آیلتس

ielts exam


آشنایی با آزمون آیلتس IELTS و آمادگی برای آن در سال 2024

آزمون آیلتس یا International English Language Testing System برای سنجش مهارت داوطلبین تحصیل، کار یا اقامت در جوامع انگلیسی زبان طراحی شده است. اصل امتحان توسط واحد Local Examination Syndicate دانشگاه کمبریج ، The British Council و مرکز IELTS استرالیا برگزار می شود و همچنین سایر مراکز برگزار کننده این آزمون در همه جای جهان وجود دارند . آزمون آیلتس از چهار بخش خواندن، نوشتن، شنیدن و مکالمه تشکیل شده است که هیچ وقت استراحتی در بین آنها وجود ندارد.

همچنین مصاحبه ما را با یکی از شرکت کنندگان این آزمون که نمره 7.5 آیلتس را اخذ کرده اند، در کانال یوتیوب بورسیه پلاس مشاهده نمایید.

نمره بندی آزمون آیلتس

نمره بندی آزمون آیلتس بین ۰ تا ۹ است و نمره قبولی برای این آزمون وجود ندارد، اما به طور معمول نمره ۵ متوسط و نمره ۶ به بالا خوب تلقی می‌شود. دانشگاه های معتبری مثل کمبریج، آکسفورد و هاروارد، آیلتس با حداقل نمره ۷ را می‌پذیرند. با این وجود هر دانشگاه برای اپلای داوطلبین یک حداقل نمره‌ را تغیین می نماید و که غالبا حداقل نمره کلی 6.5 می باشد؛ به گونه ای که نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد).

بخش رایتینگ آیلتس

رایتینگ ( writing ) آیلتس

بخش رایتینگ آزمون آیلتس ، به اصطلاح یکی از بخش های نمره آور این آزمون است؛ از این لحاظ که دست داوطلب در نوشتن چیزی که داخل ذهنش است باز می باشد و می تواند با فراغ بال به تحلیل موضوعی بپردازد که در آزمون داده شده است. بدیهیست که هیچ داوطلبی دوست ندارد نمره این قسمت رو از دست بدهد و علاقه مند می باشد با یادگیری مهارت لازم برای پاسخگویی به سوالات بخش رایتینگ، نمره قابل قبولی را به دست بیاورد . مطلب خلاصه و در عین حال جامع زیر، شما را با مهم ترین ترفندهای امتیازگیری در بخش نوشتاری آیلتس، آشنا می کند.

رایتینگ در آیلتس از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

شما در آزمون آیلتس جنرال با دو بخش متفاوت در قسمت نوشتاری مواجه خواهید شد؛ در بخش اول باید در رابطه با موضوعی که به شما داده شده یک نامه بنویسید و در بخش دوم باید در مورد موضوعی که توضیح داده شده، تحلیل خودتون را ارائه بدید. در هر کدام از این بخش ها به ترتیب 20 و 40 دقیقه وقت دارید و باید به این نکته توجه کنید که در بخش اول از حداقل 150 کلمه و در بخش دوم از حداقل 250 کلمه استفاده کنید؛ در غیر این صورت با کسری نمره رو به رو می شوید.

در آزمون آیلتس آکادمیک هم مشابه آزمون جنرال ، با دو بخش در قسمت نوشتاری مواجه می شوید ؛ با این تفاوت که در بخش نخست با نمودارها و تصاویری رو به رو هستید که اطلاعات مختلفی رو در مورد موضوع خاصی ارائه دادن و وظیف شما در این مرحله شرح موضوع به تصویر کشیده شده و بیان روان آن است . بخش دوم آزمون آکادمیک هم به بخش دوم آزمون جنرال شباهت داشته و وظیفه داوطلب تحلیل موضوعی است که به وی ارائه شده.

توجه داشته باشین که این رعایتِ ساختار صحیح نگارشی و توانایی بالا در انتقال مطالب در زبان انگلیسی هست که باعث میشه نمره خوبی رو در این بخش کسب کنین. در واقع هیچ اهمیتی نداره که شما از اطلاعات خوبی در مورد موضوع داده شده برخوردار باشید، بلکه آنچه که مهمه، مهارت بالا در فنون زبان انگلیسی و توانایی در عرضه این توانایی ها است.

