1- اثرات زعفران در زیبایی

به نوشتۀ ابو علی سینا، مصرف خوراکی زعفران صورت را زیبا می کند. دیسکورید، طبیب و گیاه شناس و داروشناس معروف یونانی که ابن الندیم وی را از مفسرین کتب بقراط می داند، توضیح می دهد که زعفران به عنوان یک گیاه دارویی، به رخسار زیبایی می دهد. مصرف خوراکی زعفران در دوزهای کم، موجب رنگی شدن بافت می شود. رومی ها از زعفران برای زدودن زردی و زیبا شدن چهره استفاده می کرده اند.

2- اثرات ضددردی و ضدالتهابی زعفران

به نوشتۀ ابوعلی سینا، زعفران، حلاّل آماس ها و تورم هاست. در برطرف کردن و زدودن عفونت استرپتوکوکی که با التهاب شدید، قرمزی پوست وغشای مخاطی همراه است؛ همچنین روز التهاب های گرم گوش (عفونت حاد گوش) و تسکین التهاب ناشی از باد سرخ، موثر است. عموماً عصارۀ زعفران و دمکرده آن در طب عامیانه در مقابل تب، درد، درد کمر و التهاب لثه به کار می رود. زعفران در درمان آبسه ها و در کاهش درد دندان در کودکان موثر است. در معارف گیاهی ایران، از مخلوط 50-25 گرم زعفران ساییده و 10 گرم عسل سفید،  ترکیبی تهیه می شود که به صورت موضعی بر روی لثه ها در درمان درد به موقع خروج دندان در اطفال، کاربردی اثر گذار دارد.

 

3- اثرات بی حسی و آرام بخشی زعفران

 

به نوشتۀ ابو علی سین، زعفران، اثر آرام بخشی دارد و با اثرات بی حس کنندگی، حواس را ضعیف می کند. در عارف گیاهی ایران ذکر شده که تنتور زعفران که از خیساندن 1 واحد زعفران خرد شده در 10 واحد اتانول 80% به مدت 10 روز به دست می آید، محرک، ضد تشنج و قاعده آور است. مقدار مجاز خوراک آن را زا 2 تا 4 گرم ذکر کرده اند.

بیشتر بخوانید:  10 اشتباه رایج در آزمون تیزهوشان که باید از آنها دوری کنید!

 

مالیدن لوسیون یا ضماد تهیه شده از آن با تریاک، درد نقرس و مفاصل را تسکین می دهد. زعفران اصلاح کنندۀ تریاک است و مالیدن به بدن، بدون اضافه کردن زعفران جایز نیست. رازی ذکر کرده که دشواری زاییدن با خوردن زعفران به سرعت انجام می گیرد

4- اثرات ضد افسردگی زعفران

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران، نشاط بخش است، و به عنوان داروی ضد افسرگی از زمان های باستان تا به امروز استفاده می شده است. در کشورهایی که زعفران کشت می شود، از چای آن برای بهبود وضعیت خلقی و مزاجی افراد استفاده می شود. جرجانی ذکر کرده که زعفران قابض و معطر است و رایحه و بوی آن می تواند احساس شادی و خنده را تقویت کند، بنابراین عملکرد آن شاداب کردن، بهبود احساس روحی و القای شادی زیاد است. افزودن زعفران به شراب، اثر مست کنندگی آن را چنان زیاد می کند که حالتی شبیه به جنون به شخص دست می دهد.

5- اثرات زعفران بر چشم

به نوشتۀ ابوعلی سینا، زعفران قدرت بینایی را تقویت می کند و از ناخوشی های اثرگذار روی آن چلوگیری می کند. زعفران در درمان روز کوری موثر است و چشم شوی آن در درمان کبودی چشم، خصوصاً زمانی که عارضه ای از سایر بیماری ها باشد، موثر است. از زعفران برای تهیۀ فرمولاسیون های خاص چشمی که داروی چشم یا سرمه نامیده می شود؛ همچنین برای درمان اختلالات چشمی نظیر آب مروارید، ورم ملتحمه چشم و بهبود بینایی استفاده می شود.

6- اثرات باز کنندۀ برونش

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران، خصوصاً روغن آن تنفس را تسهیل نموده و اندام تنفسی را تقویت می کند.

7- اثرات زعفران روی رفتاهای جنسی

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران، ادرار آور و محرک میل جنسی است. به طور سنتی یک مقوی قوۀ باه است. اثرات ادارآوری زعفران توسط دیسکورید پیشنهاد شده است. زعفران برای درمان اختلالات سیستم ادراری تناسلی مفید است. ذکر شده که نوشیدن دو تا سه فنجان جوشاندۀ 15 گرم زعفران در یک لیتر آب و مصرف روزانۀ آن؛ مُسَکِّن و مقوی بدن و نیروبخش و محرک قول باه می باشد.

8- اثرات زعفران روی علائم قبل از قاعدگی

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران در درمان زخم های بدخیم، چسبندگی ها، انسدادها و سختی رحم موثر است؛ خصوصاً هنگامی که با موم یا زردۀ تخم مرغ همراه با دو برابر روغن زیتون استفاده شود. مطابق نظر اطباء، هنگامی که زعفران به صورت خوراکی مصرف شود، زایمان را تسهیل می کند. در طب سنتی، ادعا می شود که رعفران قاعدگی را آسان می کند و در موارد آمنوره و همچنین در درمان دردهای اسپاسمی توصیه شده و می تواند برای تتحریک سقط جنین استفاده شود. مصرف روزانۀ جوشانده دو گرم زعفران در یک لیتر آب جوش به مدت نیم ساعت و مصرف آن به شکل شربت، در موارد بی نظمی قاعدگی توصیه می شود.

بیشتر بخوانید:  مسکو یا سن پترزبورگ!  به کدام شهر روسیه سفر کنیم؟

9- اثرات ضد سرطانی زعفران

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران در درمان زخم های بدخیم، انسداد و چسبندگی رحم موثر است. استفاده از فرآورده های حاوی عصارۀ زعفران با اثرات ضد سرطانی در مقابل رحم، معده، کلیه، طحال و کبد از زمان های گذشته معمول بوده است. ابن سینا می نویسد اگر زعفران را با زردۀ تخم مرغ و دو برابر آن روغن زیتون مخلوط نمایند، در سختی، چسبندگی و زخم رحم سودمند می باشد.

10- اثرات زعفران روی دستگاه گوارشی

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران یک داروی هوع آور است واشتهاء را از طریق مواجهه با اسید معده کاهش می دهد. زعفران برای کبد، معده و طحال مفید است. ساییدّ یک نخود زعفران همراه با گلاب، ورم کیسه صفرا را برطرف می سازد.

11- اثرات زعفران روی کبد

به نوشتۀ ابو علی سینا، زعفران به خاطر ویژگی های قابض، تونیک و گرم کنندگی کبد را تقویت می کند.

امتیاز دهید

بدون پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.