکنند. همچنین اغلب دانشجویان پس از نگارش پایان نامه و انجام پژوهش های متعدد، قصد دارند تا حاصل تحقیقات خود را به صورت یک مقاله به نگارش در آورند تا علاوه بر انتقال تجربیات خود به محققان بعدی از آثار مثبت چاپ مقالات معتبر و تقویت رزومه نیز بهره مند شوند.
در ادامه میتوان به برخی از علل رد شدن مقالات در مجلات علمی اشاره نمود که به صورت زیر است:
- عدم وجود ارتباط موضوعی میان محتوای مقاله و مجله مدنظر
- زمانی که همان مقاله در مجله ای دیگر درحال بررسی است
- نگارش مبهم
- عدم رعایت شیوه نامه مجله
- مبهم بودن فرضیه در پژوهش
- ارائه نکردن شواهد معتبر برای آزمون پژوهش
- ضعف در تحلیل
- روش نادرست تحقیق
- نتیجهگیری نادرست و نامناسب
- رعایت نکردن اصول اخلاقی پژوهش و کپی برداری از آثار دیگران
هزینه چاپ مقالات با توجه به مجلات مختلف میتواند متفاوت باشد. حدود قیمت چاپ مقاله برای نشریات داخلی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان میباشد و به ۲ تا ۳ میلیون تومان هم میرسد. البته ممکن است مجلات مختلفی قیمت هایی بالاتر یا پایین تر از این موارد را نیز اعلام نمایند.
بدون پرسش