خواندن متون علمی به زبان انگلیسی آن هم به صورت پیوسته، بهترین راه جهت تقویت بخش رایتینگ آزمون آیلتس برای داوطلبان هست، چون که هم باعث آشنایی فرد با ساختار صحیح نگارش و یادگیری لغات جدید و پر امتیاز می شود و هم شیوه درست استفاده از علائم نگارشی رو به صورت ضمنی آموزش می دهد ؛ علائم نگارشی که در بخش نوشتاری آزمون از اهمیت بالایی برخوردار بوده و اشتباه در استفاده صحیح از آن ها و یا فراموشی در به کار بردنشان باعث می شود که داوطلب با نیم تا یک نمره کسری امتیاز رو به رو شود .

نمره دهی در بخش رایتینگ آزمون آیلتس به چه صورتی هست؟

به طور کلی، رایتینگ های داوطلبان در هر دو نوع آزمون آیلتس (جنرال  و آکادمیک) بر طبق چهار معیار زیر ارزش گذاری می شوند :

  • GRAMMATICAL RANGE AND ACCURACY – (توانایی و دقت در زمینه گرامر)
  • LEXICAL RESOURCE – (دانش واژگانی)
  • TASK RESPONSE – (مهارت در زمینه پاسخ به آنچه که از داوطلب خواسته شده است)
  • COHESION AND COHERENCE – (نظم و انسجام در متن نوشته شده)

نکاتی برای آن که هرچه بهتر از پس بخش نوشتاری آزمون آیلتس بربیایید:

  • سعی کنین رایتینگ خودتون رو به زبان رسمی و علمی بنویسین. به کار بردن عباراتی مثل I hope، I think، و … به هیچ وجه باعث نمیشن که امتیاز خاصی برای داوطلب در نظر گرفته بشه. در واقع هرچی رسمی تر و آکادمیک تر بنویسین، نمره بهتری کسب می کنید.
  • اگر میخواید نمرات بسیار بالا (مثلا بالای 7) رو در آزمون آیلتس در بخش رایتینگ به دست بیارین، به خوبی مقالات علمی، روزنامه های انگلیسی زبان و … رو مطالعه کنید تا با ساختارهای کمی پیچیده تر از لحاظ گرامری آشنا بشین. (مثلا از افعال مجهول به خوبی و در مکان لازم استفاده ببرین)
  • حتما سعی کنین که مطلب خودتون رو در قسمت دوم بخش رایتینگ آزمون آیلتس (همون قسمت تحیلیل موضوع) با مقدمه ای خوب شروع کرده، با بدنه ای پر محتوا و قوی ادامه داده و با نتیجه گیریِ خلاصه و مفید به پایان برسونین. رعایت ترتیبی که در بالا ذکر شد، باعث میشه که نمره قابل قبولی رو در این قسمت به دست بیارین.
  • برای اینکه مهارت های خودتون در بخش نوشتاری آزمون رو تقویت کنید، از وب سایت رسمی آیلتس دیدن کنید و نمونه های ارائه شده قسمت رایتینگ رو به خوبی مورد مطالعه قرار بدین.
بیشتر بخوانید:  بورسیه فول فاند هنر کره جنوبی +AMA در سال 2025 + شرایط، مدارک و نحوه تقاضا

آزمون آیلتس

بخش لسنینگ ( listening )

بخش لسنینگ آزمون آیلتس یا همون قسمت شنیداری (Listening) همواره به عنوان یکی از بخش هایی شناخته میشده که اکثر متقاضیان در اون با دشواری رو به رو بوده و باهاش مشکل داشتن. سریع حرف زدن فرد سخنگو، لهجه داشتن وی و … همه و همه باعث میشن که داوطلب نمره قبولی رو از این بخش به دست نیاره. در مطلب زیر، ضمن معرفی کلی و جامع بخش شنیداری آیلتس، شما رو با ترفندهایی در رابطه با کسب نمره حداکثری در این بخش، آشنا میکنیم.

بخش لسنینگ آزمون آیلتس (listening) از چه قسمت هایی تشکیل شده؟

چهار قسمت اصلی در آزمون IELTS در بخش Listening وجود دارد که به مرحبه ساده آغاز شده و به سطح دشوار ختم میشن.

  • قسمت اول

این قسمت از یک مکالمه روزمره ساده تشکیل شده که در مورد مسئله ای ساده، مثل ثبت نام در دانشگاه، تعمیر خودرو و … صحبت میکنن.

  • قسمت دوم

این قسمت که بر خلاف قسمت نخست یک مونولوگ (صحبت به صورت متکلم وحده و یا سخنگوییِ تنها) هست، به مسائلی غیر درسی مثل توضیح یک تور گردشگری و … اختصاص پیدا میکنه.

  • قسمت سوم

موضوع این قسمت که بیشتر حول مسائل تحصیلی و علمی است و معمولا از 3 تا 5 نفر به گفتگو با یکدیگر در اون مشغول هستن.

  • قسمت چهارم

آخرین قسمت بخش شنیداری آیلتس از یک سخنرانی تشکیل شده که سخنگو در آن مسئله ای علمی و آکادمیک رو شرح و بسط میده. این بخش دشوارترین بخش شنیداریِ آزمون آیلتس هست.

با رعایت چه نکاتی در بخش شنیداریِ آزمون آیلتس میشه نمره بالایی رو از این قسمت کسب کرد؟

1- علی رغم تصوری که عامه متقاضیان دارن، رعایت نکات گرامری در پاسخ دادن به سوالاتِ این بخش تاثیر بسیار ممهمی در نمره آوری شما در قسمت شنیداری داره. به زمان های افعال دقت کنین، مفرد یا جمع بودن اسامی رو مد نظر قرار بدین، به ضمایر اشخاص توجه داشته باشین و … .

2- املای صحیح کلمات رو رعایت کنین و روی این حساب که در رابطه با بخش شنیداری مینویسین، اسپلینگ صحیح کلمات رو فراموش نکنین.

3- خیلی از داوطلبین هنگام پاسخ دادن به سوالات عجله میکنن و با خط غیر خوانا شروع به نوشتن میکنن، غافل از اینکه اگر مصحح نتونه پاسخ های فرد رو بخونه، نمره ای رو به داوطلب اختصاص نمیده. در نتیجه، با خط خوش و خوانا نوشتن رو از یاد نبرین.

4- فقط به اندازه ای که ازتون خواسته شده به سوال پاسخ بدین و زیاده گویی نکنین.

5- همه سوالات رو جواب بدین. در این بخش خبری از نمره منفی نیست و نباید ترسی از پاسخ دادن به سوالات داشته باشین.

6- از اونجایی که اگر کلماتی که بایستی با حروف بزرگ شروع بشن رو با حروف کوچک آغاز کنین، نمره منفی به شما تعلق میگیره، سعی کنید از حروف بزرگ در نوشتن تمامی متن خودتون استفاده کنین!

 اسپیکینگ آزمون آیلتس
SPEAKING-IELTS

 بخش اسپیکینگ (speaking )

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس یکی از مهمترین بخش های چهارگانه این آزمون به حساب میاد که به دلیل استرس زیاد اکثر شرکت کننده های آزمون (به دلیل صحبت مستقیم با مصاحبه گیرنده) به پاشنه آشیل بسیاری از داوطلبین تبدیل شده. با این وجود اما، یادگیری اصولی و صحیح این بخش باعث میشه که کسب نمره 7 و بالاتر، به سادگی امکان پذیر باشه؛ یادگیریِ اصولی و قاعده مندی که با آگاهی قبلی از مباحث مختلف آیلتس و ترفندهای اون، کار دشواری به نظر نمیرسه!

اسپیکینگ آزمون آیلتس از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

اسپیکینگ از 3 بخش تشکیل شده که به ترتیب از سطح ساده شروع شده و به سطح دشوار ختم میشن.

در بخش نخست، مصاحبه گیرنده سوالات خیلی عادی و روزمره، مثل اینکه مشغول به چه کاری هستین، اهل کجایید و … ، رو از شما میپرسه. 10 تا 12 سوال در طی 4،5 دقیقه در این بخش پرسیده و میشه و معمولا پاسخ دادن به این سوالات کار دشواری نیست.

در بخش دوم، داوطلب موضوعی رو از بین گزینه هایی که بهش داده میشه به صورت اتفاقی انتخاب میکنه و بعد از مطالعه موضوع و تامثل یک دقیقه ای در موردش، به مدت چند دقیقه بایستی که به صورت یک طرفه در رابطه با اون موضوع صحبت کنه.

در بخش سوم، مصاحبه گیرنده سوالات جدی تر و عمیق تری در رابطه با موضوعی که در بخش دوم به داوطلب ارائه میشه رو، طرح کرده و به بحث در مورد اونها مینشینه. این بخش هم حدود 5 دقیقه طول میکشه.

معیار نمره دهی در بخش اسپیکینگ

چهار فاکتور نقشی اساسی در کسب نمره در قسمت اسپیکینگ دارن که عبارت اند از:

بیشتر بخوانید:  بورسیه فول فاند دانشگاه بیلکنت ترکیه برای رشته های مختلف

1- روان صحبت کردن: داوطلب نباید در هنگام صحبت کردن مدام تعلل کنه و با مکث زیادی حرف بزنه. به اصطلاح ” مِن مِن ” کردن، باعث کسر نمره میشه.

2- قابل فهم بودن: داوطلب الزاما باید جملات خودش رو پیوسته و غیرمبهم به کار ببره؛ در واقع مصاحبه گیرنده به این نکته توجه میکنه که شما تا چه اندازه میتونید مطلب رو به صورت ساده انتقال بدین و تا چه حد این قدرت رو دارین که پیوستگیِ جملات رو حفظ کرده و از شاخه ای به شاخه دیگه پرش نکنید!

3- دایره واژگان بالا: مثل سایر بخش های آیلتس، فهم و توانایی استفاده از واژگان پرتعداد، تاثیری بسزا در کسب نمره بالا داره.

4- میزان استفاده از گرامرهای صحیح و متنوع: اشتباه در به کار بردن گرامر ضربه ای مهلک در نمره آوریِ داوطلب داره. در کنار اون، عدم وجود تنوع در به کار بردن قواعد گرامری گوناگون، نمره ای کاملا معمولی رو برای متقاضی به ارمغان میاره. پس سعی داشته باشین که از گرامرهای گوناگون و البته به صورت صحیح استفاده کنین.

نکاتی برای تقویت اسپیکینگ

  • به هیچ وجه قبل از آزمون به دنبال حفظ کردن مطالبی خاص نباشین. از خلاقیت خودتون بهره بگیرین. البته سعی کردن در استفاده از کلمات پر امتیازی که قبل از آزمون به خاطر سپردین، به هیچ وجه ضرری نداره، اما به فکر به خاطر سپردن یک متن نباشین!
  • بسیاری از ما ایرانی از مشکل تلفظ اشتباه و لهجه نادرست در زبان انگلیسی رنج میبریم. سعی کنید زیاد انگلیسی بشنوین تا لهجه تون تقویت بشه. توجه به نقاط استرس کلمات هم تاثیر زیادی در بهبود تلفظ کلمات داره.
  • در هنگام صحبت کردن، به جای تماشای زمین، سقف و یا دور و برتان، به مصاحبه گیرنده نگاه کنین و سعی داشته باشین در مهارت ارتباط چشمی نهایت استفاده رو ببرین.
  • حتما و حتما از دادن جواب های تک کلمه ای و بله و خیر گفتنِ خالی، اجتناب کنین. به هر حال شما باید نشون بدین که دانش کافی در استفاده از کلمات مختلف رو دارین.
  • در مورد بخش دوم اسپیکینگ، به شما یک دقیقه فرصت داده میشه تا در مورد موضوع تامل کرده و حتی یادداشت برداری کنین. خیلی مهمه که این یادداشت برداری محدود به کلمات کلیدی باشه و به هیچ وجه جملات بلند و طویل در اون نوشته نشه!
  • در بخش سوم باید تا میتونین صحبت کنین و به عمق موضوع فرو برین. این برای مصاحبه گر خیلی مهمه که ببینه شما میتونید چندین دقیقه در مورد موضوعات مختلف صحبت کنین.
  • سعی کنین در روزهای قبل از آزمون چند اصطلاح کاربردی زبان انگلیسی رو فرا بگیرین تا با استفاده از اونها در روز آزمون، نمره بالاتری رو کسب کنین.

بخش ریدینگ آزمون آیلتس یکی از مهترین قسمت های این آزمون بوده و نقطه قوت بسیاری از داوطلبین به شمار میره و بسیاری از افراد، عملکرد ضعیف در این بخش رو به حساب نتیجه ضعیف در کل آزمون آیلتس میگذارن. این اهمیت بالای بخش ریدینگ لزوم آشنایی قبلی شما با این بخش رو میرسونه؛ آشنایی ای که با خوندن متن زیر میتونین به صورت نسبی به دست بیارین!

ریدینگ ( reading ) در آزمون آیلتس

قسمت ریدینگ از سه بخش مساوری تشکیل شده که برای جواب دادن به سوالات 13 یا 14 تایی هریک از این بخش ها، حدود 20 دقیقه زمان در اختیار امتحان دهنده قرار داده میشه. حجم هر متن تقریبا از هزار کلمه کمتر هست (900 کلمه) و در آزمون آیلتس آکادمیک متن ها به صورت علمی و در رابطه با مسائل واقعی دنیای امروزی هستن.

نمره دهی در بخش ریدینگ آزمون آیلتس به چه صورتی است؟

در جدول زیر شیوه دقیق نمره دهی در بخش ریدینگ اومده. به عنوان مثال، اگر به 28 سوال از 40 سوال جواب صحیح بدین، موفق به کسب نمره 6.5 میشین.

Ielts

نکاتی برای آن که هرچه بهتر از پس بخش ریدینگ آزمون آیلتس بربیایید:

  • در ابتدا حتما به سراغ سوالات رفته و اونها رو بخونین. بعد از اون شروع به خوندن عناوین، نمودارها و … بکنین و در مرحله آخر خوندن متن اصلی رو آغاز کنین.
  • در سوالاتی که باید جای خالی رو با کلمه یا کلماتی تکمیل کنین، حتما توجه داشته باشین که فقط به همون اندازه کلمه بنوسین که سوال ازتون خواسته؛ نه بیشتر و نه کمتر! اینم یادتون باشه که ضمایر ربط مثل or و … خودشون به عنوان یک کلمه به حساب میان.
  • تا میتونید متون مختلف رو به زبان انگلیسی بخونین. اگر خبری ورزشی رو دنبال میکنین، به سایت های انگلیسی زبان ورزشی مراجعه کنین. روزنامه انگلیسی زبان بخونین، متون علمی آکادمیک به زبان انگلیسی بخونین و خلاصه سعی کنین مهارت خودتون در خواندن و فهم متن به زبان انگلیسی رو بالا ببرین. این کار باعث میشه سرعت خوندنتون هم افزایش داشته باشه که خب خودش نکته مهمیه، چون برای هر متن فقط 20 دقیقه فرصت دارین (به طور تقریبی یک و نیم دقیقه برای هر سوال).
  • سعی کنین دایره واژگانتون رو بالا ببرین. در ریدینگ مهمترین مهارت، گستره واژگانی هست که بلد هستین.
  • با paraphrasing آشنا بشین، چون واقعا به دردتون میخوره.
  • حتما توجه داشته باشین که املای کلمات رو صحیح وارد برگه جواب کنین.
  • همه سوالات رو جواب بدین؛ نمره منفی ای در کار نیست.
  • حتما دنبال کلمه یا عبارت دقیقا مشابهِ صورت سوال، در متن نباشین. طراحان سوال آیلتس علاقه زیادی به مترادف ها دارن.
4.3/5 - (6 امتیاز)

2 پرسش و پاسخ

  • هزینه کامل آزمون آیلتس در مدت 45 روز از اعلام نتیجه نهایی ، به حساب بانکی داوطلبان موفق پرداخت می شود. این جمله رو در یکی از سایت هایی ک در مورد بورسیه ایلتس صحبت کرده بود گفته بود. درسته؟ چون من میخام برای ازمون ایلتس مهر ماه1400 شرکت کنم که تا اواخرمهر بیاید نتیجه اش و بتونم دسامبر 2021 اپلای کنم خواستم بدونم ما که تحریمیم چجوری برامون پرداخت میشه این هزینه به حسابمون واریز میشه>؟ و اینکه میگه باید رسید بانکی مالیاتی بدیم که ثابت کنیم درامد از 250دلار کمتره ایا از حساب بانکی پدر باید این موضوع ارایه بشه یا اگر خودمونم شاغل باشیم از حساب خودمون باید ارایه بدیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.